Είναι η φιλία….

Αυτή τη περίοδο, στο σχολείο μας, ασχολούμαστε με τη φιλία, οικοδομώντας σχέσεις στους μικρούς μας μαθητές αλλά και στάσεις, αξίες, που θα είναι εφόδια για όλη τους τη ζωή. Δείτε τη συνταγή της φιλίας που δημιουργήσαμε και συμφωνήσαμε να τηρούμε και να “μαγειρεύουμε καθημερινά”, στο πρωινό τμήμα.

Τρέφομαι υγιεινά και στο σχολείο και στο σπίτι

Είναι πολύ σημαντικό να εισάγουμε από νωρίς στα παιδιά μας, υγιεινά φαγητά και επιλογές που θα τα κάνουν πιο γερά και πιο δυνατά! Τα παιδιά δεν γεννιούνται με έμφυτη τάση για κατανάλωση ανθυγιεινών γευμάτων. Δείχνουμε στα παιδιά μας το σωστό δρόμο, γινόμαστε πρότυπα, μαγειρεύουμε μαζί τους. Ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό , αρκούν για να γεμίσουν τα παιδιά με ενέργεια και διάθεση. Συνεπώς, ο εκπαιδευτικός μπορεί και οφείλει να παρέχει τη σωστή ενημέρωση στους μαθητές του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι γονείς.

Γι΄αυτό αποφεύγουμε τα έτοιμα γεύματα, τα γαριδάκια, τις σοκολάτες, τα κρουασάν και πρωινο

προτιμούμε τοστακια, φρούτα, ψωμί με ταχίνι ή μέλι, σπιτικό κεικ, σπιτική τυρόπιτα.

Ακολουθεί ένας κατάλογος ενδεικτικών υγιεινών πρωινών από https://www.littlehandsblw.com

Ευχαριστήρια Επιστολή

Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

1ο Νηπιαγωγείο Αναβύσσου

Θέμα: Ευχαριστήρια Επιστολή

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, επί της οδού Λεωφ. Καραμανλή, για τη δωρεά χρηματικού ποσού. Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν μαρκαδόροι, πλαστελίνες και χαρτιά Α4, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα και αποτελούν μεγάλη βοήθεια για το έργο του σχολείου μας. Τέλος, αυτή η πράξη, ωφελεί πρώτα και κύρια τους μικρούς μαθητές, γεμίζοντας τους σχολικά εφόδια, αλλά και χαρά, μόλις αντίκρισαν τα νέα μας σχολικά είδη!

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Αναβυσσου