Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε ένα πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, τα παιδιά παρακολούθησαν το διαδικτυακό παραμύθι “Ο Παπάκης σώζει την κατάσταση”, μια ευχάριστη και διδακτική ιστορία που τα βοήθησε να κατανοήσουν βασικές αρχές της σωστής χρήσης του διαδικτύου. Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά έμαθαν:
✔ Τι είναι το διαδίκτυο και πώς το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια.
✔ Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και πώς να τον αναγνωρίζουμε.
✔ Τι σημαίνουν τα προσωπικά δεδομένα και γιατί δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε με αγνώστους.
✔ Τη σημασία ενός ισχυρού κωδικού για την προστασία των λογαριασμών μας.
✔ Την αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους και τη σημασία να μιλάμε πάντα σε έναν ενήλικα αν νιώσουμε άβολα.
Μετά την παρακολούθηση του παραμυθιού, ακολούθησε μια διαδραστική συζήτηση, όπου η εκφωνήτρια – παρουσιάστρια έκανε ερωτήσεις στα παιδιά πάνω στην κατανόηση της παρουσίασης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν, να απαντήσουν και να κατανοήσουν όσα έμαθαν.
Η δράση αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις από μικρή ηλικία, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και ενημερωμένοι ψηφιακοί πολίτες!
Για περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμο υλικό για γονείς και παιδιά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: https://saferinternet4kids.gr