Στα πλαίσια της θεματικής του χειμώνα, μιλήσαμε με τα παιδιά για τις αλλαγές που συμβαίνουν στον καιρό και στη φύση! Στη συνέχεια, φτιάξαμε ομαδικά το χιονισμένο δέντρο της εποχής, ενώ παράλληλα το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του δεντράκι κάνοντας με το δαχτυλάκι του το χιόνι!
Αφού είπαμε πόσο μας αρέσει να φτιάχνουμε χιονάνθρωπους όταν χιονίζει, δημιουργήσαμε με τη βοήθεια ενός ανακυκλώσιμου υλικού τους δικούς μας χιονάνθρωπους!
Συνεχίζοντας, μιλήσαμε για τα ζώα των πόλων και δώσαμε εικαστική μορφή στους πιγκουίνους με δύο τρόπους: Αρχικά ζωγραφίζοντας με τέμπερα τον πιγκουίνο μας και κάνοντας με το δαχτυλάκι μας το χιόνι του τοπίου, κι έπειτα με τη χρήση ενός ανακυκλώσιμου υλικού όπως το χάρτινο πιάτο δημιουργήσαμε το δικό μας πιγκουίνο!


Παράλληλα, μιλήσαμε για τις αλκυονίδες μέρες και μάθαμε για το μύθο της Αλκυόνης. Αποτυπώσαμε εικαστικά την αλκυόνη με την παλάμη μας δημιουργώντας μία όμορφη εικόνα!

Ολοκληρώνοντας, ασχοληθήκαμε με το δέντρο της αμυγδαλιάς, τη “νυφούλα του χειμώνα” και μάθαμε το μύθο της. Φτιάξαμε κάνοντας αποτύπωμα από μπουκάλι τη δική μας ανθισμένη αμυγδαλιά!








