22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γης

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 22-04-2021

 

Η Γη μας έχει ανάγκη… Ας την φροντίσουμε….ας την αγαπήσουμε …

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Πως καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη

Εδώ και μισόν αιώνα η 22α Απριλίου είναι αφιερωμένη στη Μητέρα Φύση.

Από το 1990, η Ημέρα της Γης έγινε «περιβαλλοντικό κίνημα με τη συνεργασία 75.000 ανθρώπων από 192 χώρες του κόσμου για την προώθηση θετικής δράσης για τον πλανήτη μας».

Φέτος, στην 51η επέτειο καθιέρωσης της συγκεκριμένης ημέρας, απευθύνεται η έκκληση να γίνουν «όλοι μέρος της αλλαγής».

Η Παγκόσμια ημέρα της Γης

Μάνα γη είναι ένα τραγούδι που ενθαρρύνει την προστασία του περιβάλλοντος .

Αναφέρει την προστασία των δασών και παροτρύνει για την εμφύτευση νέων δέντρων , αναφέρει για την ανακύκλωση και παρακινεί για την αποφύγει της ρύπανσης . Η μέρα που οι άνθρωποι θα πάψουν να επεμβαίνουν τόσο δραστικά στη φύση , θα είναι ημέρα γιορτής. Στίχοι / μουσική διασκευή / σύνταξη βίντεο – Ελευθερία Βογιατζάκη ​

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση