Παρακάτω  υπάρχει το pdf για την έναρξη της εφαρμογής του μαθήματος της κολύμβησης στα σχολεία. Μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε σχετικά.

Ευχαριστούμε!



Λήψη αρχείου

 

polytexneio23

17 Νοεμβρίου 2022. Στη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως κορύφωση των αγώνων του λαού για να απαλλαχθεί από τη χούντα των συνταγματαρχών και τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, με κεντρικό σύνθημα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,  ο φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους ως προσφορά  στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελεί το στοιχειώδες και αυτονόητο. (από την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το Πολυτεχνείο)

Σήμερα, τιμήσαμε στο σχολείο μας το Πολυτεχνείο, μεταφέροντας στους νεότερους το μήνυμα για Ελευθερία και Δημοκρατία μέσα από διάφορες δράσεις  που υλοποιήθηκαν στα τμήματα των τάξεων.

2 1   20221117 095335Ι

Ας σεβαστούμε όλοι το  περιβάλλον μας, γιατί :«Δεν υπάρχει 2η Γη!»                                                                   20221103 111013

«Σώστε τη Γη μας για τη ζωή μας!»

«Σώστε τον πλανήτη! Δεν έχουμε άλλο σπίτι!»

«Το κλίμα αλλάζει! Άλλαξε κι εσύ!»

Το σχολείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στις δράσεις για το «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο»  και τα «Σχολεία για το Κλίμα» έλαβε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των σχολείων ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την καταστροφή του περιβάλλοντος, στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και το 20ο Δ. Σχ. Ηλιούπολης, διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία τοπική σκυταλοδρομία. Αφορμή στάθηκε η διεθνής δράση «Running Out of Time», μια αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767χμ. για την κλιματική αλλαγή από τη Σκωτία που φιλοξένησε την COP26 το 2015 μέχρι την Αίγυπτο που θα φιλοξενήσει την COP27. Σύνθημα της Δράσης αυτής :                                                                   «Ο χρόνος τελειώνει! Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα»

Η σκυτάλη περνώντας χέρι με χέρι από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 20ου Δ.Σχ. Ηλιούπολης παραδόθηκε στον Δήμαρχο, κ. Γ. Χατζηδάκη στην πλατεία Φλέμινγκ. Αυτός με τη σειρά του την παρέδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι συνέχισαν τη διαδρομή της μέσα από τις γειτονιές του Δήμου μας. Έφτασε στο σχολείο για να περάσει στα χέρια των μικρότερων παιδιών και να συνεχιστεί εντός του σχολικού χώρου η διαδρομή και ο τερματισμός της.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση και ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο ρόλο να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν τους  συμπολίτες μας, κατασκευάζοντας πανό και φωνάζοντας στο δρόμο συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Χτες στην σκυταλοδρομία ήταν μια από τις καλύτερες μέρες στο σχολείο. Γυρίσαμε σε όλη σχεδόν την Ηλιούπολη και φωνάξαμε συνθήματα. Περάσαμε πολύ ωραία, μάθαμε σημαντικά πράγματα, γελάσαμε και χαρήκαμε!»  (Ασημίνα, ΣΤ1)

«Περπατήσαμε 4 χλμ στην ηλιούπολη φωνάζοντας συνθήματα για το περιβάλλον. Θέλουμε να μας ακούσουν όλοι!» (Νίκος, ΣΤ2)

«Κάναμε βόλτες στο δρόμο με πανό και ζωγραφιές για τον κόσμο και φωνάζαμε συνθήματα. Άμα μπορούσα θα το έκανα ξανά!» (Ορέστης, ΣΤ1)

«Χτες ήταν μια υπέροχη μέρα! Ένιωσα πολύ ωραία που έγινε όλο αυτό για το καλό της Γης. Εύχομαι να τηρήσουν όλοι οι άνθρωποι αυτά που λέγαμε»  (Μάνος, ΣΤ2)

«Πρέπει να αλλάξουμε όλοι και να κάνουμε ανακύκλωση για να γίνει ξανά η Γη μας ωραία!» (Ματέο, ΣΤ1)

«Ήμουν το πρώτο παιδί που πήρα τη σκυτάλη από τον Δήμαρχο. Το συναίσθημά μου ήταν πολύ όμορφο! » (Δημήτρης, ΣΤ1)

οθόνης 76    οθόνης 77  

 20221103 105925  20221103 103235Ι

IMG a359bd18261645f5725acb1e301de462 V

Σήμερα, 3 Νοεμβρίου 2022, το 20ο και το 21ο Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης, μαζί με χιλιάδες σχολεία από όλο τον κόσμο, συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων για το κλίμα, στέλνοντας και το δικό μας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή!!! Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Γιώργο Χατζηδάκη, οργανώσαμε μια σκυταλοδρομία από το 20ο μέχρι το 21ο Δ.Σ. Η αλλαγή σκυτάλης έγινε από τον κ. Δήμαρχο στην Πλατεία Ηρώων Αγωνιστών. Είμαστε όλοι περήφανοι και ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο γύρω μας!!!!

Today, November 3, 2022, the 20th and 21st Primary Schools of Ilioupolis, together with thousands of schools from all over the world, participated in the World School Climate Action Day, sending our own message about climate change!!! In cooperation with the Mayor of our city, Mr. George Hatzidakis, we organized a relay race from the 20th P.S.to the 21st P.S. The change of baton was made by Mr. Mayor in the Square of Heroes Fighters. We are all proud and hope for a better world around us!!!!

 

#GlobalSchoolsActionDay #runningoutoftime Fee global