Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Hλεκτρονικής Aδελφοποίησης (Etwinning) με τις ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 τάξεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για τη σχολική χρονιά 2023-24. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους από ένα σχολείο της Πολωνίας και ένα σχολείο της Ιταλίας στην ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει το Etwinning.

Ο τίτλος  του προγράμματος  ήταν ‘In the world where you can be anything, be kind/ Στον κόσμο όπου μπορείς να είσαι οτιδήποτε, ας είσαι ευγενικός’. Στόχος ήταν οι μαθητές, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου με το να ανακαλύψουν και να μεταλαμπαδεύσουν, σε ένα ευρύτερο κοινό, τρόπους ευγένειας και καλοσύνης

  • στο σπίτι,
  • στο σχολείο και
  • στον πλανήτη μας

Παρακολουθήστε την παρουσίαση το προγράμματος σε βίντεο ΕΔΩ.

Δείτε στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των μαθητών μας παρακάτω:



Λήψη αρχείου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Hλεκτρονικής Aδελφοποίησης (Etwinning) με την Ε΄1 τάξη του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για τη σχολική χρονιά 2023-24. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους από σχολεία της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Ο τίτλος  του προγράμματος  ήταν ‘Τα δέντρα της ζωής μας ΙΙ’. Κεντρικός στόχος του έργου ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία των δέντρων στη ζωή μας και να τα αγαπήσουν περισσότερο μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει το Etwinning για τα συνεργαζόμενα σχολεία, οι μαθητές μας ενεπλάκησαν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Μερικές από αυτές ήταν:

  • Συμμετοχή σε καταιγισμό ιδεών για τις απόψεις μας σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο και την ψηφιακή ασφάλεια. Έγινε χρήση κοινού ψηφιακού εργαλείου με τους εταίρους μας.
  • Ανταλλαγή παρουσιάσεων για τις χώρες μας.
  • Γνωριμία με τους εταίρους μας μέσω δημιουργίας ψηφιακών βιβλίων ή απλών κειμένων στον υπολογιστή για να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας.
  • Διαδικτυακή συνάντηση με τους εταίρους μας όπου μιλήσαμε για τα σχολεία μας, τραγουδήσαμε μαζί και ανταλλάξαμε χριστουγεννιάτικες ευχές.
  • Δημιουργία και ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μέσω ταχυδρομείου.
  • Δημιουργία προσομοίωσης δάσους σε κοινό ψηφιακό καμβά.
  • Δημιουργία κοινών παρουσιάσεων για τα δάση σε διακρατικές ομάδες.
  • Δημιουργία logo για τις παραπάνω παρουσιάσεις και ψηφοφορία για τα επικρατέστερα logos κάθε ομάδας.
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες και διαδραστικά κουίζ την Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου.
  • Δημιουργία κοινής Εικαστικής Έκθεσης με ομαδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Ανταλλαγή τρόπων εορτασμού του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
  • Δημιουργία ψηφιακών βιβλίων για την Ημέρα της Γης.
  • Δημιουργία posdcast και ανταλλαγή απόψεων στο forum του etwinning για θετικά και αρνητικά θέματα που απασχολούν παιδιά της ηλικίας μας
  • Συμμετοχή σε κοινό ψηφιακό αποχαιρετιστήριο τοίχο με τους εταίρους μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τελικό προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στα πέντε ‘αδελφοποιημένα’ σχολεία με δραστηριότητες  που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Πατήστε ‘Read now’ για να ξεκινήσετε την περιήγηση. Πατήστε στα διαδραστικά στοιχεία που υπάρχουν μέσα.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ

Παρακάτω δείτε στιγμιότυπα από δραστηριότητες μόνο των Ελλήνων μαθητών:



Λήψη αρχείου

Κλειστά και την Πέμπτη 13/6 τα Σχολεία στην Ηλιούπολη λόγω Καύσωνα

 

Για άλλη μια ημέρα θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στην Ηλιούπολη λόγω του σφοδρού καύσωνα που πλήττει το λεκανοπέδιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή «Ο Δήμος Ηλιούπολης κ ανακοινώνει ότι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα. Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και των δασκάλων, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική»

 

https://ilioupolinews.gr/kleista-kai-tin-pempti-13-6-ta-sxoleia-stin-ilioupoli/

Screenshot 20240611 160217 Chrome
Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες(Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα.

Σαν το νερό . . . δεν έχει ! Αυτός ήταν ο τίτλος της σχολικής μας γιορτής.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου το απόγευμα η σχολική αυλή πλημμύρισε από γονείς, παιδιά και τους καλεσμένους μας, για να παρακολουθήσουν τη γιορτή που συνδιοργάνωσε το σχολείο μας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Μας τίμησαν ο Δήμαρχος της πόλης μας ο κ. Ψυρρόπουλος Σ., ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα ανακύκλωσης κ.  Κόντης Λ. και ο κ. Ευαγγέλου Δ., επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη». Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του 2ου ΕΛΕΠΑΠ αποτελούμενη από δύο μέλη του Παιδαγωγικού Προσωπικού του και μαθητές του.

Στιγμιότυπο οθόνης 282  Στιγμιότυπο οθόνης 281  Στιγμιότυπο οθόνης 277  Στιγμιότυπο οθόνης 280    Στιγμιότυπο οθόνης 283

Βασικός κορμός της γιορτής ήταν η θεατρική παράσταση “Σαν το νεράκι … σαν το νερό δεν έχει !”. Συμμετείχαν ενεργά όλα τα παιδιά του σχολείου υπό την καθοδήγηση της επικεφαλής της θεατρικής Ομάδας των 5 εποχών κας Παπαδοπούλου Σοφίας (σκηνοθέτης-συγγραφέας).

Στη γιορτή οι μαθητές της ΣΤ΄ μαζί με παιδιά από το ΕΛΕΠΑΠ τραγούδησαν  το “Τρένο της ζωής” σε στίχους και μουσική του Μουσικού του Σχολείου μας, κ. Λώλη Σ.

Στη γιορτή το τμήμα αρχαρίων Κιθάρας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έπαιξαν τραγούδια με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κου Σιδηρόπουλου Μ. Η παιδική ομάδα Μοντέρνων Χορών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χόρεψε δύο μοναδικά χορευτικά υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αλεξανδρή Κ.. Επίσης, η ομάδα Ενηλίκων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χόρεψε Παραδοσιακούς Χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Νατάσας Δευτεραίου Ν.

Στιγμιότυπο οθόνης 276     Στιγμιότυπο οθόνης 279      Στιγμιότυπο οθόνης 278

Τέλος, η βραδιά έκλεισε αποχαιρετώντας τα εκτάκια μας που το Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι της ζωής και της Γνώσης στο Γυμνάσιο!

Στιγμιότυπο οθόνης 275

Χαρακτηριστική στιγμή στην γιορτή μας ήταν που το Σχολείο μας παρέλαβε την σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου από τον Δήμαρχο ο οποίος την παρέδωσε στα χέρια των σημαιοφόρων μας. Το σχολείο μας βραβεύτηκε με τη σημαία από τον φορέα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο.

IMG 4842cffa1756187e939277348426ee44 V.jpgΙ    Στιγμιότυπο οθόνης 284