H Eπέτειος του Πολυτεχνείου 2023

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 19-11-2023

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου συζητήσαμε με τα παιδιά για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973. Είδαμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο των γεγονότων και ακούσαμε σχετικά τραγούδια .Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε την έννοια της Δημοκρατίας σε αντιπαραβολή με την έννοια της Δικτατορίας, έννοιες πολύ δύσκολες στην σύλληψη, για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Η δική μας απόπειρα έγινε μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών που πολύ εύστοχα περιγράφουν τις δύο έννοιες με κείμενα κατάλληλα για τα παιδιά νηπιαγωγείου. Διαβάσαμε για αρχή το παραμύθι “Η Κυρά Δημοκρατία” (δείτε το πατώντας εδώ) της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου  και εκφράσαμε δημιουργικά τις εντυπώσεις μας .Στη συνέχεια το κάθε τμήμα επέλεξε το δικό του παραμύθι με  το οποίο προσέγγισαν τις παραπάνω έννοιες ,με επιστέγασμα την υλοποίηση της διαδικασίας των εκλογών έχοντας  όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως  ψηφοδέλτια, ταυτότητες,κάλπες,παραβάν.

Οι δικές μας εκλογές στο Δάσος της Σοφίας Ζαραμπούκα ( Τμήμα 1)(δείτε πατώντας εδώ) και στην Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου (Τμήμα 2) (δείτε το κουκλοπαίζοντας εδώ )  είχαν μεγάλη επιτυχία και εκλέχθηκε αρχηγός στον πρώτο γύρο χάρη στα παιδιά . Εκφράστηκαν ως ενεργοί πολίτες   επιστρατεύοντας τη δύναμη της κριτικής  σκέψης ,για την καλύτερη κατά τη γνώμη τους   επιλογή του κατάλληλου αρχηγού και με υπευθυνότητα απόλαυσαν τις ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΣΤΟ     1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

1700417467284

ΤΜΗΜΑ 1

1 1

1α 1

Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΡΙΑ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

1β 1

 

ΤΜΗΜΑ 2

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

2 2

2α 1

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση