Παρακολούθηση παράστασης “Τα ψηλά βουνά”

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023  το Νηπιαγωγείο μας ,σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο  και το Δημοτικό Σχολείο Παλιαμπέλων  πραγματοποίησε διδακτική  επίσκεψη  στην Πρέβεζα και  συγκεκριμένα στον κινηματογράφο ” Όαση”. Εκεί  παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση του θιάσου Magic Dreams με τίτλο” Τα ψηλά βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου με πρωταγωνιστές μια ομάδα τριών παιδιών,

οι οποίοι δημιουργούν μια κοινότητα, με καταμερισμό εργασίας, με ρόλους και αρμοδιότητες στον καθένα, καλλιεργούν την ομαδικότητα και εξυμνούν τη συνεργασία. Μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Μία παράσταση με σπουδαία μηνύματα για τη  φυσιολατρία ,τη φιλία και το ομαδικό πνεύμα.

ψηλα βουνα 6ψηλα βουνα 5ψηλα βουνα 4ψηλα βουνα 2ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ.1ψηλα 8

 

Επίσκεψη αφηγήτριας λαϊκών παραμυθιών στο Νηπιαγωγείο μας

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί, κατόπιν πρόσκλησής μας ,το Νηπιαγωγείο μας,  η αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών κα Μαρία Μαχαίρα με τον συνεργάτη της κο Αντώνη  Καρασταμάτη.

Μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί απολαύσαμε την αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με τον μοναδικό παραστατικό τρόπο της κυρίας Μαρίας  και την συνοδεία της εντυπωσιακής μουσικής υπόκρουσης του κυρίου Αντώνη με τη χρήση μουσικών οργάνων .  μαχαιρα 6

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν  κυρίως με τη διαδραστική συμμετοχή τους στην αφήγηση των παραμυθιών  και κατανόησαν τα ηθικά διδάγματά τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρία και κύριε Αντώνη !!!!

Συμμετοχή στο Αστέρι της Ευχής

Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα κατά βάση εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται  κάθε χρόνο στα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για ένα απλό χάρτινο αστέρι που γίνεται το μέσο για την υιοθεσία Ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες και κοστίζει μόνο 2 ευρώ.

Μέσα από τον σκοπό του Οργανισμού στοχεύει:

  • στην ευαισθητοποίηση των μαθητών  για τα λιγότερο τυχερά παιδιά
  • στην αξία του δώρου της ζωής στα παιδιά που λέγεται υγεία
  • στην εγρήγορση των παιδιών και στην σύνδεσή του με ένα παιδί Ευχής
  • στην αποδοχή του μηνύματος «Η ισχύς εν τη ενώσει»
  • διάδοση του εθελοντισμού και της προσφοράς
  • αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε και φέτος στην εθελοντική  αυτή δράση με την ένθερμη υποστήριξη παιδιών και γονέων.

ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

Και λάβαμε και το πιστοποιητικό υιοθεσίας!!!!Πιστοποιητικό υιοθεσίας_9010221_1ο ΝΗhttps://blogs.sch.gr/1nipvonits/files/2023/12/

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΡΟΔΙ

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου  2023 το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Παλιαμπέλων,  διδακτική επίσκεψη στο ελαιοτριβείο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας στα πλαίσια του θέματος  “Η ελιά”. Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν τον καρπό ενός ελαιόδεντρου που βρισκόταν μπροστά στο ελαιοτριβείο  και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής  λαδιού με τη βοήθεια του υπεύθυνου του ελαιοτριβείου.

ΕΛΑΙΟ 1.5ΕΛΑΙΟ 3ΕΛΑΙΟ 4ΕΛΑΙΟ 5ΕΛΑΙΟ 8τωραΕΛΑΙΟ 9ΕΛΑΙΟ 7ΕΛΑΙΟ 10

 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το κτήμα “Ρόδι “στη Βόνιτσα .Ο υπεύθυνος του κτήματος μας ξενάγησε στο κτήμα ,μας μίλησε για τις ιδιότητες του ροδιού και τα παράγωγά του  . Στη συνέχεια  μας οδήγησε στο εργαστήριο όπου μας εξήγησε πως το ρόδι γίνεται χυμός.

ΡΟΔΙ 7ΡΟΔΙ 1 ΡΟΔΙ 4 ΡΟΔΙ 5ΡΟΔΙ 3 1

Ευχαριστούμε πολύ τόσο τον υπεύθυνο του ελαιοτριβείου όσο και τον υπεύθυνο του κτήματος “Ρόδι “για την υπέροχη φιλοξενία και τα δωράκια που μας χάρισαν.

Περάσαμε καταπληκτικά και μάθαμε πολλά και χρήσιμα πράγματα!!!!!