«11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024»

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 27-09-2024

Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Νηπιαγωγείο μας γιορτάστηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» .Υλοποιήθηκαν σχετικές δράσεις στην αυλή του σχολείου μας αλλά και μέσα στην τάξη , προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν με κέφι και πολλά χαμόγελα στην εκδήλωση!!Περάσαμε πολύ ωραία!!

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 | Βίντεο με Ολυμπιονίκες | Περιφέρεια Αττικής

Ο Αθλητισμός είναι Ζωή

piZap

piZap5

piZap3

p2iZap

Το Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου 2024-2025

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ | , στις 11-09-2024

Αγαπητοί γονείς σε αυτή την ανάρτηση μπορείτε να δείτε με μια ματιά το Πρόγραμμα Σπουδών και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα  που εφαρμόζεται  στο Νηπιαγωγείο μας

Οι νηπιαγωγοί κατά την εφαρμογή του Ωρολογίου Προγράμματος είναι απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους τις παιδαγωγικές αρχές και τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο 13646/10-02-2023 (Β΄ 687). Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους τη φιλοσοφία και τις διαδικασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης αναπτυξιακά κατάλληλων και πλούσιων σε εμπειρίες και ερεθίσματα μαθησιακών περιβαλλόντων για το Νηπιαγωγείο, όπως αυτά διαμορφώνονται και περιγράφονται στο Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Σ.) για το Νηπιαγωγείο, καθώς και την πολυμορφία και ανομοιογένεια κάθε τάξης Νηπιαγωγείου, δίνοντας προτεραιότητα στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, για ένα κοινό εκπαιδευτικό όραμα.

Η διδακτική πλαισίωση στο Νηπιαγωγείο αναφέρεται στη συστηματική διαδικασία σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης δραστηριοτήτων που είναι αναπτυξιακά κατάλληλες, βασίζονται στη διερεύνηση και στο παιχνίδι, προάγουν τη συνεργασία και λαμβάνουν υπόψη το κοινωνικοπολιτισμικό υπόβαθρο και τις διαφοροποιημένες ανάγκες των παιδιών στο πλαίσιο της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Η αλλαγή της διδακτικής ώρας δε σημαίνει αλλαγή δραστηριότητας. Η Νηπιαγωγός έχει την ευελιξία να προσαρμόζει τον χρόνο των οργανωμένων και ελεύθερων δραστηριοτήτων σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο της τάξης. 

1 ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 1

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 1 1

3 ΩΡΟΛΟΓΙΟ 1

4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

ΑΓΓΛΙΚΑ 1 1

piZap2 2

ΕΡΓ .ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ.Δ.Ε.Υ. ΚΑΙ Ε.Δ.Υ

Aγαπητοί γονείς επίσης σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας λειτουργεί μια από τις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) των Σχολικών Δικτύων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Σ.Δ.Ε.Υ.
Η ΕΔΥ (ιδρυθείσα με βάση το άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013) αποτελεί έναν νέο καινοτόμο θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από την Προϊσταμένη του σχολείου, την εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε. ή έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης που υπηρετεί στην μονάδα, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.

Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και η υποστήριξη του σχολείου στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στην εκπαίδευση. Η ΕΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες: (α) διενεργεί αξιολόγηση για τη διάγνωση των εκπαιδευτικών αναγκών του/της μαθητή/τριας,
(β) διαμορφώνει πρόγραμμα διαφοροποιημένης διδασκαλίας για μαθητές με διαπιστωμένη δυσκολία μάθησης ή/και συμπεριφοράς, και (γ) πραγματοποιεί συνεργατική διεπιστημονική αντιμέτωπη των δυσκολιών του/της μαθητή/τριας μέσα στη σχολική τάξη με τους πόρους που είναι διαθέσιμοι στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα για επιπρόσθετες παρεμβάσεις και παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη σε ειδικές δημόσιες Υπηρεσίες (βλ. ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής κ.α.).

Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Η διαγνωστική αξιολόγηση περιλαμβάνει (α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, (β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας, συμπεριλαμβανομένης της παρατήρησης στην τάξη και της καταγραφής παρατηρήσεων από τον/την υπεύθυνο/η της τάξης εκπαιδευτικό, και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.
Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί η ΕΔΥ, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.
Προκειμένου τα μέλη της Ε.Δ.Υ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τον γονέα του/της μαθητή/τριας να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται τη συνεργασία με την Ε.Δ.Υ.

Το προσωπικό της Ε.Δ.Υ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από 
  Kοινωνική λειτουργό ΠΕ30 και  Ψυχολόγο  ΠΕ23

Όσοι ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της Ε.Δ.Υ, μπορείτε να το αναφέρετε στην εκπαιδευτικό του τμήματος ή να αποστείλετε μήνυμα στο email του σχολείου μας για να ζητήσετε μια συνάντηση. Η επιτροπή δέχεται γονείς και μαθητές κάθε Παρασκευή κατά τις ώρες 8:15.-12:30,αφού συμπληρωθεί και η υπεύθυνη δήλωση αποδοχής και συνεργασίας με την ΕΔΥ. 

Eπιστρέψαμε!!Σεπτέμβριος 2024

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ | , στις 06-09-2024

children are reading books stack books garden scene 1308 97282

Aγαπητοί γονείς επιστρέψαμε στον ανακαινισμένο χώρο μας και σας περιμένουμε  για να ξεκινήσουμε μαζί- εκπαιδευτικοί ,γονείς και παιδιά – το όμορφο  ταξίδι στον κόσμο του νηπιαγωγείου  για την σχολική χρονιά 2024-2025 !!

Σας ενημερώνουμε ότι :

Για την ΔΕΥΤΕΡΑ  9-9-2024 και ώρα 7:00 μ. μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπαιδευτικών με τους γονείς στο χώρο του σχολείου μας, προκειμένου να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και να γνωριστείτε με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Καλό θα ήταν, αν φυσικά αυτό είναι εφικτό , να προσέλθετε στο σχολείο χωρίς τα παιδιά .

Την ΤΕΤΑΡΤΗ  11-9-2024  και ώρα  9:00 π. μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός στην αυλή του σχολείου μας και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του Αγιασμού.

Οι   νέοι μαθητές μας  όμως (προνήπια) μπορούν να επισκεφτούν τις τάξεις ,να δουν τον χώρο και να γνωρίσουν  τις δασκάλες τους .

 

Από την ΠΕΜΠΤΗ 12-9-2024 το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά με Πρωινό Υποχρεωτικό και Ολοήμερο πρόγραμμα .

 Αγαπημένα μας παιδιά σας ευχόμαστε ολόψυχα η κάθε μέρα στο νηπιαγωγείο να είναι μια όμορφη εμπειρία! Καλή σχολική χρονιά με ατελείωτα όνειρα, παιχνίδια και γνώσεις!

                                                                                                Σας περιμένουμε!!

Η Προϊσταμένη

Πασιοπούλου Αλεξάνδρα   (τμήμα 1 -Υποχρεωτικό πρωϊνό πρόγραμμα)

  

Οι νηπιαγωγοί

Τζιβάνη Κατερίνα                 (Τμήμα 1 -Ολοήμερο Πρόγραμμα) 

Ανδρικοπούλου Κατερίνα   (Τμήμα 2-Πρωινή υποδοχή-Υποχρ/κό πρωϊνό πρόγραμμα)

Κρίκου Δέσποινα                  (Τμήμα 2 Ολοήμερο Πρόγραμμα) 

Χαρά Στεφανίδη                   Δασκάλα των Αγγλικών 

Πέγκα Αθηνά                        Νηπιαγωγός Παράλληλης στήριξης 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση