ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2022-2023 3ος Θεματικός άξονας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ | , στις 19-04-2023

      ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2021 22

           ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

                                             ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

3ος ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ :  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

Σε αυτήν τη θεματική ενότητα περιλαμβάνονται προγράμματα στους παρακάτω τομείς: 

Ανθρώπινα δικαιώματα και συμπερίληψη

Εθελοντισμός

Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα

                      ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ:                                                                                                                                                                                                   “ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ”

ΤΙΤΛΟΣ:  “Όλοι διαφορετικοί αλλά ίσοι”
Στόχοι Σχεδίου  Δράσης
Ο κύκλος των 6 εργαστηρίων του συγκεκριμένου προγράµµατος για τη διαφορετικότητα είχε ως βασικό στόχο τα παιδιά να µάθουν να µη φοβούνται το διαφορετικό αλλά να το υποστηρίζουν.

Επιπλέον στόχοι :
Η καλλιέργεια του σεβασµού στην διαφορετικότητα και τον αλληλοσεβασµό.
Η Πρόληψη και αντιµετώπιση της έµφυλης βίας και του σχολικού εκφοβισµού.
Η ενδυνάµωση όλων των µελών της σχολικής µας κοινότητας.
Η προαγωγή της δηµόσιας και ατοµικής ψυχικής και σωµατικής υγείας και του ευ ζην.
Η αναγνώριση ενός παιδιού από τα άλλα παιδιά ως µοναδικό άτοµο και ξεχωριστό, και ταυτόχρονα η δημιουργία σχέσεων αλληλεξάρτησης και αµοιβαίας αποδοχής μεταξύ όλων των παιδιών.

                                         ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

1111

ΤΜΗΜΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

DIAFORETIKOTHTA 3 Ν

TMHMA 4 DIAFORETIKOTHTA

 

 

 

14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος 2023

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 17-04-2023

 

Το 1ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου, όπως κάθε χρόνο ,συμμετέχει στην Πανελλήνια Έκθεση του 14ου  Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου με ομαδικές δημιουργίες από τα παιδιά των τεσσάρων τμημάτων του σχολείου μας. Συγχαρητήρια παιδιά!!


facebook 1682103084667 7055251696432802518

Πληροφορίες για τον  14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο  2023 και τους  Παράλληλους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθεί  στο Παλαιό Φάληρο μπορείτε να λάβετε πατώντας εδώ.

       Τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση, στον αγώνα 1.000μ. που θα διοργανωθεί ειδικά γι΄αυτά.

   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ,ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ,ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ   ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ”          

ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :

    “ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ”        

ΤΜΗΜΑ 1

ΤΜΗΜΑ 2

ΤΜΗΜΑ 3

ΤΜΗΜΑ 4

 

Πάσχα 2023

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 16-04-2023

Ω

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 

Οι πανανθρώπινες αξίες της αγάπης προς τον πλησίον, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης και της δικαιοσύνης που απορρέουν μέσα από το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού είναι ταυτισμένη με τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνη, το Πάσχα. Η διαθεματική προσέγγιση της θρησκευτικής γιορτής του Πάσχα στο νηπιαγωγείο προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες να  βιώσουν οι μικροί μαθητές τη σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας, καθώς τα ήθη και τα έθιμα της γιορτής του Πάσχα αποτελούν μια μοναδική εμπειρία κρύβοντας πολλά χρώματα, αρώματα και μυρωδιές. Είναι η εβδομάδα που προετοιμαζόμαστε για μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, μια γιορτή αγάπης και προσφοράς και στο κλίμα των ημερών τόσο τα νήπια και προνήπια του σχολείου μας όσο και οι εκπαιδευτικοί  απολαύσαμε ιδιαίτερα τις μέρες αυτές .Το μήνυμα του Θεανθρώπου γέμισε τις καρδιές όλων μας με περισσότερη αγάπη και ενσυναίσθηση και με την ευχή από καρδιάς για  υγεία, ευλογία και ελπίδα!

ΤΜΗΜΑ 1 ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

PASXA 2

ΤΜΗΜΑ 3 ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΠΑΣΧΑ ΤΜΗΜΑ 4

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ 

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι το Σάββατο πριν από την Κυριακή των Βαΐων και γιορτάζεται η ανάσταση του Λαζάρου από τον Ιησού Χριστό. Ο Λάζαρος ήταν ο καλός φίλος του Χριστού τον οποίο επέλεξε για να διαδώσει στον κόσμο το λόγο του Θεού και να τον προετοιμάσει για τη δική του Ανάσταση. Ο καλός του φίλος αρρώστησε και πέθανε, αλλά η δύναμη της πίστης και της αγάπης μέσα από το πρόσωπο του Ιησού τον επανέφερε στη ζωή. Από τα πιο γνωστά έθιμα που σχετίζονται με την ημέρα αυτή είναι τα «λαζαράκια». Τα «λαζαράκια» ή οι «λαζάρηδες» όπως λέγονται επίσης, είναι γλυκά ψωμάκια που πλάθονται ανήμερα του Σαββάτου του Λαζάρου και έχουν σχήμα  ανθρώπου. Φτιάχνονται στη μνήμη του Λαζάρου και σύμφωνα με την παράδοση σε κάθε σπίτι πρέπει να φτιάχνονται τόσα όσα είναι και τα παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα παλιά συνήθιζαν να λένε τη φράση: «Λαζαράκια αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις».

Με τη βοήθεια του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συλλόγου  ΗΛΙΔΑ  τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα και έφτιαξαν  τα δικά τους  λαζαράκια !

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΤΜΗΜΑ 1 ΕΤΟΙΜΟ 1

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΤΜΗΜΑ2ΕΤΟΙΜΟ

ΤΜΗΜΑ 3 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

ΤΜΗΜΑ 4 ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ

Το παραπάνω έθιμο έρχεται από την Αγγλία και τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύμφωνα με το οποίο το Πασχαλινό Κουνελάκι κρύβει καλά σε κήπους και αυλές τα πασχαλινά αυγά, και τα παιδιά πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους. Νικητής είναι αυτός που έχει μαζέψει τα περισσότερα σοκολατένια αυγά. Εμείς στο νηπιαγωγείο μας βάλαμε στόχο τα παιδιά να βρουν και να μαζέψουν σε ένα καλάθι  όλα τα αυγά, που φρόντισαν οι εκπαιδευτικοί να κρύψουν στην αυλή με πολύ προσεκτικό τρόπο ,και να περάσουν την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα διασκεδάζοντας .Ευχαριστούμε τους γονείς των νηπίων και προνηπίων του σχολείου μας για την ιδέα που μοιράστηκαν με τους εκπαιδευτικούς ,την προσφορά τους σε σοκολατένια αυγά και την συνεργασία για την  υλοποίηση της δράσης.

ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΓΩΝ

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση