Μεγάλη  η  σημερινή  ημέρα  για  την  πατρίδα  μας!

81  χρόνια  πέρασαν από  το  ιστορικό  «ΟΧΙ»  που  βροντοφώναξαν  όλοι  οι  Έλληνες  ενάντια  στο  φασισμό  και  την  υποταγή!  Ένα «ΟΧΙ»  που υπερασπίστηκαν  γενναία,  πολεμώντας  ηρωικά  για  το  πολύτιμο  αγαθό  της  Ελευθερίας!

Η  καθιερωμένη  παρέλαση  της  28ης  Οκτωβρίου αποτελεί  μια τιμητική  εκδήλωση μνήμης  για  την  ιστορική αυτή  εθνική  επέτειο. Μαθητές και μαθήτριες  από όλα τα σχολεία της χώρας  συμμετάσχουν σε  αυτή τιμώντας  και κρατώντας  ζωντανή την ιστορία της  χώρας  μας.

Φέτος, έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια, πραγματοποιήθηκε και πάλι  η  μαθητική παρέλαση στην Ηλιούπολη κι έτσι  είχαμε  τη  χαρά  σήμερα  να  απολαύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές  μας να παρελαύνουν.

Συγχαρητήρια  σε  όλα  τα  παιδιά!

Και του χρόνου με υγεία!

  

 

Σήμερα,  έπειτα από  τις σχολικές  εκδηλώσεις  για  την  επέτειο   της  28ης Οκτωβρίου 1940  που  πραγματοποιήθηκαν  εντός  του  κάθε  τμήματος, έγινε  μια μικρή  τελετή  παράδοσης  της  ελληνικής  σημαίας  στα  παιδιά  του ΣΤ1.  Ακολούθησε  η καθιερωμένη  κατάθεση  στεφάνου στο Μνημείο Γ. Καραϊσκάκη.

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  σε  όλους!

ΚΛΕΙΣΤΑ  ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ  15/10/21                                          ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !

 

 

 

 

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Επίσης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας

(https://www.esos.gr/arthra/75025/kleista-ayrio-ola-ta-sholeia-stin-attiki)

Πρόσφατα, με ιδιαίτερη  χαρά,  λάβαμε στο σχολείο μας την απολογιστική έκδοση του προγράμματος «Role Modes» 2017-2020.

Πρόκειται για ένα τεύχος στο οποίο περιγράφονται το θεωρητικό υπόβαθρο, οι δράσεις που έγιναν στα σχολεία που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα και τα αποτελέσματά  τους. Το σχολείο μας είναι ένα από τα 80  που συμμετείχαν ανά την Ελλάδα  και  μπόρεσαν να το ολοκληρώσουν  με επιτυχία. Στόχος ήταν η αναγνώριση της προσωπικής αξίας, η ενίσχυση και  η προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών.

Συγκεκριμένα στο σχολείο μας, έπειτα από επιμόρφωση και με την εποπτεία της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας πραγματοποιήθηκαν 6 συναντήσεις με τους μαθητές των τμημάτων Στ3 και Ε2 κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Τα παιδιά, μέσα από βιωματικές δράσεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και ομιλίες, γνώρισαν άτομα- θετικά πρότυπα  που παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν δεν παραιτήθηκαν! Με επιμονή και υπομονή κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, προτρέποντάς  έτσι όλους  μας  να κάνουμε το ίδιο, δίνοντας μήνυμα  δύναμης και αισιοδοξίας!

Ελπίζουμε σύντομα να μπορούν και πάλι να πραγματοποιηθούν στα σχολεία τέτοιου είδους προγράμματα!

 

Μια  ευχάριστη  έκπληξη  περίμενε  εχθές τους  μαθητές  της  Α΄ τάξης!

Ο  Σύλλογος  Γονέων  και  Κηδεμόνων  του σχολείου  μας,  μοίρασε  δώρα  στους  καινούριους  μαθητές  μας  με  την  ευχή  για  καλή  πρόοδο!

Ευχαριστούμε  πολύ  για  την  όμορφη  αυτή  χειρονομία  και  πρωτοβουλία!

21ο Δ. Σχ. Ηλιούπολης