Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!!!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και είμαστε όλο πολύ χαρούμενοι! Ακούσαμε πολλές ιστορίες, τραγουδήσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα, δημιουργήσαμε στολιδάκια με ζυμάρι και άλλα πολλά. Σήμερα λοιπόν θέλουμε να σας δείξουμε και να μοιραστούμε μαζί σας 2 από τις πολλές δράσεις μας, κατασκευές και παιχνίδια που κάναμε στο νηπιαγωγείο μας. Το τμήμα 1, ολοκλήρωσε σήμερα τη κατασκευή του Αίγιου Βασίλη  και το τίμημα 2 έπαιξε παιχνίδια ρήψης και στόχου με τη βοήθεια του ταράνδου μας!

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη. Να έχουμε ένα καλύτερο νέο χρόνο, με περισσότερο καλοσύνη, αλληλεγγύη και ζεστά λόγια-πράξεις ο ένας για τον άλλον!

Με αγάπη,
κ. Μαρία
κ. Κατερίνα
κ. Άννα
κ. Ευτυχία

Η μπουγάδα του Αϊ- Βασίλη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η χαρά μικρών και μεγάλων δεν περιγράφεται! Ο μεγάλος Άγιος των μικρών παιδιών είναι έτοιμος να μοιράσει τα δώρα του και να ενθουσιάσει για ακόμα μία φορά τα παιδιά! Πάνω απ’ όλα όμως, εκτός από τα υλικά αγαθά, να χαρίσει απλόχερα αγάπη, χαρά και χαμόγελα που δεν πρέπει να ξεχνάμε να δωρίζουμε και εμείς, αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Σήμερα στο πρωινό ολοήμερο τμήμα διαβάσαμε το βιβλίο ¨η μπουγάδα του Αϊ- Βασίλη¨, από τις εκδ. Παπαδόπουλος και παίξαμε το παιχνίδι δραματοποιώντας την  αυθεντική κατάσταση του απλώματος, εξασκώντας τη λεπτή κίνηση (ανοίγω-κλείνω μανταλάκια) και έτσι απλώσαμε τη δική μας διαφορετική μπουγάδα!

IMG20211214122513

Αλληλεγγύη-Σεβασμός-Αποδοχή

Ολοκληρώσαμε Το 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο “Καραβάνια χωρίς Σύνορα- Αναζητώντας τη Πατρίδα της Καρδιάς μας” και είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για όσα βιώσαμε, μάθαμε και αποτυπώσαμε δημιουργικά στη τάξη μας.  Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και επεξεργάστηκαν έννοιες όπως Δικαιώματα, Αλληλεγγύη, Σεβασμός, Αποδοχή, Μετανάστευση, Πατρίδα, Πόλεμος, Αγάπη, Αγκαλιά.

Καταλάβαμε ότι κανένας μας δεν είναι καλύτερος από τον άλλον, όλοι έχουμε δικαιώματα και όλοι είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί.

Έτσι κλείσαμε το εργαστήριο αυτό, με μία πολύ όμορφη και διαδραστική παράσταση από την Ομάδα των 5 Εποχών με τίτλο ¨Έχω… Έχεις….. Έχει…. Δικαιώματα¨.

Τέλος, ευελπιστώντας  όλοι μας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι άνθρωποι, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο ¨Το ταξίδι¨, εκδ. Πατάκη, το οποίο διαβάσαμε στις τάξεις μας

 

Μεταναστεύουν σαν και εμάς (τα πουλιά). Και το δικό τους ταξίδι είναι πολύ μακρύ.

Αλλά αυτά δεν έχουν να διασχίσουν σύνορα.

Εύχομαι μία μέρα, σαν αυτά τα πουλιά,

να βρούμε και εμείς ένα καινούργιο σπίτι.

ένα σπίτι, όπου δεν θα φοβόμαστε και έτσι εκεί

θα ξεκινήσουμε την ιστορία μας από την αρχή.