ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-“Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ”

Την Πέμπτη 18  Ιανουαρίου 2024 και ώρες 11:30-12:30 οι μικροί  μας μαθητές  παρακολούθησαν  διαδικτυακά ,  την παρουσίαση του  μουσικού  παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο λύκος», του ρώσου συνθέτη , Σεργκει  Προκόφιεφ ,  από την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης .

Το μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ γράφτηκε από τον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ με σκοπό να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά αντιστοιχώντας κάθε χαρακτήρα του παραμυθιού με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Καθώς οι χαρακτήρες του παραμυθιού αλληλεπιδρούν, συνδυάζονται αντίστοιχα και τα όργανα της ορχήστρας μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Στην ιστορία του παραμυθιού ο Πέτρος ζει στο δάσος, στο σπίτι του παππού του και είναι τόσο γενναίος που δε φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Χωρίς να λάβει υπόψη του τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο και με τη βοήθεια  ενός πουλιού καταφέρνει να τον αιχμαλωτίσει. Οι πρωταγωνιστές αυτής της υπέροχης ιστορίας  ‘oπου κάθε χαρακτήρας αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο όργανο της συμφωνικής ορχήστρας  είναι οι εξής:  η  γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) .Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν  με τη μουσική απόδοση του παραμυθιού και γνώρισαν τα όργανα της κρατικής ορχήστρας με ευχάριστο τρόπο.

.Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Την  Τετάρτη 17 Ιανουαρίου κόψαμε κι εμείς τη  δική μας βασιλόπιτα(μία σε κάθε τμήμα).

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί πήραν δώρο από  ένα εκπαιδευτικό παζλ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!!