6 Μαρτίου- Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης με τα παιδιά. Συζητήσαμε για το φαινόμενο του εκφοβισμού, που είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που πληγώνει ή αποκλείει κάποιο παιδί, με λόγια ή πράξεις. Μπορεί να εμφανιστεί με κοροϊδία, άσχημα λόγια, σπρωξίματα ή με τον αποκλεισμό ενός παιδιού από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες της ομάδας.
Μιλήσαμε για το πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τονίσαμε τη σημασία της φιλίας, του σεβασμού και της συνεργασίας.
Μέσα από τη συζήτηση τα παιδιά εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με τη φιλία, τη συνεργασία και τον σεβασμό. Τονίσαμε τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας και της δημιουργίας ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου όλα τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια και συμμετοχή.
Στη συνέχεια, τα παιδιά δημιούργησαν μια αφίσα με ζωγραφιές και μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: στο σχολείο μας όλοι νιώθουν ασφάλεια, συμμετοχή και χαρά. Μαθαίνουμε να μιλάμε όμορφα, να παίζουμε μαζί και να στηρίζουμε όποιον χρειάζεται βοήθεια, γιατί….
Στο σχολείο μας χωράνε μόνο οι φίλοι…!!!
