Μήνυμα προς τους γονείς από την συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής κ.Άρτεμις Παπαδημητρίου

Αγαπητοί γονείς
Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και χρειάζεται χρόνο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει ριζικά, καθώς έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις και να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Ο κάθε γονέας χρειάζεται να αναγνωρίζει τις προσωπικές του ανάγκες, να φροντίσει τον εαυτό του, έτσι ώστε να αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του ρόλου του. Με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσει άγκυρα για το παιδί του. Νομίζω πως στη νέα αυτή κατάσταση, πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αποδείξουμε την υπευθυνότητά μας. Η στάση μας στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες είναι το καλύτερο «σχολείο» για τα παιδιά, που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας.
Οι εμπνευσμένοι και ακούραστοι εκπαιδευτικοί  όλο αυτό το διάστημα διατηρούν την επαφή με τα παιδιά κάνοντάς τα χαρούμενα και δημιουργικά!!!! Πράγματι υπερβάλουν εαυτόν και καταθέσουν την ψυχή τους για να προσφέρουν στα παιδιά σας -τα παιδιά μας- ό,τι καλύτερο μπορούν.
Αγαπητοί γονείς, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται να κοιτάξουμε με νέο τρόπο τις ζωές μας. Ας ετοιμάσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια με γνώμονα την αγάπη και την καλοσύνη.
«Στη φύση δεν επιβιώνει το ισχυρότερο είδος, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά εκείνο που μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές»
Εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Φως της Ανάστασης να μας γεμίσει με αισιοδοξία και να αναζωπυρώσει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Η φετινή Ανάσταση ας αποτελέσει εφαλτήριο για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Χρόνια Πολλά
Καλό Πάσχα

Παπαδημητρίου Άρτεμις
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής