Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών- Συμμετοχή σε Προγράμματα (ΙΕΠ)

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Όλοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν τις ημερίδες που διοργανώνει το 5ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατ. Αττικής.
Επίσης, όλοι ολοκλήρωσαν την ¨Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηριών¨, που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Και οι 4 νηπιαγωγοί, παρακολουθούν το Πρόγραμμα ¨Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο¨, που υλοποιείται απ’ το ΙΕΠ.
Οι νηπιαγωγοί, παρακολουθούν την ημερίδα «Άνθρωπος, Τεχνολογία και Εκπαίδευση», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία Α’ Βάθμιας με τα Αρσάκεια σχολεία.
Έχουμε ορίσει σεμινάριο με το Κέντρο ¨ΑΦΗΣ¨, για την ανακύκλωση μπαταριών.
Οι εκπαιδευτικοί Κουρμουσά Άννα και Παγώνη Ευτυχία διαθέτουν Μεταπτυχιακό τίτλο, η 1η στις ¨Τέχνες στην Εκπαίδευση¨ και η 2η στην ¨Ειδική Αγωγή¨ και αναλαμβάνουν εσωτερικό κύκλο επιμορφώσεων, στους συναδέλφους.
Ακόμα, η Φουστέρη Μαρία, πραγματοποιεί σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού, από την ομάδα ¨ΘΕΑΣΙΣ¨.
Τέλος, η Κουρμουσά Άννα, παρακολουθεί το πρόγραμμα ¨Λιλιπούτειοι Μηχανικοί¨, από τον οργανισμό ¨Stem Education¨.

 

Συμμετοχή σε Εθνικά προγράμματα και Συνεργασία με Τοπικους Φορείς/Οργανισμούς

Tο σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα ¨Εγω και Εσυ Μαζι….Και Διαφορετικοί¨, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ομάδα ¨Παιδιά Επί Σκηνής¨.Ακόμα, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης ¨The Green City¨.
Το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με το Κέντρο Ανακύκλωσης Μπαταριών ¨ΑΦΗΣ¨ και τοποθετήθηκε κάδος συλλογής μπαταριών.
Έχουμε άρτια συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού για την τοποθέτηση κάδων Ανακύκλωσης, σχετικά με το διαχωρισμό απορριμάτων, στο νηπιαγωγείο.
Συνεργαζόμαστε με το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού και υιοθετόντας πρακτικές αλληλοβοήθειας.
Έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατ. Αττικής, υποστηρίζοντας μας, αναφορικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης, τη πρώιμη διάγνωση και τη πρώιμη παρέμβαση
παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Αναφορικά με τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, συνεργαζόμαστε με το Κέντρο ¨Ανοιχτή Αγκαλιά¨.
Τέλος, βοηθάμε τον Οργανισμό Make A Wish – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος, προσφέροντας χρήματα, μέσω της εκστρατείας αγοράς αστεριών.



Λήψη αρχείου

Για 1η φορά, ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Αγαπητοί γονείς,

είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς για 1η φορά το σχολείο μας συμμετείχε σε διαδραστικό πρόγραμμα ύπο την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού, που υλοποιήθηκε διαδικτυακά από την ομάδα  ¨Παιδιά Επί Σκηνής¨με τίτλο ¨Εγώ και εσύ μαζί και διαφορετικοί¨. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μπήκαν στη θέση του άλλου, γνώρισαν τον εαυτό τους, τα συναισθήματά τους , είδαμε πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι, αλλά και πόσο ξεχωριστοί ο καθένας μας. Εδραιώσαμε τη φιλία, συσφίξαμε τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών μας και διασκεδάσαμε πολύ.

Ήταν μία πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου μας και η σημερινή συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό ήταν δωρεάν για τα παιδιά.

Ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες μελλοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή πρόγραμμα! όλων των παιδιών!

Κανόνες υγιεινής- Ορθή χρήση μάσκας

Σας παραθέτουμε 2 αφίσες από το Υπουργείο Υγείας, που μπορείτε να επεξεργαστείτε στο σπίτι με τα παιδιά, να δείτε και να σχολιάσετε τις εικόνες, να δείξετε το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών και την ορθή χρήση της μάσκας καθώς επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε και να δημιουργήσετε τη δική σας αφίσα και να την φέρετε στο σχολείο, ώστε να την παρουσιάσετε στους φίλους μας!

Το ακορντεόν

Η κυρία Ευτυχία σήμερα μας είχε μία έκπληξη! Έφερε μαζί της, το ακορντεόν και μας έπαιξε μουσική. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το μουσικό όργανο και ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα του. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί, το δρόμο, το ακορντεόν, τα παιδιά ζωγραφίζουν στο τοίχο (το οποίο και κατασκευάσαμε ομαδοσυνεργατικά)!

IMG20211116104728 BURST001 COVER

IMG20211116101820

Πολυτεχνείο

Με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου,τα παιδιά μαθαίνουν και επεξεργάζονται έννοιες όπως δικτατορία, δημοκρατία, ελευθερία, εξέγερση, δικαιώματα, ενώ παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με τα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας και αφυπνιζόμαστε ώστε αν κάτι δεν μας αρέσει, να διεκδικούμε την αλλαγή του και να μιλάμε γι’ αυτό!

Αγαπητοί γονείς, σήμερα σας προτείνουμε ένα πολύ ωραίο βιβλίο για να αγοράσετε και να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Τίτλος: Λίγα γαρίφαλα για το Πολυτεχνείο!

liga garifala

Εκδότης: Διάπλαση

Μαμά, μπαμπά κοίτα ένα μπαλόνι!!!

Και με τα 2 τμήματα, ήρθαμε σε επαφή με το μαγικό κόσμο των επιστημών και συγκεκριμένα της φυσικής και της χημείας. Η εξοικείωσή των παιδιών με τα φυσικά φαινόμενα και η απόκτηση της ικανότητας να τα μελετούν μεθοδικά και να τα προσεγγίζουν με «επιστημονικό τρόπο», είναι αναγκαία καθώς έτσι προάγουμε την εξερεύνηση, το πειραματισμό, την ανακάλυψη, τη γνώση.

Με απλά υλικά που έχουμε στο νηπιαγωγείο μας και εσείς στο σπίτι, τα παιδιά μας μπορούν να ανακαλύψουν το κόσμο, να γίνουν μικροί επιστήμονες και φυσικά να μείνουν με το στόμα ανοιχτό από ενθουσιασμό.

Έτσι, εμείς είδαμε πως μπορεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι με τρόπο διαφορετικό….

Να δείτε και εσεις…….

Σας προτρέπουμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας, να σας το δείξουν σπίτι, αφού θα χρειαστείτε μόνο σόδα και ξύδι και να τα επιβραβεύσετε, τονώνοντας  έτσι, την αυτοπεποίθηση τους.

Μπράβο μας, τα καταφέραμε!

Οι δασκάλες σας,

Φουστέρη Μαρία,

Καλλιαμπάκου Αικατερίνη,

Κουρμουσά Άννα,

Παγώνη Ευτυχία

 

Φθινόπωρο

Το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας επεξεργάστηκε την εβδομάδα αυτή το Φθινόπωρο, μιλήσαμε για το καιρό, τα δέντρα, τα χρώματα, τα φύλλα που πέφτουν, βρήκαμε λεξούλες που αρχίζουν με τη φωνούλα Φ……….. όπως Φθινόπωρο, γνωρίσαμε τα φρούτα, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, δραματοποιήσαμε το εικονόλεξο που θα δείτε παρακάτω και φυσικά κατασκευάσαμε τα δικά μας φθινοπωρινά δέντρα!

Είμαστε μία ομάδα

1

Στα πλαίσια της ενδυνάμωσης, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, της κατανόησης του άλλου, της γνωριμίας με τους συμμαθητές μας και της δημιουργίας δεσμών, το πρωινό κλασικο τμήμα ασχολήθηκε με τη φιλία. Να και η δημιουργία μας!