ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ εξΑΕ

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ | Κατηγορία ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ | , στις 24-11-2020

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

 

 ΚΥΚΛΟΣ 

ΒΑΣΙΛΙ ΚΑΝΤΙΝΣΚΙ    – “ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ”
Ρώσσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης. “Οι μεγάλοι μου πίνακες γεννιούνται σιγά σιγά μέσα στην καρδιά μου” έλεγε ο Βασίλι Καντίνσκι.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 1 -ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ

Δημιουργήστε μια κατασκευή ή ζωγραφίστε κάτι που να περιλαμβάνει ομόκεντρους κύκλους

 

ΤΡΙΓΩΝΟ 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2  – ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ

Δείτε και ακούστε την ιστορία και μετά ζωγραφίστε τον αγαπημένο μας Τριγωνοψαρούλη!!Και βέβαια ξέρετε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σχήμα που  έχει και στο όνομα του .Όχι δεν θα σας το πούμε, ,είμαστε σίγουρες  ότι  θα τα καταφέρετε!!!Ξεκινάμε;

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ταίριαξε μεταξύ τους τις εικόνες με τα τρίγωνα!!Θα τα καταφέρεις, είμαστε σίγουρες!!

 

 ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3 -ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΣΥ

Ψάξτε και βρείτε τετράγωνα αντικείμενα  που έχετε μέσα στο σπίτι ή δημιουργήστε εσείς, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά .Ανυπομονούμε να δούμε τις φωτογραφίες σας στο padlet. Ξεκινάμε ;Με το 1,2,3 ,πάμε!!

ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ 

ΠΩΛ ΚΛΕΕ –   “ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ”
Ο Paul Klee γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1879 στη Βέρνη της Ελβετίας. Ήταν γιος μουσικών και βιολιστής. Στην νεότητα του έγραψε επίσης ποιήματα και αποπειράθηκε να συγγράψει θεατρικά έργα. Παράλληλα είχε κλίση προς τη ζωγραφική, αν και οι γονείς του ήταν μάλλον αντίθετοι προς αυτό. Ο ίδιος ωστόσο ασχολήθηκε με τη ζωγραφική παρά τις ενστάσεις τους, γράφοντας σχετικά στα ημερολόγια του: «Θα είχα παρατήσει το σχολείο ευχαρίστως ένα χρόνο πριν αποφοιτήσω αλλά έμεινα για χάρη των γονιών μου, δεν ήθελα να κάνω τίποτε άλλο παρά να ζωγραφίζω και να γράφω, ό,τι δηλαδή μου είχαν απαγορεύσει» !!

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ  4- ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 

Τι λέτε να ξαναφτιάξουμε  τον πίνακα παιδιά !!Πάρτε ένα Α4 λευκό χαρτί και ζωγραφίστε οριζόντια μικρά και μεγάλα ορθογώνια παραλληλόγραμμα με διάφορα χρώματα, όπως έκανε και ο Πωλ Κλεε. Πόσο θέλουμε να δούμε τις εργασίες σας ,γι΄αυτό  “κλικ ,φωτογραφία και στο padlet”.

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παιχνίδι διάκρισης ανάμεσα σε πράγματα τετράγωνα και πράγματα ορθογώνια παραλληλόγραμμα!!

 

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 — ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΗΜΑΤΟΧΩΡΑ 

Δείτε τα σχήματα για άλλη μια φορά ,όλα κάτι έχουν να σας πουν! Έπειτα ζωγραφίστε στο χαρτί ποιο είναι αυτό που προτιμάτε για αρχηγό στην Σχηματοχώρα ,φωτογραφίστε την εργασία σας και ανεβάστε την στο padlet που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου!

 



Λήψη αρχείου

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ 6 – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ-    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ο κύκλος θα ήταν πολύ χαρούμενος αν τον μετατρέπατε σε διάφορα πράγματα !!Mπορείτε να  ζωγραφίσετε την ιδέα σας και μετά ξέρετε  “κλικ φωτογραφία και στο padlet”!!Πάμε λοιπόν!!

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ -ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΖΛ

Σχήματα πολλά ,σχήματα μαγικά, σε ένα έργο τέχνης μαζεμένα παιδιά!!

 

          ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ PADLET!!

                         MΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση