1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Δαβάκη 7-Τηλ. Fax 26810 28206. T.K 47131

16/10/2020: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οκτ 202017

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής είναι οι εξής:

 Να ενθαρρύνουν την προσοχή στη γεωργική παραγωγή τροφίμων και να εντείνουν τις εθνικές, διμερείςπολυμερείς και μη κυβερνητικές προσπάθειες προς το σκοπό αυτό
– Να ενθαρρύνουν την οικονομική και τεχνική συνεργασία μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών
– Να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των αγροτώνιδιαίτερα των γυναικών και των λιγότερο προνομιούχων ομάδων, με αποφάσεις και δραστηριότητες που θα επηρεάζουν τις συνθήκες ζωής τους
 Να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο
– Να προωθήσει τη μεταφοράς τεχνογνωσίας προς τον αναπτυσσόμενο κόσμοκαι
– Να ενισχύσει τη διεθνή και εθνική αλληλεγγύη στον αγώνα κατά της πείνας, του υποσιτισμού και της φτώχειας και να επιστήσει την προσοχή σε επιτεύγματα στην ανάπτυξη τροφίμων και γεωργίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - kατερινα τσιουτσιουμανου

 

04/10/2020: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΩΝ ΖΩΩΝ

Οκτ 20205

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. | Νηπιαγωγείο Άρματος

01/10/2020 : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ – ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

Οκτ 20203

???? Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς ???? ???? ????... - ๑ Ζωή Σαν Παραμύθι ๑ |  FacebookΝηπιαγωγείο Πλαταμώνα » Blog Archive » 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης  Ηλικίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οδηγίες προς του γονείς για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σεπ 202028

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ οτι μπορούν να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Στο πεδίο «Σχολείο» γράφετε: «1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΑΣ»
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που θα σας δώσει το Νηπιαγωγείο.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης email του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τάξη» γράφουμε «Νήπια» αν ο μαθητής έχει γεννηθεί το 2015 και «Προνήπια» αν ο μαθητής έχει γεννηθεί το 2016.
  • Στο πεδίο «Τμήμα»  πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και  υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σεπ 202010

Οδηγίες για γονείς (1)

Οδηγίες για γονείς (2)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020 – 2021

Σεπ 202010

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου μας στις  09:30 το πρωί με πιστή τήρηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Ιούν 202021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Ιούν 20202

 

https://youtu.be/a8FVVa_9O5M

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 31 ΜΑΪΟΥ

Μαΐ 202031

   Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις 6 από τις 8 συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Αποτελεί τη βασικότερη αιτία για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, νόσου με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα μεταξύ όλων των μορφών καρκίνου. Αποτελεί σημαντική αιτία για την εμφάνιση 14 μορφών καρκίνου. Παράλληλα αποτελεί αιτία για παθήσεις που δεν οδηγούν στο θάνατο, αλλά υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, όπως οστεοπόρωση, τη γήρανση του δέρματος, το έλκος στομάχου, τη σεξουαλική ανικανότητα, την υπογονιμότητα, την πρόωρη εμμηνόπαυση καθώς και άλλες επιπλοκές κατά την κύηση.

Εξίσου επικίνδυνο είναι όμως και το παθητικό κάπνισμα.  Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι συζούν με καπνιστές έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες για την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα και διπλάσιο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Συνεπώς, συνίσταται η άμεση διακοπή του καπνίσματος για την προστασία της υγείας μας αλλά και των γύρω μας. Τα άτομα που διακόπτουν το κάπνισμα νιώθουν περισσότερη ελευθερία, περισσότερη αυτοπεποίθηση, έχουν λιγότερα νεύρα, περισσότερα χρήματα και γενικά είναι πιο υγιείς.

                  

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Μαΐ 202031

Το νηπιαγωγείο μας θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 1/6/20.

Το ολοήμερο τμήμα του σχολείου δε θα λειτουργήσει.

Η ώρα προσέλευσης όλων των παιδιών θα είναι 8:15-8:30 π.μ και η ώρα αποχώρησης 1:00μ.μ.

Στο παρακάτω pdf μπορείτε να δείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας!

Οδηγίες για νηπιαγωγεία

Καλή μας αρχή λοιπόν με υγεία, δύναμη και προσοχή!

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων