Επίσκεψη στο Άλσος Συγγρού

Την Τρίτη 6 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Άλσος Συγγρού). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το ταξίδι της Βασούλας μελισσούλας”.

KTHRIO ALSOS SYGGROY PROSOPSH Anonymo schedio 8

Οι μαθητές / τριες , μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδραστικές δραστηριότητες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ανακάλυψαν στοιχεία και πληροφορίες για τη δομημένη κοινωνία των μελισσών, τη ζωή και τις συνήθειές τους  και τον σημαντικό ρόλο των μελισσών στη φύση.
Επίσης, έμαθαν για τα προϊόντα που προσφέρουν οι μέλισσες στον άνθρωπο.

PAROYSIASH    PAROYSIASH 2 3

Στο εργαστήρι του μουσείου, τα παιδιά επεξεργάστηκαν ένα λεπτό φύλλο κηρήθρας και το μετέτρεψαν σε ένα πρωτότυπο κεράκι.

6 FYLLO KHRHTHRAS  KERI 2

Στη συνέχεια, στον κήπο του κτηρίου είχαν την ευκαιρία να   γίνουν μικροί /ες μελισσοκόμοι. Φόρεσαν τις μελισσοκομικές μάσκες, κράτησαν και χρησιμοποίησαν εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι για να συλλέξουν το μέλι από τις κυψέλες.

KYPSELH  MIKROI MELISSOKOMOI 3

20250506 112710

4

Τέλος, οι μαθητές / τριες περιηγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου και γνώρισαν την παραδοσιακή και σύγχρονη μελισσοκομία.
Η αίθουσα περιλάμβανε μια συλλογή από σπάνιες ξύλινες και πήλινες κυψέλες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι μελισσοκόμοι και μικρά και μεγάλα πιθάρια που αποθήκευαν το μέλι.

5 TA ERGALEIA TOY MELISSOKOMOY STO MOYSEIO STO MOYSEIO 4

Η επιστροφή στο σχολείο συνοδεύτηκε και από ένα “γλυκό” δώρο που πρόσφεραν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

DORAKI 2 1 Anonymo schedio 9

 

Και μια μικρή ομαδική κατασκευή για να θυμόμαστε την σημερινή μας επίσκεψη…

20250516 133625

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *