Στην καρδιά του Χειμώνα
Βρισκόμαστε, πια, στην καρδιά του Χειμώνα και όλα τα θέματά μας, φυσικά, είναι σχετικά με την εποχή μας!
Προετοιμαστήκαμε, λοιπόν, με σκουφιά, φτιάξαμε κρυστάλλους
φτιάξαμε λαμπερές χιονονιφάδες και ιγκλού
Παίξαμε συνεργατικά παιχνίδια με μπαλόνια και άλλα υλικά οπότε μάθαμε και λίγη “Φυσική” για το στατικό ηλεκτρισμό αλλά και επιτραπέζιο κρίκετ!!! Παίξαμε πολύ όμορφα και στις ελεύθερες δραστηριότητες με κατασκευές, το όνομά μας, οικοδομικό υλικό και πολλά άλλα!
Διαβάσαμε το “Βάτραχο το Χειμώνα” και ζωγραφίσαμε τις εικόνες σε ζευγάρια
Τιμήσαμε τους 3 Ιεράρχες και την ίδια μέρα μας έφεραν πίτα και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κι αυτή τη φορά, τυχερός ο Γκάμπριελ
Αφού στο νησί μας είναι σπάνιο το χιόνι, φτιάξαμε το δικό μας χιόνι αλλά χτίσαμε και ιγκλού!
Φτιάξαμε κολλάζ με εικόνες Εσκιμώων και μεταφέραμε τις κατασκευές μας αλλά και όργανα γυμναστικής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ταξιδέψαμε στη χώρα των Εσκιμώων, περπατήσαμε και κινηθήκαμε όπως αυτοί.
Συνεχίζουμε τους αριθμούς με το 6, μετρήσαμε, το σχηματίσαμε με αντικείμενα και το σώμα μας
Και λίγα μαθηματικά ακόμα βρίσκοντας τις διαφορές στις εικόνες με τους χιονάνθρωπους
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Παιχνιδιού, την πρώτη Τετάρτη του Φεβρουαρίου, (5/2/2025) και διασκεδάσαμε με τα παιχνίδια μας.
Πλέον, ετοιμαζόμαστε για το Καρναβάλι!!!






