<>

<<Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25>>
Αγαπητοί γονείς!
Οι αιτήσεις εγγραφών για το Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Για το σχολικό έτος 2024-25 εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αρχείο που ακολουθεί.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο τηλέφωνο του σχολείου 2825031104.


Λήψη αρχείου

<>

Αγαπητοί γονείς!
Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-25 αφορούν τους μαθητές/τριες  που είναι γεννημένοι/ες το 2020 και θα πραγματοποιούνται απο 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αρχείο που ακολουθεί.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο τηλέφωνο του σχολείου 2825031104.Λήψη αρχείου

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας 1ου Νηπιαγωγείου Καλυβών 2023-2024Λήψη αρχείου

28η Οκτωβρίου ή αλλιώς Ειρήνη

Στο νηπιαγωγείο αυτές τις μέρες μιλήσαμε για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Πάντοτε όταν μιλάμε για εθνικές επετείους, επικεντρωνόμαστε στην Ειρήνη,λόγω του τρυφερού της ηλικίας των παιδιών.

Έτσι ακούσαμε το τραγούδι <<Αν>> του Γιάννη Κότσιρα και εικονοποιήσαμε τους στίχους του τραγουδιού.

 

20231025 12163620231025 12164420231025 12165020231025 12165520231025 12170120231025 12170520231025 12171220231025 12171720231025 12172120231025 12172820231025 121736

Δε θα ζούσαμε στ’αλήθεια πιο καλά απ’τα παραμύθια;;;;

Χρόνια πολλά και Ειρήνη….πάντα Ειρήνη στις καρδιές!

Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο-Συμβουλές!

Αγαπητοί γονείς,
Η πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο είναι μια πολύ πιεστική κατάσταση για όλους τους εμπλεκόμενους κυρίως για τα παιδιά και τους γονείς τους. Αυτό αφορά και σε παιδιά που έχουν πρότερη εμπειρία φοίτησης σε παιδικό σταθμό καθώς τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούριο περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους και διαδικασίες πιο σύνθετες.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες δεν είναι άλλος από την κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία. Αυτό βοηθά να προβλέπονται καταστάσεις και τα προβλήματα να λύνονται παραγωγικά και να μην εντείνεται το ήδη υπάρχον (φυσιολογικό και αναμενόμενο) από όλους άγχος.
Κατανοώντας λοιπόν το άγχος και την αγωνία που μπορεί να απασχολούν πολλούς από εσάς τις πρώτες μέρες του παιδιού σας στο Νηπιαγωγείο, σας προτείνουμε τα παρακάτω:

   Ψυχραιμία!!!
Το άγχος μπορεί να σας έχει κυριεύσει, όμως βρείτε τρόπο να το διαχειριστείτε. Συμπεριφερθείτε στο παιδί με χαρά, ενθαρρύνοντάς το και λέγοντας πόσο όμορφα θα περάσει στο νέο του σχολείο!

   Μην κάνετε συνεχείς συζητήσεις για την πρώτη ημέρα
Όσο πιο ήρεμα και χαλαρά παρουσιάσετε την πρώτη ημέρα στο νηπιαγωγείο, τόσο λιγότερο άγχος θα δημιουργήσετε στο παιδί. Δώστε έμφαση στο ότι το νηπιαγωγείο είναι ένας χώρος όπου θα κάνει νέους φίλους και θα μάθει πολλά καινούρια πράγματα.

   Μη βιάζεστε το πρωί
Σε κανέναν δεν αρέσει να τρέχει το πρωί, ειδικά την πρώτη μέρα. Σηκωθείτε λοιπόν όλοι μια λογική ώρα ώστε να έχετε το χρονικό περιθώριο να ετοιμαστείτε με ηρεμία. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να πιέζετε το παιδί σας να φάει γρήγορα το πρωινό του ή να τρέχετε να προλάβετε μην κλειδώσει η πόρτα.

   Αποχαιρετήστε το θερμά αλλά μην κάνετε πισωγυρίσματα
Συχνά τα παιδιά αρνούνται να αποχωριστούν τους γονείς τους στην είσοδο του σχολείου και τους κρατούν σφιχτά. Αγκαλιάστε το λοιπόν, καθησυχάστε το λέγοντας ότι θα τα πείτε σε μερικές ώρες και αφήστε το ήρεμα αλλά σταθερά. Ακόμα κι αν κλάψει μην επιστρέφετε. Η εκπαιδευτικός θα βρει τον τρόπο να το ηρεμήσει. Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να δυσκολευτούν την πρώτη ημέρα, ειδικά κατά τον αποχωρισμό μαζί σας. Ακόμα κι αν κλαίει σπαρακτικά και κολλάει πάνω σας, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι καλά σε πέντε λεπτά αφού βγείτε από την πόρτα. (Μην ξεχνάτε ότι το άγχος αποχωρισμού είναι μια φυσιολογική αναπτυξιακή διαδικασία και είναι η συχνότερη μορφή άγχους στην παιδική ηλικία. Εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 7 μηνών και θεωρείται φυσιολογική αντίδραση περίπου μέχρι την ηλικία των 6 ετών).

   Ευχόμαστε μια καλή & δημιουργική χρονιά!!!

Εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024
οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).
Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr
Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής.
Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.
Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109). Κατά τις εγγραφές των μαθητών/τριών τα συστεγαζόμενα σχολεία θεωρούνται ως ένα σχολείο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
• Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
• Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
• Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του προνηπίου/ νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/ουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τη Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου/νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων/νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα και εντός της προσθεμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια- Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται :
α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)
γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).
δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του. Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767), οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο του νηπιαγωγείου, 2825 0 31104, από τις 12:10 έως τις 14:00.