Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Αγιασμός

 

Από τα συστεγαζόμενα 1ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελώνα ανακοινώνεται ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/9/2021 και ώρα 9 πμ στην αυλή του νηπιαγωγείου.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα προσέρχονται συνοδευόμενοι/ες από έναν ενήλικο και η είσοδος θα γίνεται αφού θα επιδεικνύεται έγγραφο αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγεγραμμένοι μαθητές/τριες δικαιούνται δωρεάν self test των οποίων η διάθεση από τα φαρμακεία έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Επιστρέφουμε

Αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2021 και αφού γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, επιστρέφουμε στη θέση μας παρέα με νέες εκλεκτές συναδέλφισσες.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μας υπενθυμίζει τα σχετικά με τις προυποθέσεις ασφαλούς επιστροφής:

https://www.minedu.gov.gr/news/49855-31-08-2021-isxyonta-metra-gia-tous-ekpaideftikoys-eos-tis-13-09-2021

Βραβείο για το Νηπιαγωγείο μας

Με τον καλύτερο τρόπο έληξε η σχολική χρονιά για το Νηπιαγωγείο μας, αφού ο μαθητής μας Χρήστος Λάκης απέσπασε το 2ο Βραβείο στο Μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τιμώντας τους Θεσσαλούς Νεομάρτυρες του 1821» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο μικρός μαθητής με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού  και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου κ. Μαρίας Τσιάκα, ευαισθητοποιήθηκε από το βίο και το μαρτύριο του 15χρονου Νεομάρτυρα Ιωάννη του Μονεμβασιώτη και τον απέδωσε ζωγραφικά με την παιδική του ματιά, διακρινόμενος μεταξύ 50 συμμετεχόντων.

Τα βραβευθέντα έργα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης στις 21 Οκτωβρίου 2021, η οποία θα αποτελεί αφιέρωμα για τους Νεομάρτυρες, κατά την οποία στους/στις διακριθέντες/είσες θα απονεμηθούν τα Βραβεία με τα δώρα και οι Έπαινοι, ενώ σε όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκουσών του Νηπιαγωγείου ευχαριστούν την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕ Λάρισας κ. Κων/να  Χατζημίχου – Καλούση για την άριστη συνεργασία και συγχαίρουν τον μικρό μαθητή για τη διάκρισή του καθώς και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

 

 

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

 

 

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η β΄ φάση υποβολής αιτήσεων από οικογένειες για την απόκτηση voucher 200 ευρώ για την αγορά η/υ, λάπτοπ ή τάμπλετ.

Από το υπ. Παιδείας παρέχονται οι παρακάτω διευκρινίσεις :

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

 

Επιστρέφουμε με self test

Τη Δευτέρα 10 Μαίου 2021 επιστρέφουμε στο νηπιαγωγείο μετά από δύο ολόκληρους μήνες.  Με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον  κορωνοϊό και ένα επιπλέον : τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ COVID – 19.

Κάνουμε το self test που προμηθευόμαστε δωρεάν από το φαρμακείο και όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εκτυπώνουμε τη σχολική κάρτα και τη δείχνουμε στη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, κάνουμε εξέταση σε κέντρο αναφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19

Σχολική κάρτα για COVID-19

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

Εγγραφές – Αλλαγή ώρας

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, απόφαση για αναστολή ή παράτασή τους.

Λόγω των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, παρακαλούμε να προσπαθήσετε να τις κάνετε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα :

proti-eggrafi.services.gov.gr

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα επικοινωνήστε με την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Μαρία Τσιάκα στο τηλ. 2492031405, τις ώρες 10 π.μ. -12 μ.