ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

στεφάνι

Αγαπημένα μου παιδιά το Πάσχα πέρασε και έμειναν λίγες μέρες για να αποχαιρετήσουμε τον Απρίλιο. Την Παρασκευή υποδεχόμαστε τον Μάιο, τον πέμπτο μήνα του χρόνου. Θυμάστε στο νηπιαγωγείο που χαιρετούσαμε τον μήνα που έφευγε και καλωσορίζαμε τον μήνα που ερχόταν; Αφού  ο Μάης μας βρίσκει ακόμη στο σπίτι θα τον καλωσορίσουμε από κει.

Καλά μου παιδιά μου έλειψαν οι φωνούλες και τα γέλια σας και το πως περνούσαμε στο νηπιαγωγείο. Ας κάνουμε όμως λίγο ακόμη υπομονή και ας ελπίσουμε γρήγορα να ξαναβρεθούμε!

Η πρώτη Μαΐου είναι επίσημη αργία και δεν δουλεύει κανένας. Είναι η γιορτή των εργατών. Το 1886 στο Σικάγο οι εργάτες ξεσηκώθηκαν,  ζητώντας να δουλεύουν 8 ώρες και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σύνθημά τους 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ψυχαγωγία και 8 ώρες ύπνο.

Η πρωτομαγιά είναι και η γιορτή των λουλουδιών και της φύσης, που γεμίζει χρώματα και αρώματα! Το έθιμο αυτή την μέρα είναι να πηγαίνουμε εκδρομή στην εξοχή και να φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι. Βέβαια φέτος δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά, αλλά μια βόλτα στη γειτονιά μπορούμε να την κάνουμε, όπως και να κάνουμε στεφάνι με χαρτόνια και διάφορα υλικά, αλλά και με λουλούδια της αυλής, όσοι έχουν.

Ακούστε αυτό το όμορφο παραδοσιακό τραγούδι για τον Μάη και μετά φτιάξτε το δικό σας μαγιάτικο στεφάνι.

https://safeYouTube.net/w/0Do9

  • Φτιάξτε το δικό σας στεφάνι: Πάρτε ένα χαρτόνι και κάντε έναν κύκλο ή βγάλτε το περίγραμμα του κύκλου με ένα πιάτο. Στη συνέχεια ζωγραφίστε λουλούδια, πουλάκια, χελιδόνια, πεταλούδες, κόψτε τα και κολλήστε τα πάνω στο στεφανάκι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα άλλα υλικά, όπως κορδέλες και κουμπιά.

 

 

Ξεκινήστε λοιπόν την δουλειά! Περιμένω με λαχτάρα τα έργα σας

Καλή  Πρωτομαγιά  με  Υγεία και  ΧΑΡΑ!!!