Πασχαλινές δημιουργίες

pasxa Με κάρτες, λαμπάδες, σοκολατένια αβγά, μελεκούνια  και τα   παραδοσιακά λαζαράκια στολίσαμε φέτος  το πασχαλινό μας καλάθι. Ευχαριστούμε τον κ.  την κ. Πρωτόπαπα που έφτιαξαν τα λαζαράκια και τα πρόφρεραν στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάχα 

Επίσκεψη στο Λαογραφικό &Πολιτιστικό Κέντρο Σύμης “Μερκούρης Χαρίτος”

Το Λαογραφικό & Πολιτιστικό Κέντρο Σύμης “Μερκούρης Χαρίτος” και ο κ. Μανόλης Αντώνογλου μας υποδέχτηκαν με χαρά παρουσιάζοντάς μας το συμιακό σπίτι, παραδόσεις ήθη και έθιμα και ενδυμασίες του νησιού.  Μετά την ενδιαφέρουσα ξενάγηση είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και γεύσεις από τη Σύμη  αφού μας  πρόσφεραν τα  πασχαλινά συμιακά κουλούρια..jpg.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

.jpgΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρακολουθήσαμε μεσω live streaming.  Ήταν  ένα ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας. Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί,   μετατρέπονται σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μεταφέρουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

Μύρισε… Μελεκούνι

.jpg

Τα μυστικά του “γλυκίσματος της χαράς” μοιράστηκε μαζί μας η κ. Γόμπου Μαρία και μας βοήθησε να φτιάξουμε το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονεί το νηπιαγωγείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Επίσκεψη στο Ενυδρείο

.jpg.jpg

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Υδροβιολογικό Σταθμό  Ρόδου – Ενυδρείο πραγματοποίησε το νηπιαγωγείο μας. Οι μαθητές/τριες μας ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν τον θαλάσσιο πλούτο  του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και  έκαναν έρευνα πεδίου στην κοντινή παραλία.

 

Ο Λαχανόκηπός μας

2 ΛαχανόκηποςΈνας λαχανόκηπος στο θερμοκήπιο του νηπιαγωγείου μας μόλις δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της γεωπόνου κ. Μαρίνας Αρζουμανίδου.  Έτσι θα έχουμε την χαρά να τον περιποιούμαστε αλλά και την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ανάπτυξη των φυτών μας και σε λίγο καιρό να γευτούμε τα προϊόντα του!

Δωρεά υλικού απότην «SHERATON RHODES RESORT»

.jpg

Η  Διευθύντρια του 22 ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου,      

ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία   «SHERATON RHODES RESORT» 

για την ευγενική προσφορά της, να δωρίσει στο σχολείο μας  ελληνικά και αγγλικά λογοτεχνικά βιβλία, ένα θερμοκήπιο καθώς και παιδαγωγικό υλικό διερευνητικής μάθησης (ρομποτάκι και πακέτο δραστηριοτήτων) συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό και την επέκταση των κέντρων ενδιαφέροντος του νηπιαγωγείου μας.