«Από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο»

Η μετάβαση του νηπίου από το οικείο περιβάλλον του νηπιαγωγείου στο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου, απασχολεί τα νήπια, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η ψυχολόγος του νηπιαγωγείου μας κ. Τσαμίδου Μόνα-Ζωή, προσεγγίζει το θέμα της μετάβασης, επισημαίνοντας τους τρόπους με τους οποίους αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ομαλά για τους μικρούς μαθητές. Περισσότερα στη σελίδα “Γονείς” του ιστολογίου μας:

https://blogs.sch.gr/1nipvasil/goneis/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ  ΣΤΟΝ ΤΡΙΛΟΦΟ

Η ενασχόληση μας με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό στο νηπιαγωγείο μας, ήταν η αφορμή για να επισκεφτούμε το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ρομποτικής στον Τρίλοφο, προκειμένου να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες μας.

Εκεί πειραματιστήκαμε και ασχοληθήκαμε σε μικρές ομαδούλες με ρομποτική, με προγραμματισμό, γνωρίσαμε ρομπότ που μας εντυπωσίασαν και ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και στις εφαρμογές της ρομποτικής στην επιστήμη και στη ζωή μας.  

2 1 3 1 4 5 6 7 8

 

 

 

 

Η BEEBOT, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Η διάσημη μελισσούλα BeeBot, ήρθε στο νηπιαγωγείο μας! Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο ρομπότ δαπέδου, το οποίο εισάγει τα παιδιά στην εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού και στην ανάπτυξη  της υπολογιστικής σκέψης και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά πρώτων τάξεων δημοτικής εκπαίδευσης. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν τη μέλισσα πατώντας τα πλήκτρα που βρίσκονται στο επάνω μέρος της, με σκοπό να ακολουθήσει μία διαδρομή, την οποία έχουν προαποφασίσει.

123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά μέσω της χρήσης της «έξυπνης μέλισσας» μαθαίνουν παίζοντας, αλλά κυρίως εισάγονται μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και στις αρχές προγραμματισμού.