Όπως κάθε χρόνο συμμετείχαμε και φέτος στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της Actionaid

«Η δύναμη στο πιάτο μου» – Food wave

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με χαρά στη δράση την οποία συνδέσαμε με τα εργαστήρια Δεξιοτήτων, αλλά και με το eTwinning πρόγραμμά μας «How will our fairytale end?», το οποίο πραγματεύεται τους 17 Παγκόσμιους στόχους. Η συγκεκριμένη δράση που συνδέεται με το στόχο 12 για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά τα οποία ακόμα συνεχίζουν να δημιουργούν βιώσιμα έργα τέχνης με τα αποφάγια τους!

Beige Brown Realistic Inspiration Moodboard Lifestyle Photo Collage

Η συμμετοχή μας – μαζί με τη συμμετοχή όλων των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση -βρίσκεται εδώ:

https://padlet.com/ActionAidEducationHellas/9wz71t7jivk4zlj3

 

2

Πρόγραμμα eTwinning «Little Citizens in action»

Κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 υλοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο μας ακόμα ένα eTwinning Πρόγραμμα στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών.

Το πρόγραμμα «Little Citizens in action» αφορούσε την επικοινωνία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, συνεργασία, φιλία, ανταλλαγή πληροφοριών, συνήθειες και ρουτίνες με ζωγραφιές. Στόχος ήταν να προωθήσουμε τη διαπολιτισμική επικοινωνία, να φέρουμε σε επαφή νεαρά παιδιά προσχολικής ηλικίας από διάφορα μέρη της Ευρώπης, προκειμένου να μοιραστούν την καθημερινότητά τους, να κατανοήσουν διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα, να εκτιμήσουν τις διαφορές και να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες.

Συνεργατικά αποτελέσματα του έργου:https://padlet.com/katkyrou/vw9vc2veqzrhwguo

Τη συμμετοχή μας στις δράσεις του προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ:

twinspace-logo

Ολοκλήρωση προγραμμάτων eTwinning

Ολοκλήρωση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2021-2022

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα eTwinning που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας.

Το πρώτο eTwinning έργο  “How will our Fairytale end?”οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από 21 εκπαιδευτικούς, 20 Νηπιαγωγείων από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία την Πολωνία, την Αρμενία και τη Σερβία. Το συγκεκριμένο έργο είχε ως βασικό στόχο να προσεγγίσουν οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων τις δύσκολες και αφηρημένες έννοιες των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και να αντιληφθούν τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος αξιοποιήθηκαν τα πιο γνωστά παιδικά παραμύθια και οργανώθηκαν ευχάριστες συνεργατικές και STEM  δραστηριότητες, έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν, να προσεγγίσουν και να επεξεργαστούν τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Οι μαθητές αντιλήφθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από δράσεις, ώστε να λειτουργούν ως «ενεργοί πολίτες’’ για τη δημιουργία ενός βιώσιμου πλανήτη όπου όλοι θα ζουν με ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Τα συνεργατικά αποτελέσματα του έργου:

https://express.adobe.com/page/4ttcmMvLlszti/

Το δεύτερο eTwinning έργο “ST(R)E(A)M with Jules Verne’’υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ελλάδα ,τη Τουρκία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Αρμενία, τη Σερβία όπου με τα μάτια της φαντασίας του Ιουλίου Βερν ταξιδέψαμε σε κόσμους φανταστικούς…Kάναμε το γύρω του κόσμου σε 80 μέρες, βουτήξαμε 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, πετάξαμε από τη Γη στη Σελήνη…και STEAMάραμε περπατώντας στα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας.

 

Goodbye friends 300x240

Code week 2022

Στα πλαίσια των eTwinning προγραμμάτων «How will our Fairytale end» και ST(R)E(A)M with Jules Verne συμμετείχαμε στην code week 2022 με δυο δραστηριότητες που αφορούσαν ρομποτική και βασικό προγραμματισμό.

 

Παράταση εγγραφών

Παράταση εγγραφών στα ΝηπιαγωγείαΛήψη αρχείου