Τα καταφέραμε!!! Let’s do it Greece. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

       

Logo horiz colour 1

       

        Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά ακόμα καλύτερους συμμάχους τους γονείς και τους μικρούς μας εθελοντές καταφέραμε να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι όσων οραματιστήκαμε ώστε η αυλή μας να γίνει πιο όμορφη, λειτουργική και ελκυστική.

Δυναμική ήταν η παρουσία των μπαμπάδων που από νωρίς κατέφθασαν ώστε να στήσουν τους πάγκους και τα εργαλεία τους.

 

1

 

       Ξεκινήσαμε, λοιπόν με την τοποθέτηση των δέντρων, αλλά και των υπέροχων λουλουδιών που μας έφερε ο Δήμος Λαγκαδά. Τα παιδιά με ενθουσιασμό ζήτησαν να είναι ενεργά μέλη και έτσι τους ανατέθηκαν διάφορες εργασίες. Από την προηγούμενη μέρα ετοίμασαν και τα ελαστικά ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα ευωδιαστά λουλούδια.

 

8                                  9

 

 

     2                                3

 

 

Παράλληλα ξεκινήσαμε και την συναρμολόγηση των δύο αμμοδόχων οι οποίες στο τέλος πέρασαν και  έναν έλεγχο από τα παιδιά!!!!!

      5                         4

 

Στη συνέχεια, απλώθηκαν παντού στην αυλή μας ωραία πανιά σε όμορφα χρώματα που στήθηκαν σε διάφορα σημεία ώστε να μας συντροφεύουν οι σκιές τους καθώς θα απολαμβάνουμε τις ώρες των διαλειμμάτων μας στην αυλή. Σε μερικά χρόνια θα απολαμβάνουμε και τις σκιές των καινούριων δέντρων μας έχοντας την υπέροχη αίσθηση ότι είμαστε στην εξοχή.

 

         6                                7

 

      Τέλος, πολύχρωμες παλέτες κατέκλεισαν την αυλή μας οι οποίες αξιοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους. Δύο από αυτές κρεμάστηκαν σε τοίχους, όπου στη μια θα κρεμαστούν κι άλλα όμορφα λουλούδια, ενώ στην άλλη θα δημιουργηθεί με τα παιδιά όμορφο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Με τις υπόλοιπες δημιουργήσαμε πολύχρωμα παγκάκια στο επίπεδο των παιδιών έτσι ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται μετά από το πολύ έντονο παιχνίδι.

 

10

 

 

       Οι μανούλες φρόντισαν επίσης για την χαλάρωση και ενδυνάμωση όλων μετά από την πολύωρη εργασία. Ψάθες, εκτυπώσιμο υλικό για τα παιδιά, μαρκαδόροι, πλαστελίνες, πίτες, κέικ και πολλά άλλα στήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία!!! ♥♥

 

12                               11

 

 

       Ευχαριστούμε όλους θερμά, μικρούς και μεγάλους γι αυτή την τόσο σπουδαία συνεισφορά και την άμεση ανταπόκριση των γονέων – εθελοντών, των παιδιών – εθελοντών καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαγκαδά.

      Στόχος όλων μας ήταν να διαμορφωθεί η αυλή μας αισθητικά και παιδαγωγικά, να γίνει πιο ασφαλής και λειτουργική, αλλά απώτερος και μακροπρόθεσμος σκοπός είναι να σπείρουμε τους πρώτους σπόρους κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού,  περιβαλλοντικής συνείδησης  και τόσες ακόμα αξίες σε μια τόσο σημαντική – ευαίσθητη ηλικία των παιδιών μας.

Let’s do it λοιπόν!!!! Ένας για όλους και όλοι για έναν…