Ομιλία για γονείς

Το Νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το 2ο,4ο και 5ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού ,διοργάνωσε ομιλία με θέμα:

«Οθόνες και τεχνολογία στην νηπιακή ηλικία και οριοθέτηση συμπεριφοράς»

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κοινωνική λειτουργός των νηπιαγωγείων μας κα Γκιουλέκα Σουσάνα η οποία ενημέρωσε τους γονείς με μια χρήσιμη ομιλία για τη σωστή χρήση οθονών στην νηπιακή ηλικία.

Μέσα από την παρουσίαση κάλυψε πρακτικές συμβουλές για ισορροπημένη χρήση ψηφιακών μέσων, περιορισμούς χρόνου οθόνης και τρόπους διαχείρισης συμπεριφορών που σχετίζονται με αυτά. Εστιάσαμε σε ηλικίες 4-6 ετών, τονίζοντας τα οφέλη εκπαιδευτικών εργαλείων , αλλά και τους  κινδύνους  της υπερβολικής έκθεσης.

collage 14collage 15

Μικροί αναγνώστες σε μεγάλα ταξίδια: Συνάντηση με τη Λήτω Τσακίρη

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της σχολικής μας μονάδας για τη Φιλαναγνωσία με τίτλο «Μικροί αναγνώστες σε μεγάλα ταξίδια», υποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό την καταξιωμένη συγγραφέα Λήτω Τσακίρη-Παπαθανασίου. Η κ. Τσακίρη παρουσίασε στα νήπια το διαδραστικό και εκπαιδευτικό βιβλίο της «Ο Ιντερνετούλης και η παρέα του» , ένα μουσικό παραμύθι που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του διαδικτύου με τρόπο παιγνιώδη  και ασφαλή.

Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία, τραγούδησαν το ομώνυμο τραγούδι και συζήτησαν πώς ο Ιντερνετούλης και οι φίλοι του χρησιμοποιούν το internet έξυπνα και δημιουργικά. Μέσα από ερωτήσεις και δραστηριότητες, εξερεύνησαν θέματα όπως η φιλία, η συνεργασία και η υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας, εμπλουτίζοντας τις αναγνωστικές τους εμπειρίες.

Η επίσκεψη ενίσχυσε το πρόγραμμά μας φιλαναγνωσίας, εμπνέοντας τους  μικρούς μας «ταξιδευτές» να αγκαλιάσουν τα βιβλία ως πύλη σε νέους κόσμους. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσακίρη για αυτή την αξέχαστη εμπειρία!

ba2c8397 6c39 4df7 ab00 2501743267b2

 

Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2026

Η 1η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου στην Ελλάδα (σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.5085/2024, Α΄17). Η συγκεκριμένη ημέρα αφιερώνεται στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων με στόχο την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας και την προώθηση του γενικότερου φίλαθλου πνεύματος.

Το κεντρικό μήνυμα για τις δράσεις της Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου είναι: Η καρδιά του αθλητισμού είσαι ΕΣΥ, καμία φανέλα πάνω από τη ΖΩΗ!

Η χρονική περίοδος διεξαγωγής αθλητικών δράσεων ή αγώνων είναι από 1η έως 27η Φεβρουαρίου 2026.

“Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας η κα Καλλιόπη Καρτσαμπα

καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού,MSc, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια που πραγματοποίησε με τους μικρούς μαθητές  μάθαμε για τις θεμελιώδης αξίες όπως:

  • Η συνεργασία και η ομαδικότητα(να δουλεύουν μαζί για κοινό στόχο, όπως να μην πέσει η μπάλα ή να περάσουν τα εμπόδια).
  • Αλληλοσεβασμός και κανόνες🙁 να σέβονται την προσπάθεια  των  συναθλητών, να τηρούν κανόνες και  να αποδέχονται την πλειοψηφία).
  • Διαχείριση νίκης/ήττας :(να μαθαίνουν επιμονή, αφοσίωση και να βλέπουν αποτυχίες ως ευκαιρίες).
  • Ενσυναίσθηση και ηγεσία: ( να αναπτύσσουν επικοινωνία, φιλία και ισορροπημένο ρόλο (ηγέτης ή οπαδός).

Καλλιεργήθηκαν κινητικές δεξιότητες και το θετικό κλίμα για ένα υγιές φίλαθλο πνεύμα.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις συμμετείχε και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλμυρού με τους μικρούς του μαθητές οι οποίοι με χαρά συμμετείχαν στα ομαδικά παιχνίδια.

.d1d9bb7e 872b 48b2 98e3 e114b33ecd76 6378b621 ec1d 4cc3 bffe bf21f8bda821 57c8cf81 5361 40b4 abd5 78c385e601c4

Safe Internet Day 2026

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οργανώσαμε μια πλούσια σε δράσεις εβδομάδα για τους μικρούς μας φίλους!

Προσκαλέσαμε διαδικτυακά την ταλαντούχα συγγραφέα Λήτω Τσακίρη, η οποία με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και παρουσίασε με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα το υπέροχο βιβλίο της “Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας”. Τα νήπια μαγεύτηκαν από την ιστορία και συζητήσαμε όλοι μαζί πώς να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια και χαρά!

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το εξαιρετικό διαδικτυακό σεμινάριο για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού (12/02/2026). Οι συμβουλές του ήταν απλές και προσαρμοσμένες στα μικρά παιδιά, βοηθώντας μας να μάθουμε βασικούς κανόνες.

Μετά, περάσαμε σε δραστηριότητα κωδικοποίησης :Το Bee Bot σε Αποστολή Ασφαλούς Διαδικτύου

42c2d78e 4da2 481f 84b6 4885a67055c5    c3cefe00 c45a 48ee a14d b3de76439638 115bd246 3a3b 4628 881f 575495ece321

Τέλος σχεδιάσαμε τους δικούς μας υπολογιστές με τους κανόνες του διαδικτύου

a0082b85 1ade 41b5 ba6b 38e37314c822

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται κάθε χρόνο για να θυμίζει σε όλους – ιδιαίτερα στα παιδιά – ότι το διαδίκτυο είναι υπέροχο εργαλείο μάθησης και παιχνιδιού, αλλά χρειάζεται έξυπνη και ασφαλή χρήση.

 

 

Οθόνες και τεχνολογία στην νηπιακή ηλικία και οριοθέτηση συμπεριφοράς.

Το νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με τα:2ο,4ο και 5ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού διοργανώνει ομιλία για γονείς  με θέμα:

Οθόνες και τεχνολογία στην νηπιακή ηλικία και οριοθέτηση συμπεριφοράς.

Ομιλήτρια θα είναι η κοινωνική λειτουργός των Νηπιαγωγείων μας: Σουσάνα Γκιουλέκα

 

AFISA

Κουκλοθέατρο Λαμίας- ” Η κυρία Διατροφή”

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας μια ξεχωριστή παράσταση κουκλοθέατρου, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου και είχε ως θέμα τη σωστή διατροφή. Οι μικροί μας μαθητές ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των κουκλών, γνώρισαν διασκεδαστικούς ήρωες και μέσα από το παιχνίδι και το γέλιο έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά. Η παράσταση κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, έθεσαν ερωτήσεις και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία.