”Cloud spotters΄΄ΔΡΑΣΗ- ETWINNING

19 Μαΐου 2024 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ETWINNING

 

΄΄Cloud spotters΄΄

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια συνεργατική δράση στην οποία συμμετέχουν σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία Κροατία, Πολωνία) με πολλά οφέλη (κοινωνικά, παιδαγωγικά και πολιτισμικά ) για τα παιδιά.

Η δράση αυτή δίνει την ευκαιρία στα σχολεία και στα παιδιά να μάθουν μαζί, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να δημιουργήσουν φιλίες, μέσω της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων ΤΠΕ ( Τεχνολογίες της πληροφορίας και επικοινωνιών).

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να αναπτύξουν τα παιδιά την περιέργειά τους  και  το ενδιαφέρον τους  για το φυσικό περιβάλλον, να ανακαλύψουν τα οφέλη του, να ενθαρρύνονται στη έρευνα και την ανακάλυψη, να αναπτύξουν φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς και δεξιότητες όπως συνεργασία, επικοινωνία, πρωτοβουλία, κριτική σκέψη, ψηφιακό αλφαβητισμό (δεξιότητες του 21ου αιώνα).

Στα πλαίσια λοιπόν της υλοποίησης του προγράμματός μας, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλη προθυμία σε όλο το έργο.

Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, εξέφρασαν ιδέες και συναισθήματα και ανέλαβαν πρωτοβουλίες

Γνωρίσαμε  τα σύννεφα και τη χρησιμότητά τους μέσω της φυσικής παρατήρησης, της ψηφιακής τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης,  του STEM, της κατασκευής, της τέχνης, του παιχνιδιού της συνεργασίας και επικοινωνίας με τους εταίρους μας.



Λήψη αρχείου

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Ευρωπαϊκά Προγράμματα .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Kατηγορίες

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

European Radio Logo

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση