Αγαπητά μας παιδιά,

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών και του λαού μας τον Νοέμβρη του 1973 ας σταθεί για όλους ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Ένα μάθημα ζωής και αλήθειας. Να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ανθρώπων, πέρα από οποιαδήποτε διάκριση λόγω φύλου, χρώματος ή θρησκείας. Να μάθουμε να νοιαζόμαστε για την τήρηση της Δημοκρατίας παντού και να είμαστε ενεργοί πολίτες.

Ψωμί! Παιδεία! Ελευθερία!

Αυτές οι λέξεις έμειναν στο μυαλό και στην ψυχή των περισσότερων Ελλήνων/ίδων από τον Νοέμβρη του 1973 μέχρι τις μέρες μας. Αυτές οι λέξεις δείχνουν ποιες είναι οι επιθυμίες του λαού μας για να αισθάνεται ότι μπορεί να προκόψει και όχι απλώς να ζει.  Αυτές οι λέξεις φανερώνουν την επιθυμία του λαού μας για κοινωνική, συλλογική, πρόοδο και όχι απλώς κάποιοι από εμάς να περνάνε καλά.  

Με αυτά τα λίγα λόγια από καρδιάς, σας καλούμε να δείτε μαζί με τους δικούς σας το παρακάτω βίντεο. Μακάρι να γίνει αφορμή για συζήτηση μεταξύ σας, μιας και δυστυχώς δεν μπορούμε όλοι μαζί να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου και ευρύτερα του λαού μας εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας.  

https://archive.ert.gr/91471/ 

 

Κατ’ εξαίρεση, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα μπορούν γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν τυχόν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών που έχουν παραμείνει στις σχολικές μονάδες, κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις των σχολείων και με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όσοι παραλάβουν τα αντικείμενα από το σχολείο θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

 Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,

Οι εξελίξεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σάς αναγκάζουν πάλι να μείνετε στα σπίτια σας, μακριά από το φιλόξενο σχολείο μας. Αναγκάζουν και όλους/ες εμάς τους εκπαιδευτικούς να στερηθούμε τη ζωντανή σας παρουσία μέσα στους χώρους μάθησης.

Όμως η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί. Στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών αυτή η γόνιμη συνεργασία μας δε θα διακοπεί. Θα αλλάξει το περιβάλλον της τόσο αναζωογονητικής για όλους/ες μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνάντησής μας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το καθημερινό βάπτισμά μας στη γνώση. Μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών του σπιτιού σας και με την ίδια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τις δικές σας και των γονιών σας συνεχίζουμε. Εμείς οι εκπαιδευτικοί θέλουμε μαζί σας να εξακολουθήσουμε το καθημερινό ταξίδι του μυαλού μας και της ψυχής μας στον απέραντο και γοητευτικό κόσμο της γλώσσας μας, της ιστορίας μας, των αριθμών, των τεχνών και των υπόλοιπων μαθημάτων.

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου συνεχίζουμε, λοιπόν, με τους τρόπους και το πρόγραμμα για τα οποία θα σας ενημερώσει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός της τάξης σας. Φροντίζουμε την υγεία μας και βασιζόμαστε στην εμπειρία από την πρώτη αναγκαστική αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας, για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Μέχρι, με το καλό, να γυρίσουμε στο φυσικό χώρο μάθησης, στο σχολείο μας, και να αρχίσουμε να βιώνουμε ξανά τα πλεονεκτήματα της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σας καλώ να είστε όλοι/ες παρόντες/ούσες και ενεργοί και στις τωρινές συνθήκες. Εγώ προσωπικά και κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας θα σας στηρίξουμε για να πάνε όλα καλά.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, υπομονή, δύναμη και δημιουργική διάθεση.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου