ΤΑΞΗ Ε2 – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ (2022 – 2023)

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη Εργαστήρια Δεξιοτήτων

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (2022-2023)

ΤΑΞΗ  E2

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 

Η τρίτη θεματική ενότητα των εργαστηρίων είχε τίτλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» και πραγματεύτηκε την εμπλοκή των παιδιών σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η διάρκειά του ήταν δύο μήνες και αφιερώθηκε μία ώρα την εβδομάδα για την διεκπεραίωση του. Στην συγκεκριμένη ενότητα οι εργασίες δεν επιμερίστηκαν χρονικά με τον ίδιο τρόπο. Αφορμή για την πραγματοποίηση της ήταν και το θέμα της προηγούμενης ενότητας των εργαστηρίων που σχετιζόταν με το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια πραγματοποίησης του συγκεκριμένου εργαστηρίου δημιουργήθηκε ένας τρισδιάστατος πίνακας από ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά γάλακτος), ο οποίος απεικονίζει ένα αστικό τοπίο. Τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία να παρατηρήσουν το αστικό τοπίο της γειτονιάς τους και να το μιμηθούν με σκοπό να αποδώσουν το θέμα του πίνακα. Τα υλικά που αποτέλεσαν την βάση των τρισδιάστατων υλικών του πίνακα ήταν ανακυκλώσιμα κουτιά που τα ίδια τα παιδιά συνέλεξαν, επιμελήθηκαν και  ζωγράφισαν.

Μετά το τέλος των εργαστηρίων και την ολοκλήρωση του δημιουργήματος των παιδιών, δηλαδή του πίνακα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη της τάξης σε γειτονικό σημείο ανακύκλωσης με σκοπό την γνωστοποίηση του θέματος της βιωματικά.

ΣΤΟΧΟΙ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ:

  • Προώθηση ενσυναίσθησης.
  • Προώθηση ευαισθητοποίησης.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ:

  • Προώθηση εικαστικών τεχνών.
  • Έκφραση συναισθημάτων μέσω της τέχνης της ζωγραφικής.