Τάνγκραμ

Tangram

Γεια σας, παιδιά!

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στη Σχηματοχώρα; Τι μένουν εκεί, μπορείτε να φανταστείτε; Σωστά! Τα σχήματα! Έχουμε μάθει μερικά, θυμάστε; Γνωρίσαμε το τρίγωνο, το τετράγωνο, το ορθογώνιο και τον κύκλο.

Στη Σχηματοχώρα ζει και βασιλεύει ένας φίλος που τον λένε Τάνγκραμ. Ο Τάνγραμ έρχεται από τη μακρινή Κίνα και εκεί οι άνθρωποι τον λένε «οι πλάκες της σοφίας». Μπορείτε να σκεφτείτε γιατί; Τώρα με τον Κορωνοϊό, όμως, ο Τάνγκραμ αποφάσισε να μετακομίσει στη Σχηματοχώρα, παρέα με τα άλλα σχήματα.

Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας φίλο Τάνγκραμ και να δημιουργήσετε  άπειρες φιγούρες. Πάντα ο Τάνγκραμ αποτελείται από 7 σχήματα. Για να τα δούμε…

2 μεγάλα τρίγωνα

1 μεσαίο τρίγωνο

2 μικρά τρίγωνα

1 τετράγωνο

1 πλάγιο παραλληλόγραμμο

Τα χρησιμοποιούμε πάντα όλα με διαφορετικό συνδυασμό και φτιάχνουμε διάφορες φιγούρες. Μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας φίλο Τάνγκραμ, ακολουθώντας τις οδηγίες βίντεο που θα βρούμε εδώ.

Όταν κόψετε τα σχήματα, μπορείτε να τα χρωματίσετε και να τα κολλήσετε σε χοντρό χαρτόνι που ίσως να έχετε στο σπίτι. Έτσι, θα μπορείτε να παίξετε με αυτά πολλές φορές. Ορίστε μερικές εικόνες Τάνγκραμ, για να πάρετε ιδέες!

 

Σύνθεση από γεωμετρικά σχήματα. Βραχυπρόθεσμη εκπαιδευτική ...

 

 

Tangram | Ideias de atividades para crianças, Grandezas e medidas ...

 

Καλή Τανγκραμοδιασκέδαση!