Οι etwinners της έκτης δημοτικού σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία το 2022!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαδικτυακή ανταλλαγή ευχών με τους συνεργάτες μας από την Πολωνία στο έργο ηλεκτρονικής αδελφοποίησης     ‘Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο’.

1 ευχές από Ελλάδα   2 ευχές από Ελλάδα

3 ευχές από Πολωνία    4 ευχές από Πολωνία

 Τα μαγικά μας πρωτάκια έκαναν το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της Ε΄ τάξης να τραγουδήσει! Ακούστε τα:

https://youtu.be/NnSyGS3Y6Eg

Πολλές ευχές για υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!

3    4

 

 

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε πως πραγματοποιήθηκε  η  παράδοση  των τροφίμων που  συγκεντρώθηκαν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Ηλιούπολης. Η συνεισφορά όλων ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκριση!                               Ευχόμαστε σε όλους  Καλές Γιορτές!

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

IMG 3a38e9eaa8b7952867c2e6e50a70f8be V censored 1

Σήμερα, το σχολείο μας  πλημμύρισε από αγιοβασιλάκια!

Ο Σύλλογος Γονέων  και  Κηδεμόνων του σχολείου μας  προσέφερε από ένα πολύ όμορφο αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια. Το δώρο αυτό έδωσε χαρά στα παιδιά τα οποία αμέσως φόρεσαν τα σκουφάκια ενθουσιασμένα!

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων                                   για την ευγενική αυτή χειρονομία!

20211222 113728 20211222 115810 20211222 123418

Η ηλεκτρονική αδελφοποίηση (http://www.etwinning.gr/ ) είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διάφορες χώρες, κυρίως της Ευρώπης,  συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης , η Ε΄ τάξη του 21ου Δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης αποχαιρετάει το 2021 με γιορτινές δημιουργικές δραστηριότητες.  Μέσα από το πρόγραμμα ‘Μαγικές εικόνες του χειμώνα- χριστουγεννιάτικα έθιμα και ανταλλαγή ευχετήριων καρτών’

  • Οι μαθητές έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και τις έστειλαν σε σχολεία της Πολωνίας και της Ιταλίας. Έλαβαν κάρτες από τους μαθητές των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων.
  • Μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικες και χειμερινές φωτογραφίες του τόπου μας και είδαν αντίστοιχες σε άλλες χώρες συνεργαζόμενων κρατών.
  • Συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός κοινού λεξικού με χριστουγεννιάτικες λέξεις στη γλώσσα κάθε χώρας.
  • Στόλισαν την τάξη με χάρτινες κατασκευές όπως χιονονιφάδες, δεντράκια, αστέρια κ.ά. και αντάλλαξαν ιδέες με τα σχολεία των άλλων χωρών.
  • Συγκέντρωσαν χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας και τα διαμοιράστηκαν σε μια κοινή παρουσίαση με άλλα σχολεία.
  • Δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με έθιμα και φωτογραφίες που τράβηξαν.
  • Τραγούδησαν, με τη βοήθεια της κ. Κούσου Μαργαρίτας, τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τα διαμοιράστηκαν με τους εταίρους μας.

Οι etwinners της Ε΄τάξης σας εύχονται καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!

1. E1     2. E2

3. ομαδική κάρτες    4. κάρτες

5. Συνεργατικό λεξικό  6. Xmas decoration

 

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τέσσερις ενότητες  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που από τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα. Κάθε τάξη, ανάλογα με τη θεματική που  διαπραγματευόταν  υλοποίησε  βιωματικές  δράσεις, κατασκευές, συζητήσεις, προβολές βίντεο κ.α. Τελικός σκοπός, η γνώση, η ευαισθητοποίηση των μαθητών για διάφορα ατομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά θέματα και η  δημιουργία κανόνων που χρειάζεται όλοι να τηρούμε για να ζούμε καλύτερα!

IMG 20211103 103157    IMG 20211103 113924IMG 161323bdbc52aa28d519d384731cbf81 V IMG bd49b3a6462fd2a6afd015eea3febf16 V IMG 4356952c3589cce755b3d9baef5c6c42 VIMG 20211118 131833

Λίγες πληροφορίες-ενημέρωση για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων 

Σύμφωνα  με  το ΦΕΚ Β 4676- 11/10/2021 :

Βασική αρχή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να συνδυάζουν το γνωστικό πεδίο των Προγραμμάτων Σπουδών με την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων των μαθητριών και των μαθητών με σκοπό «τη διάπλασή τους σε ελεύθερους  και υπεύθυνους πολίτες» και την ενίσχυση των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αι., των δεξιοτήτων ζωής, διαμεσολάβησης, υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης, των δεξιοτήτων στρατηγικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και αναστοχασμού καθώς και των δεξιοτήτων ψηφιακής
μάθησης, τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης. Οι δεξιότητες αυτές πρέπει να ενισχύονται διά βίου και να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξελίσσονται, σε μεταβαλλόμενους χώρους εργασίας και στην κοινωνία, καθώς και να αντεπεξέρχονται στην πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του σύγχρονου κόσμου.
Είναι σημαντικό η κάθε μαθήτρια και ο κάθε μαθητής, με το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να έχει διδαχθεί στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων έννοιες και δεξιότητες από όλες τις επιμέρους Θεματικές Ενότητες.

Για τον λόγο αυτό σε κάθε τμήμα/τάξη με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων:
Δημιουργείται ειδικός φάκελος επιτευγμάτων
(portfolio) τμήματος/τάξης στο οποίο θα υπάρχουν κατ’
ελάχιστο τα Προγράμματα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων τα
οποία θα εφαρμόζονται στο ίδιο τμήμα ή τάξη καθ’ όλη
τη διάρκεια της φοίτησης των μαθητριών και των μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Γυμνασίου.
Ενδεικτικές δραστηριότητες: κατασκευές, παρουσιάσεις, παιχνίδια, δημιουργία παιχνιδιών, θεατρικό παιχνίδι, οργάνωση έρευνας ή συνέντευξης, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό ραδιόφωνο ή στην εκπαιδευτική τηλεόραση, εργαστηριακή δημιουργία εικονικής επιχείρησης, γνωριμία και συνέντευξη κάποιου επαγγελματία ή προσωπικότητας και διοργάνωση εκδηλώσεων.
Αξιολόγηση Μαθητών/Μαθητριών
Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων εισάγουν καινοτομίες στο
κοινωνικό πλαίσιο μάθησης και επιδιώκουν την καλλιέργεια της αυτο-ρύθμισης στη μάθηση, της συνεργασίας και της αυτοβελτίωσης.
Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/μαθητριών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων δίνεται έμφαση στην περιγραφική αξιολόγηση και στη σύνταξη φακέλου επιτευγμάτων (portfolio) από την μαθήτρια και τον μαθητή. Συγκεκριμένα, η διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων λειτουργεί διαμορφωτικά και αναδεικνύει τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν κατά τον σχεδιασμό των Σχεδίων Δράσης της Σχολικής Μονάδας.
Οι αξιολογήσεις διεξάγονται ανά τρίμηνο/τετράμηνο και ανά Θεματική Ενότητα και έχουν διττό στόχο: την αξιολόγηση της εφαρμογής του Προγράμματος Καλλιέργειας Δεξιοτήτων και την αξιολόγηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητριών και των μαθητών.
Ο ατομικός φάκελος μαθήτριας/μαθητή, ήτοι το portfolio:
(α) παραδίδεται στη μαθήτρια και στον μαθητή ως
προσωπικό τους αρχείο,
(β) αποτελεί υλικό ενημέρωσης και συμβουλευτικής
προς τους γονείς/κηδεμόνες στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων για την ενημέρωσή τους,
(γ) είναι διαγνωστικό μέσο ως ένα συμπεριληπτικό
εργαλείο αποτύπωσης των επιτεύξεων και των εμποδίων επίτευξης καθώς και του μαθησιακού προφίλ κάθε μαθήτριας και μαθητή,
(δ) μπορεί να περιλαμβάνει εναλλακτικές προσεγγίσεις
αξιολόγησης, όπως είναι η αυτοαξιολόγηση και η ετεροαξιολόγηση στην ομάδα, και πεδία συγκρότησης του σχολικού βιογραφικού της μαθήτριας και του μαθητή.

Τα στοιχεία του ατομικού φάκελου της μαθήτριας και του μαθητή από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μπορεί να συνεκτιμώνται σε αξιολογικές διαδικασίες μαθησιακού προφίλ, κατά τη διαδικασία σύστασης Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης (ΕΠΕ), κατά τη Συμβουλευτική Επαγγελματική Σταδιοδρομία και σε όποια άλλη ενέργεια εξατομικευμένου παιδαγωγικού σχεδιασμού.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 21ου Δ.Σ. Ηλιούπολης

christmas gift

 

Αγαπητοί γονείς,

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και τέτοιες ημέρες όλοι σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

 

Το Σχολείο μας αποφάσισε να ενισχύσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Ηλιούπολης  του οποίου το κοινωνικό έργο  είναι η ενίσχυση με τρόφιμα συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτά σας παρακαλούμε για τη δική σας συνεισφορά σε τρόφιμα του καταλόγου που αναγράφεται παρακάτω.

Λάδι (Ελαιόλαδο & Σπορέλαιο)

Καφές

Ζάχαρη

Αλάτι

Ζυμαρικά

Όσπρια

Σάλτσες

Γάλατα Μακράς Διαρκείας

Για την ευκολότερη συλλογή και μεταφορά τους καλό είναι τα τρόφιμα να είναι μέσα σε μια πλαστική ή χάρτινη σακούλα.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

disability 702x425

International Day Dec 3 

Από το 1992, ο ΟΗΕ  καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως την  Παγκόσμια  Ημέρα  Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ), θέλοντας  να αφυπνίσει  τον κόσμο ώστε  να  αποδεχτεί  τη  διαφορετικότητα  και  το  δικαίωμα  όλων  των ανθρώπων να  ζουν  αξιοπρεπώς,  χωρίς  διακρίσεις  και  προκαταλήψεις.

 

ΟΛΟΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ  ΙΣΟΙ

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο  για τη Διαφορετικότητα από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

https://video.link/w/V7LNc

images