Περίπατος στην κεντρική πλατεία της πόλης!!

Σήμερα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μαζί με τις εκπαιδευτικούς πήγαν περίπατο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί οι μικροί μας μαθητές είδαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το συντριβάνι, την στολισμένη πλατεία της πόλης  και απόλαυσαν το καρουζέλ!!

Διασκεδάσαμε και περάσαμε υπέροχα!!!!!!!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!!!!

o 002o 019o 048

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!!!

Η γιορτή μας  ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ακολούθησαν δύο θεατρικά δρώμενα όπου τα παιδιά υποδυόμενα διάφορους ρόλους όπως του Άγιου Βασίλη, του βοηθού, των χριστουγεννιάτικων δώρων αλλά και ρόλους όπως της Γης, της Ειρήνης, των παιδιών όλου του κόσμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων αλλά και μηνύματα παγκόσμιας ειρήνης και αδελφοσύνης.
Η εκδήλωση έληξε με τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων να προσφέρει δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου καθώς και στους εθελοντές του σχολείου που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών οι παρακάτω:
οι Πατέρες του Ιερού Καθίσματος Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, οι οποίοι πρόσφεραν στο σχολείο πέντε πίνακες ζωγραφικής κατασκευασμένες από Ιταλίδα μοναχή. Οι πίνακες αναπαριστούν παιδιά με άλογα σε πέντε διαφορετικά χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις πέντε αισθήσεις. Οι πίνακες θα τοποθετηθούν στην αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης που διαθέτει το σχολείο.
ο Δ/ντης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας,
ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,
εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ ,
εκπρόσωπος της ομάδας «Άνεμος»,
Γερμανοί φίλοι και εθελοντές του Σχολείου.
Ο Διευθηντής κ.Κωνστάνταρος ευχαρίστησε όλους όσοι χρόνια τώρα στέκονται δίπλα στο Σχολείο και στηρίζουν κάθε προσπάθειά του για την αποτελεσματική εκπαιδευτική και θεραπευτική υποστήριξη των μαθητών του.
Για την υλοποίηση της γιορτής τα παιδιά συνεργάστηκαν με τις Κατερίνα Κουτσάκη, Πηγή Στουγιάννη, Δόμνα Φασόλα, Δασκάλες ειδικής αγωγής, Ελένη Κοντοπούλου, Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Γεωργία Οικονομίδου, Νηπιαγωγό και Αναστασία Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου.

1 2 34 5  7 8 9 101112 13

1415 16  και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!

Εκπαίδευση του προσωπικού για την χρήση της πολυαισθητηριακής αίθουσας!

Τα πρώτα βήματα υλοποίησης για την κατασκευή και εκπαίδευση του προσωπικού για την  πολυαισθητηριακή αίθουσα  (Snoezelen) επιτεύχθηκαν την Παρασκευή 18-12 μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού που είχε προηγηθεί το καλοκαίρι ειδικευμένοι εκπρόσωποι της εταιρίας ήρθαν και εκπαίδευσαν το προσωπικό του σχολείου στην λειτουργία της .

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην δουλειά μας με τα παιδιά μπαίνει σε εφαρμογή .Λίγα λόγια για την αίθουσα Snoezelen  :

Η«αίθουσα  Snoezelen» είναι ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον, ένας χώρος όπου όλες οι αισθήσεις μπορούν να ερεθιστούν. Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά με ένα δομημένο τρόπο είναι δυνατόν να προσαρμόζεις ένα αισθητηριακό ερέθισμα για το άτομο. Καταφέρουμε με αυτόν τον τρόπο το άτομο να επεξεργάζεται καλύτερα τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον και αυτό μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας .

Η εκπαίδευση έγινε από την κ.Αραμπατζή Σοφία Ψυχολόγου –Ψυχοθεραπεύτρια –Ειδικευμένη στην μέθοδο Snoezelen και την κ.Αραμπατζή Στρατούλα εκπρόσωπο της εταιρίας .

001 006 008 011 012 014 016

Επίσκεψη 120 ΠΕΑ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας. Ο Άι Βασίλης της 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) Καλαμάτας μας επισκέφθηκε και μοίρασε δώρα συμβολικά στα παιδιά. Επίσης, δόθηκαν δεκατρείς δωροεπιταγές για οικογένειες που αδυνατούν οικονομικά. Υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα που ευχαρίστησε πολύ τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Καλές γιορτές σε όλους στην 120ΠΕΑ.

DSC01961 DSC01964 DSC01970 DSC01980 DSC01983

Χάρτινη σακούλα τάρανδος!!!!!!!!

Έτοιμες και οι σακούλες για να υποδεχτούν τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τα δωράκια των μικρών μας μαθητών…..

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • μια χάρτινη σακούλα για κάθε μαθητή
  • χαρτόνι κανσον κόκκινο μεταλλιζέ
  • χαρτόνι κανσον καφέ
  • χαρτί βελουτέ μαύρο
  • χαρτόνι οντουλέ καφέ
  • χαρτί γκοφρέ καφέ
  • σύρμα πίπας κόκκινο
  • πον πον κόκκινα
  • ματάκια
  • κόλλα και ψαλίδι

a 001

 

Αγγελάκι με πλαστικό μπουκάλι

Συνεχίζουμε τις κατασκευές μας με ένα αγγελάκι…..

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό
  • ασημί χαρτόνι μεταλλιζέ
  • χαρτόνι κανσον κίτρινο και άσπρο
  • γκοφρέ χαρτί κόκκινο
  • σύρμα πίπας χρυσό και κίτρινο
  • ματλακια
  • γκλίτερ
  • κόλλα και ψαλίδι

Οι παλάμες των παιδιών έγιναν φτερά με ασημί χαρτόνι και το κίτρινο σύρμα πίπας τα μαλλιά του αγγέλου…….

a 005

Ρόδι

Ένα Ρόδι  από τους μαθητές μας για καλή τύχη!!!!!!!!

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • χαρτόνι κανσον καφέ
  • χαρτόνι κανσον μεταλλιζέ κόκκινο
  • γκοφρέ χαρτί καφέ και κόκκινο
  • γκλίτερ
  • κόλλα και ψαλίδι

d 002d 005d 008

Η μπότα του Άγιου Βασίλη

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • χαρτόνι κανσον κόκκινο
  • χαρτί βελουτέ κόκκινο
  • χαρτί κουζίνας
  • χρυσό χαρτόνι για το αστέρι
  • χρυσό χαρτόνι οντουλέ
  • κόλλα και ψαλίδι

k 011k 019

 

Τριασδιάστατο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • πρασινο κανσον χαρτόνι
  • διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως καμπανούλες, ταρανδάκια, αστεράκια
  • γκλίτερ
  • κόλλα και ψαλίδι

k 007

Χριστουγεννιάτικη κάρτα με ξυλάκια κανέλας

Έτοιμη και η χριστουγεννιάτικα καρτούλα μας για να σας ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!

Υλικά που χρειαστήκαμε:

  • κανσον χαρτόνι πράσινο
  • 3 ξυλάκια κανέλας για κάθε κάρτα
  • οντουλέ χαρτόνι χρυσό για αστέρι
  • οντουλέ χαρτόνι καφέ για κορμό
  • γκοφρέ χαρτί κόκκινο
  • γκλίτερ
  • κόλλα και ψαλίδι

J 003Με ταύτιση γραμμάτων ευχηθήκαμε και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

J 006