ΑΥΡΙΑΝΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Αγαπητοί μας Γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 24-5-2023 στις 18.30
το απόγευμα θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο νηπιαγωγείο μας την
ψυχολόγο κυρία Νικολέτα Πάλλα με την οποία θα κουβεντιάσουμε για το
πολύ ενδιαφέρον θέμα ” Διαταραχή ελειμματικής
προσοχής-Υπερκινητικότητα και άλλες δυσκολίες στην Προσχολική Ηλικία”.
Με πολλή χαρά, σας περιμένουμε όλους να παρευρεθείτε και να
συμμετέχετε σε αυτή μας τη δράση!

Με εκτίμηση,
Η Προϊσταμένη και οι Νηπιαγωγοί

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την Ανακύκλωση, πραγματοποιήσαμε ένα εκπαιδευτικό περίπατο στη γειτονιά του νηπιαγωγείου μας. Στον περίπατο αυτό παρατηρήσαμε τους δρόμους ως προς την καθαριότητα και τα σκουπίδια που μπορεί να υπάρχουν γύρω μας, την ύπαρξη κάδων σκουπιδιών και κάδων ανακύκλωσης και κάναμε πράξη τη σωστή απόρριψη ή ανακύκλωση των σκουπιδιών μας στο γειτονικό Αλσάκι όπου και καταλήξαμε. Στο αλσάκι, τα παιδιά έφαγαν το κολατσιό τους, πέταξαν τα σκουπίδια τους στον κατάλληλο κάδο και στο τέλος ‘επαιξαν με τους φίλους τους απολαμβάνοντας την φύση γύρω τους.

Η γιορτή της μητέρας

 

Μερικές από τις δράσεις των παιδιών με ξεχωριστά μηνύματα αγάπης…

Οι ευχετήριες κάρτες των παιδιών!

Μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Ανακύκλωση στην Σκουπιδο-Τέχνη (TRASH ART)» από την ομάδα Μικρή Ουτοπία!

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του 4ου κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα την ανακύκλωση, η ομάδα “Μικρή Ουτοπία επισκέφθηκε τον χώρο του σχολείου μας για να πραγματοποιήσει ένα σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά παρατήρησαν και περιέγραψαν μέσα από εικόνες μια σειρά από έργα τέχνης και εν συνεχεία έπαιξαν ένα παιχνίδι αντιστοίχισης στο οποίο καλούνταν να αντιστοιχίσουν και να ταυτίσουν ένα πραγματικό ανακυκλώσιμο ή μη αντικείμενο με το έργο τέχνης που το εμπεριείχε.

 

Ακολούθησε εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά

 

Η επίσκεψή μας στο μουσείο Βορρέ με θέμα “Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται, γίνεται λουλούδι!”

 

 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν με πολλή χαρά στον χώρο του μουσείου όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μια σειρά από έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν τόσο από ανακυκλώσιμα και μη υλικά όσο και από υλικά της φύσης. Ανακάλυψαν επίσης την έννοια της αφηρημένης τέχνης, προβληματίστηκαν και συζήτησαν σχετικά με το περιεχόμενο των εκθεμάτων.

 

 

Στιγμιότυπα από το εικαστικό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης με διάφορα υλικά.

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

123

Αγαπητοί μας Γονείς,

Η ώρα για τη δράση της Λουλουδοφύτευσης στο νηπιαγωγείο μας έφτασε! Την επόμενη εβδομάδα την Τρίτη 9-5-2023 για το Τμήμα Α(Κυρία Έπη-κυρία Ειρήνη), την Τετάρτη 10-5-2023 για το Τμήμα Β(κυρία Σίσσυ-κυρία Φωτεινή) και την Πέμπτη 11-5-2023 για το Τμήμα Γ(κυρία Άννα) σας προσκαλούμε να φυτέψουμε λουλούδια μαζί με τα παιδάκια σας και να ομορφύνουμε την είσοδο του σχολείου μας!

Τι πρέπει να ξέρετε:

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 00 ως τις 10.00 το πρωί
  • Μπορεί να συμμετέχει όποιος γονέας επιθυμεί και μπορεί, μέχρι ένας για κάθε παιδάκι του τμήματος λόγω περιορισμένου χώρου εργασίας
  • Το κάθε παιδάκι θα φέρει από ένα λουλουδάκι για φύτεμα, προτιμούμε λουλούδια ανθεκτικά όπως γεράνια, πελαργόνια, λεβάντες, μαργαρίτες κλπ
  • Εφόσον έχετε μπορείτε να φέρετε και σχετικά εργαλεία όπως φτυαράκια, σκαλιστήρια, μικρά ποτιστήρια

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά,

Οι Νηπιαγωγοί