Δράσεις ΖΕΠ κατά της Βίας.

Δράσεις ΖΕΠ κατά της Βίας.

Η ενδοσχολική βία είναι ένα φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή εποχή και σχεδόν πάντα επιφέρει ολέθριες συνέπειες τόσο για τους θύτες όσο και για τα θύματα. Η εκπαιδευτική κοινότητα επομένως καλείται να είναι σε εγρήγορση και να επινοεί διαρκώς νέους παιδαγωγικούς μηχανισμούς πρόληψης, ώστε τα κρούσματα βίας να ελαττωθούν και εν τέλει να εξαλειφθούν στο πλαίσιο του σχολείου.

Με στόχο την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν σχετικές βιωματικές παρουσιάσεις από την ομάδα του ΖΕΠ σε όλες τις τάξεις του σχολείου, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά τις παρουσιάσεις, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, προβληματίστηκαν, κατανόησαν εις βάθος το πρόβλημα και τις συνέπειές του και αναγνώρισαν τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν ως προς την επίλυσή του. Σημαντική μάλιστα, ήταν και η συνεισφορά της θεατρικής ομάδας του ΖΕΠ, η οποία βοήθησε να καταλάβουν στην πράξη οι συμμαθητές τους όλα συζητήθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο και να εμπεδώσουν έτσι σε μεγαλύτερο βαθμό το περιεχόμενο της συζήτησης!

 

εικόνα Viber 2023 12 01 13 04 00 624 censored εικόνα Viber 2023 12 01 12 24 57 558 censored εικόνα Viber 2023 12 01 12 24 57 528 censored