Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, ευαισθητοποιημένοι από τα δυσάρεστα γεγονότα των ημερών μας και μέσα στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, δημιούργησαν τρεις αφίσες θέλοντας να μιλήσουν για τα Δικαιώματα όλων των παιδιών και να διεκδικήσουν την τήρηση τους!

20220223 133604 20220223 134019

20220223 133335

7ο & 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στην Πρώτη (Α΄) τάξη για το σχολικό έτος 2022-2023  θα  γίνονται  από 1  έως  18  Μαρτίου  2022,  από  τις  08:30  έως  τις  9:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (είσοδος από την αυλόπορτα της οδού Γράμμου). Φέτος θα εγγραφούν στην Α΄ τάξη τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2016.  Οι εγγραφές είναι κοινές για τα δύο σχολεία και ο χωρισμός των μαθητών θα γίνει μετά τη λήξη τους.

Παρακαλούνται οι γονείς, όταν προσέρχονται στο σχολείο, να τηρούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού (χρήση μάσκας, τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων κ.ά.).   

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Επιπλέον, προσκόμιση φωτοτυπίας των αντίστοιχων σελίδων του Βιβλιαρίου, καθώς και της πρώτης σελίδας αυτού με το ονοματεπώνυμο του παιδιού.
  • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου.
  • Πρόσφατο έγγραφο που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας του παιδιού. Μπορεί να είναι μισθωτήριο οικίας, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ (το πρωτότυπο έντυπο λογαριασμού) ή άλλο επίσημο έγγραφο.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, που συμπληρώνεται από ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής ή γενικής ιατρικής και μπορεί να παραλαμβάνεται από τους γονείς που δεν το έχουν από τα σχολεία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας . Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή κατατίθεται στο σχολείο το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.
  • Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (για τους αλλοδαπούς μαθητές που φέρουν πιστοποιητικό γέννησης από την αλλοδαπή), το οποίο έχει εκδοθεί πρόσφατα. Οι γονείς των αλλοδαπών μαθητών που δεν μπορούν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης, μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.
  • Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς η γνωμάτευση αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

 

Για την εγγραφή των μαθητών στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων μας απαιτείται μόνο αίτηση-δήλωση των γονέων/κηδεμόνων, την οποία θα συμπληρώνουν στο σχολείο.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΤΟΥ                                   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  TOY

7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ                  21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ            ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                        ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Παρακάτω, πατώντας  τους συνδέσμους, μπορείτε να δείτε τα όρια των σχολείων  για  εγγραφές  μαθητών και το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή που πρέπει να συμπληρωθεί  :

Όρια σχολείων για εγγραφές μαθητών

Ατομικό Δελτίο Υγείας

 

Στις μέρες μας  η χρήση της τεχνολογίας  στην καθημερινότητά μας είναι δεδομένη.  Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, γιατί όταν η χρήση  γίνεται κατάχρηση τότε τα αποτελέσματα είναι σίγουρα αρνητικά! 

Η αιγυπτιακή ταινία «L’ ALTRA PAR», που διαρκεί μόλις 2,5 λεπτά, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας  μικρού μήκους  στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο  σκηνοθέτης είναι 20  ετών. Η  ταινία περιγράφει πώς  οι  άνθρωποι απομονώνονται στην τεχνολογία  και  ξεχνούν  ένα από τα καλύτερα  πράγματα  στη  ζωή,  την  ανθρώπινη  αλληλεπίδραση, την ενσυναίσθηση και την ΑΓΑΠΗ!

Στο σχολείο μας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και τη συμμέτοχη  όλων, μικρών και μεγάλων,  συγκεντρώθηκαν καπάκια  τα οποία παραδόθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης.

Σήμερα, λάβαμε μια ευχαριστήρια επιστολή από μέρους τους.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο  σας!

οθόνης 29

λήψης

«Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στον κόσμο που είναι πραγματικοί ήρωες, που καταλαβαίνουν από πολύ μικρή ηλικία τι θα πει «αγωνίζομαι», που δίνουν μία μάχη δύσκολη και ψυχοφθόρα αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Τα παιδιά αυτά όχι μόνο αξίζουν τη δική τους ημέρα, αλλά και την αγάπη όλων μας, γιατί ο  καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, αλλά μπορεί να νικηθεί και από μικρούς και από μεγάλους.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο. »

Η έγκαιρη  διάγνωση και η σωστή ιατρική φροντίδα  συντελούν σε μεγάλο ποσοστό στην αντιμετώπισή της νόσου. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η προσφορά όλων μας, ως  δότες μυελού των οστών! Άτομα μεταξύ 18-40 χρονών, με καλή κατάσταση υγείας, μπορούν εύκολα  να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη να βρουν συμβατό δότη  και να σωθούν!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο : in.gr/ 2022/02/15

imagesΣτις  μέρες  μας,  δυστυχώς,  ακούμε  όλο  και  περισσότερο  για  αποτρόπαια  περιστατικά  βίας  που  συμβαίνουν  καθημερινά, αφήνοντας  σε  όλους  μας  βαθιά  θλίψη . Παρακάτω, παρατίθεται  ένα  κείμενο  που  αποτελεί  τροφή για  σκέψη  προς  όλους!                                                      Πρόκειται  για  ένα γράμμα μιας νηπιαγωγού σε μια μητέρα (ανασύρθηκε από το διαδίκτυο, δεν γνωρίζουμε πηγή)

«Θα σου πω όλη την ιστορία, από την αρχή. Για να μην αναρωτηθείς ξανά πώς ένα παιδί καταλήγει να σκοτωνει έναν άνθρωπο για ομάδες.. .να σκοτώνει έναν σκύλο,να βιάζει μια γυναίκα…

Όλα ξεκίνησαν όταν τα αγόρια σου ήταν δύο- τρία χρονών. Είχατε πάει βόλτα σε μια καφετέρια. Και τα είδες να μαδάνε την γλάστρα του μαγαζιού και να γεμίζουν τον τόπο χώματα και σκέφτηκες πως αυτό το παιχνίδι θα τα απασχολήσει για λίγο και ήπιες μια ακόμα γουλιά εσπρέσο. Και όταν ο σερβιτόρος προσπάθησε να τους μιλήσει, έγινες έξαλλη που ανακατεύεται με ξένα παιδιά.
Και τότε που πετούσανε πετρούλες στην παραλία επάνω σε μια κοπέλα και εκείνη σε στραβοκοίταξε και σκέφτηκες πως δεν έχει ιδέα από παιδιά, η κακομαθημένη!
Ίσως να φταίει και εκείνη η πρώτη φορά που ο μικρός άρπαξε το φτυαράκι από το χέρι ενός παιδιού, στο πάρκο κι εσύ έκανες ότι δεν είδες. Και μεταξύ μας, καμάρωσες που το παιδί σου είναι διεκδικητικό. Και όταν το παιδάκι αντέδρασε, το χτύπησε με το φτυάρι στο κεφάλι. Και κατά βάθος το ευχαριστήθηκες.
Φταίει που μετά, στο νηπιαγωγείο, εσύ ο περήφανος μπαμπάς, συμβούλεψες τα μικρά να ρίχνουν και από καμία ψιλή, αν χρειαστεί (αλλά μόνο αν χρειαστεί, δεν είσαι παράλογος), γιατί δεν είναι τίποτα φλώροι. Και κάθε που η δασκάλα προσπαθούσε να σου μιλήσει, την έβγαζες τρελή και έλεγες ότι τα έχει βάλει στο μάτι. Και τότε που ο μικρός έσπασε τα τουβλάκια στο σχολείο και σας ζήτησε να τα αντικαταστήσετε, χάιδεψες την φράντζα του και είπες να μην ανησυχεί. Η μαμά θα πάρει καινούρια. Και τον έλουσες φιλιά και δεν είπες τίποτα άλλο. Και φεύγοντας, του πήρες παγωτό, σίγουρη ότι θα είχε μια δύσκολη μέρα, στα χέρια της.
Και μετά, στο δημοτικό, που τα αγόρια έπαιζαν μπάσκετ με την παρέα τους και ήρθε εκείνος ο μικρός, ο Γιωργάκης, που έχει νανισμό. Και τα αγόρια δεν ήταν πρόθυμα να χάσουν το παιχνίδι, για ένα μπασμένο. Και τον έδιωξαν, τον κορόιδεψαν, και του πέταξαν την τσάντα. Και όταν σου εξιστόρησε το περιστατικό ο διευθυντής, εσύ, μπαμπά, καμάρωσες, γιατί τα αγόρια σου είχαν γίνει σκληρά αντράκια. Και είπες ότι φταίει ο Γιωργάκης που το πήρε κατάκαρδα, χωρίς λόγο. Μάλλον δεν είναι δυνατός χαρακτήρας, σαν τα δικά σου.
Και έπειτα, στο γυμνάσιο, που ήρθε στην τάξη η Ελένη. Και ήταν ένα ανεπτυγμένο κορίτσι, σωστή γυναίκα. Και ο μεγάλος την γούσταρε. Και του είπες ότι οι γκόμενες θέλουν και λίγο νταηλίκι. Και εκείνος το πήρε το μήνυμα (είχε χρόνια καταλάβει πώς να είναι σωστός γιος για σένα ) και την στρίμωξε στις τουαλέτες. Και την έβγαλε φωτογραφίες και τις έδειξε στην τάξη. Και όταν βρέθηκες μπροστά στους εξαγριωμένους γονείς της, τους είπες ότι έτσι είναι τα αγόρια, γεμάτα ορμόνες και ανώριμα. Και αν δεν θέλουν προβλήματα, να της μάθουν να μην προκαλεί. Και έφυγες με ψηλά το κεφάλι, γιατί ήσουν πια σίγουρος ότι τα αγόρια σου δεν είναι γκέι. Μεγάλη υπόθεση!
Μετά όμως δεν ήταν πια μικρά παιδιά. Και δεν είχες απέναντι έναν κακομοίρη σερβιτόρο, μια κακομαθημένη άτεκνη, ένα μυξιάρικο στο πάρκο, μια ξινή δασκάλα, έναν ανίσχυρο διευθυντή, ένα ανήλικο κορίτσι. Είχες τον νόμο. Κι αν εσύ τους έμαθες ότι νόμοι δεν υπάρχουν, είσαι ο μόνος ένοχος.
Αυτά τα γράμματα, δεν μ αρέσει να τα διαβάζω. Δεν συμπαθώ τον θυμωμένο εαυτό μου. Θα προτιμούσα να μπορώ να σε συγχωρώ που δεν ξέρεις τί κάνεις. Όμως δεν μπορώ να μην το παίρνω προσωπικά, όταν σε βλέπω να φτιάχνεις έναν κόσμο με τους δικούς σου όρους, χωρίς να σε νοιάζει ποιον κόσμο παλεύω εγώ να φτιάξω. Αυτόν που έχω τάξει στα δικά μου παιδιά κι εσύ συνεχώς με βγάζεις ψεύτρα. Θυμώνω, επειδή το παιδί σου το πήρα στα χέρια μου, τότε που όλα μπορούσαν να αλλάξουν. Και το έβλεπα να χάνει τον δρόμο του, μέρα με την μέρα. Και έκανα τα πάντα για να σώσω την αθωότητά του, μα οι προσπάθειες μου έπεφταν στον δικό σου τοίχο. Μην αναρωτηθείς «γιατί», λοιπόν. Μην ζητήσεις τα ρέστα. Είχες φορέσει χειροπέδες στο παιδί σου, πολύ πριν το κάνουν αυτοί…
Μεγάλη και σκληρή Αλήθεια ….από αυτές τις Αλήθειες που ερχόμαστε δυστυχώς αντιμέτωποι συχνά στα σχολεία»

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

1

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) είναι ένας ετήσιος εορτασμός που στοχεύει στην προώθηση της υπεύθυνης, κριτικής και δημιουργικής χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών.

Το σχολείο μας δήλωσε υποστηρικτής της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, 8 Φεβρουαρίου 2022. Μπορείτε να το δείτε στον χάρτη υποστηρικτών της ημέρας (SID).

2

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης παρακολούθησαν παρουσιάσεις από υλικό που παρέχεται από το κέντρο ασφαλούς διαδικτύου https://saferinternet4kids.gr/ . Συζήτησαν δημιουργικούς τρόπους χρήσης του διαδικτύου, πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν με τη λανθασμένη χρήση και πρότειναν προτάσεις για έναν καλύτερο ψηφιακό κόσμο.

3

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης ενημερώθηκαν για διαδικτυακές απάτες, όπως το smishing και phishing, για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, για την ψηφιακή ασφάλεια και τη σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Μαζί με τους εταίρους τους, από την Πολωνία, στο πρόγραμμα etwinning, δημιούργησαν ένα κοινό ψηφιακό βιβλίο που περιέχει αφίσες με συμβουλές για τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

4