ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2019-2020

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | Κατηγορία Νέα-Ανακοινώσεις | , στις 29-06-2020

Με το κλείσιμο μιας επεισοδιακής και απρόβλεπτης σχολικής χρονιάς το 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας με χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που είχε αναλάβει για το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν μέσω της συμμετοχής του Νηπιαγωγείου μας στην κοινότητα eTwinning.Το eTwinning’’ είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών(ΤΠΕ),συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά,κοινωνικά,πολιτισμικά,οφέλη”(http://www.etwinning.gr/etwinning/etwinning). Το 1ο Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με Νηπιαγωγεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ρουμανίας υλοποίησε τα ακόλουθα τρία προγράμματα eTwinning:

1) From the mythical Icarus to Apollo 11 with STEM

Στόχος του έργου ήταν να ταξιδέψουν τα παιδιά με τον ήρωα του έργου, τον μικρό Ίκαρο, που είχε ως όνειρό του να πετάξει. Μαζί του ταξιδέψαμε και γνωρίσαμε την ιστορική εξέλιξη των πτητικών μηχανών από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. Από τον Αρχύτα και το μυθικό Ίκαρο μέχρι την κατάκτηση του Διαστήματος και την εκτόξευση του Apollo 11.

2) STEM is..on fire!!

Στο έργο αυτό ο στόχος ήταν οι μικροί μας μαθητές να μάθουν για το φαινόμενο της φωτιάς μέσα από δραστηριότητες STEM. Μέσα από τον πειραματισμό, την εξερεύνηση, την παρατήρηση, τη δοκιμή και την ανακάλυψη οι μαθητές ανακάλυψαν τις δυνατότητες που παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες για μάθηση. Τέλος, μέσα από τη χρήση ρομπότ προγραμματισμού που διαθέτει το Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη ρομποτική, την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό.

 

3) Πάμε eΝηπιαγωγείο

Οι εκπαιδευτικοί επτά Νηπιαγωγείων της Κέρκυρας ( 1ου Νηπιαγωγείου, 8ου Νηπιαγωγείου, 12ου Νηπιαγωγείου, 14ου Νηπιαγωγείου, Νηπιαγ. Καναλίων, Νηπιαγ. Ποταμού και Νηπιαγωγείου Σινιών) σχεδίαζαν και πρότειναν με ψηφιακά μέσα, παιγνιώδεις απλές δραστηριότητες, κατάλληλες για τη νηπιακή ηλικία, κρατώντας έτσι ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, στη διάρκεια του κορονοϊού.

Παράλληλα το 1ο Νηπιαγωγείο συμμετείχε:

– στην μαθητική εβδομάδα δράσης της Actionaid (Φετινή θεματική μας το κλίμα!),

– στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής της Helmepa με θέμα “Αγαπάμε τον πλανήτη το γαλάζιο μας το σπίτι”,

-στη δράση της Helmepa για τους γιατρούς, νοσηλευτές, επιστήμονες και ερευνητές του τόπου μας ως ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου έργου που επιτελούν ,ένα μήνυμα,το οποίο θα αποσταλεί στο Υπ. Παιδείας ή και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

-στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «ΕΙΜΑΙ…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»,

– και τέλος στην Code week (εβδομάδα προγραμματισμού) την εκδήλωση Fly, Icarus,fly!

Καλό καλοκαίρι!

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | Κατηγορία Νέα-Ανακοινώσεις | , στις 26-06-2020

Αντίο Νηπιαγωγάκια μας!

Αν και φέτος δε σας αγκαλιάσαμε, φιλήσαμε, ζουλήξαμε, χορτάσαμε όσο θα θέλαμε σας ευχόμαστε να θυμάστε τις μέρες του Νηπιαγωγείου με αγάπη και ξεγνοιασιά!

Καλή πρόοδο στο μεγάλο σχολείο!

Με αγάπη,οι κυρίες σας

Για σένα Μαμά….

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | Κατηγορία eTwinning, Νέα-Ανακοινώσεις | , στις 03-06-2020

Η Δ΄Πρόκληση της παρεούλας των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων Κέρκυρας ,για τη γιορτή της Μητέρας , μας ζητούσε να επιλέξουμε ένα σχέδιο υφάσματος και να δημιουργήσουμε ένα φόρεμα για τη μαμά και να την ζωγραφίσουμε να το φοράει. Μαζέψαμε όλες τις  φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας και φτιάξαμε ένα e περιοδικό μόδας μόνο για μαμάδες! Τις δικές σας!  Το ψηφιακό περιοδικό είναι έτοιμο  για να το διαβάσετε…

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων