Κατόπιν των  τελευταίων οδηγιών που εξέδωσε πριν λίγο το Υπουργείο Παιδείας, τροποποιήθηκε η ώρα προσέλευσης  των  μαθητών για την πρώτη μέρα του σχολείου.

Οι  μαθητές  καλούνται  να  προσέλθουν κανονικά στο σχολείο το πρωί, από τις 8:00 έως 8:15 π.μ.

Η αποχώρηση  δεν αλλάζει και θα γίνει την ήδη προγραμματισμένη ώρα,    11:30 π.μ.

Σας  ευχαριστούμε πολύ!

 

 

 

21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καινούρια σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος φέτος εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η εξάπλωση του ιού COVID 19 και των αυξημένων μέτρων προστασίας, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τάξη των μαθητών. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο το πρωί στις 8:15 π.μ  και θα έχουν μαζί τους ένα απλό τετράδιο, ένα μολύβι και τη σχολική τους τσάντα, για να παραλάβουν μέρος των βιβλίων τους. Ο αγιασμός θα ξεκινήσει γύρω στις 10:30 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 11:30 π.μ. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι γονείς,  αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο και τα παραλαμβάνουν εγκαίρως με τη λήξη του προγράμματος 11:30 π.μ. έξω από την πόρτα του σχολείου στην οδό Γράμμου. Κατ’ εξαίρεση οι γονείς της πρώτης τάξης θα παραμείνουν στις 8:15 π.μ. σε χώρο του προαυλίου , που θα υποδειχτεί από τους εκπαιδευτικούς, για μια πρώτη γνωριμία με τους δασκάλους των τάξεων. Η χρήση μάσκας από τους γονείς είναι απαραίτητη.

Η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πλήρη λειτουργία των σχολείων (καθημερινή παρουσία όλων των μαθητών). Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας θα βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για γονείς και μαθητές από τον ΕΟΔΥ

https://blogs.sch.gr/21dimiliu/

Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική η συνεργασία όλης της σχολικής κοινότητας, ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές με τη δυνατότερη ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων.

Το σχολείο θα αφιερώσει τις πρώτες ώρες της Δευτέρας και της Τρίτης για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης , τη χρήση της μάσκας αλλά και τους έκτακτους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

Επιγραμματικά αναφέρουμε κάποια από τα μέτρα για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων τα οποία νομοθετήθηκαν φέτος καθώς και μέτρα που έλαβε το σχολείο μας για την εύρυθμη λειτουργία του στις παρούσες συνθήκες με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια της υγείας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

  • Η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου είναι υποχρεωτική για όλους. Οι μαθητές του 21ου Δημοτικού εισέρχονται από τις δύο εισόδους του σχολικού συγκροτήματος (Κρατίνου και Γράμμου) φορώντας τη μάσκα τους και κατευθύνονται απευθείας στην τάξη τους. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται αποκλειστικά από την πόρτα της οδού Γράμμου. Οι γονείς φροντίζουν να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην είσοδο του σχολείου, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, κρατώντας τις σχετικές αποστάσεις.
  • Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δε φορά μάσκα ειδοποιούνται οι γονείς του και αποχωρεί από το σχολείο.
  • Μαθητές οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης απαγορεύεται να έρθουν στο σχολείο. Οι γονείς φροντίζουν για τον έλεγχο συμπτωμάτων κάθε πρωί.
  • Έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση ίδιων ομάδων μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της χρονιάς.
  • Κατά τη διαμόρφωση του οριστικού ωρολογίου προγράμματος θα γίνει η μέγιστη προσπάθεια ώστε τα διαλείμματα να οριστούν σε διαφορετικούς χρόνους και να μη δημιουργείται συνωστισμός στο προαύλιο.
  • Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι όλες εφοδιασμένες με αντισηπτικά, απολυμαίνονται και αερίζονται.
  • Οι μαθητές χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αντικείμενα, το δικό τους μπουκάλι ή παγούρι με νερό και δεν επιτρέπονται στο σχολείο κουκλάκια, παιχνίδια κλπ. Οποιοδήποτε αντικείμενο κοινής χρήσης (υπολογιστές, γεωμετρικά όργανα κλπ.) απολυμαίνεται.
  • Οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα σιτίζονται με φαγητό που παρασκευάζεται με ευθύνη των γονέων και τοποθετείται σε ειδικό θερμομπόλ ή με συσκευασμένο κρύο φαγητό (π.χ.σάντουιτς). Χρήση ψυγείου και ζέσταμα φαγητού δε θα γίνεται στο σχολείο.
  • Οι μαθητές σιτίζονται στις αίθουσες, οι οποίες απολυμαίνονται πριν και μετά το φαγητό ή σε ανοικτό χώρο (προαύλιο) όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Η συνεργασία των γονέων με τη διοίκηση του σχολείου γίνεται τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή με αυτοπρόσωπη παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (με χρήση μάσκας).
  • Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στο σχολείο ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός απομονώνεται στην αίθουσα 1 του δευτέρου ορόφου (που θα παραμείνει κενή και καθαρή) από το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων. Ειδοποιείται ο γονιός και ακολουθείται το πρωτόκολλο διαχείρισης, όπως ορίζεται από τον ΕΟΔΥ.

Το σχολείο μας θα σας ενημερώνει συνεχώς για οτιδήποτε νεότερο μέσω της ιστοσελίδας του.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας,

παρακάτω παρατίθεται συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς
μαθητές και γονείς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά
με τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Νέου Κορωνοϊού SARS–CoV-2 (COVID-19).

Για να ενημερωθείτε, πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Οδηγίες για γονείς

Οδηγίες για μαθητές

Συμβουλές για γονείς κι εκπαιδευτικούς

ΑΦΙΣΕΣ (Ι)

ΑΦΙΣΕΣ (ΙΙ)