Χιόνι

 

 

Το χιόνι ήρθε στην Πορταριά! Όπως κάθε χρόνο άλλωστε. 

Και εμείς το πιάσαμε, το νιώσαμε, φτιάξαμε χιονάνθρωπο, παίξαμε μαζί του……………..

 

 

 

                               Αλλά και πειραματιστήκαμε μαζί του…….   

pixiz 04 03 2024 15 56 14 1 Το λιώσαμε, το φτιάξαμε με νερό και αλάτι,αλλά και ζωγραφίσαμε μ’ αυτό,

 αφού όμως πρώτα το χρωματίσαμε με νερομπογιές!      

 

Και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία για χειμερινά αθλήματα!!!

 

 

 

 

Βιβλιοθηκονόμος

Στα πλαίσια του Ομίλου Φιλαναγνωσίας μας, αλλά και του φετινού Σχεδίου Δράσης μας: “Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός της  Δανειστική μας Βιβλιοθήκης με τη χρήση Ψηφιακών Μέσων”, είχαμε την τιμή, ύστερα φυσικά από πρόσκλησή μας, να μας επισκεφτεί η Δρ. Σταμουλία – Αγάπη Πολύζου, Βιβλιοθηκονόμος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφού συστηθήκαμε, τα παιδιά τις έκαναν πολλές ερωτήσεις,  για τις σπουδές της, τη δουλειά της στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη …………. και αυτή με μεγάλη προθυμία μας απάντησε σε όλες! Έπειτα ακούσαμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες της και υπό την πολύτιμη καθοδήγησή της προχωρήσαμε στην ταξινόμηση των βιβλίων μας. Την ευχαριστούμε θερμά!

Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο

Αφού παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο βίντεο με τη Μάτι και τον Ντάντα για τον Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο (1526-1593), Ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης, που δημιουργούσε  πορτραίτα  αποτελούμενα από λαχανικά, λουλούδια, ψάρια και βιβλία, τα παιδιά ξεκίνησαν με έμπνευση και ζήλο να συνθέτουν τα δικά τους πρόσωπα από διαφορετικά υλικά και φυσικά συνεχίζουν………….

  P1177549

  P2207777

  P2267802

 

       P2237796                       

21 Iανουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς αποτέλεσε ιδέα ενός φοιτητή, του Kevin Zaborney, ο οποίος το 1986 αποφάσισε να δημιουργήσει τη γιορτή αυτή για τις ΗΠΑ καθώς θεωρούσε, ότι οι Αμερικανοί φοβούνται να εκδηλώσουν δημόσια τα συναισθήματά τους. Βέβαια αυτή δεν έχει ακόμη οριστεί από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες τη γιορτάζουν.

Διαβάσαμε λοιπόν και εμείς το καταπληκτικό βιβλίο με την υπέροχη εικονογράφηση του Κλαούντιο Γκομπέτι: “ΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ”. Έπειτα μιλήσαμε με τα παιδιά για την πρώτη μητρική αγκαλιά, για το ποιους και ποιοι μας αγκαλιάζουν καθώς και για τους λόγους αυτής της κίνησης. Ανακαλύψαμε μάλιστα τη θεραπευτική αξία μιας αγκαλιάς!

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν αυτούς, που βάζουν μέσα στην υπέροχη, ζεστή αγκαλιά τους: Τους γονείς τους, τις κυρίες τους, τα αδέρφια τους, τους φίλους τους, τα παιδιά του πολέμου! Φυσικά στο τέλος γίναμε όλοι μια αγκαλιά!

P1237589 P1237590

       

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση