Το Βιβλίο του Πάσχα!

Καλημέρα παιδάκια μας γλυκά!!
Σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, ο Ήλιος κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του και σύντομα θα μας ζεστάνει ξανά!
Την καρδούλα μας, όμως, θα ζεστάνουν και οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα που έρχονται..
Συνεχίζουμε να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε την ιστορία, τα ήθη και έθιμα του Πάσχα, που όπως είπαμε είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού!
Το Πάσχα χωρίζεται σε δύο (2) εβδομάδες.
Η πρώτη είναι η βδομάδα των παθών και η δεύτερη της χαράς!!
Ελάτε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο για την πρώτη βδομάδα. (Η δημιουργία του βιβλίου μπορεί να γίνει τμηματικά)
1) Ξεκινάμε με την Κυριακή των Βαΐων. Ο Χριστός ανεβασμένος σ ένα γαϊδουράκι πηγαίνει στα Ιεροσόλυμα για να γιορτάσει το Πάσχα με τους μαθητές του. Οι άνθρωποι τον υποδέχονται με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα !Κρατούν στα χέρια τους βάγια. Σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει η τιμή αυτή που κάνουν στο Χριστό. Ζωγραφίστε τη πρώτη σελίδα του βιβλίου σας.
2) Ο Χριστός καλεί τους μαθητές του σε δείπνο. Είναι ο Μυστικός Δείπνος. Εκεί μαζεύονται και οι δώδεκα μαθητές.  O Χριστός αφού τους πλένει τα πόδια για να τους  διδάξει ταπεινοφροσύνη, ευλογεί το κρασί και το ψωμί και τους δίνει να φάνε. Είναι η Θεία Κοινωνία, η μεταλαβιά, το χρυσό δοντάκι, παιδιά μου. Με τη μεταλαβιά νοιώθουμε το Χριστό μέσα μας και παίρνουμε δύναμη!! Ζωγραφίστε όπως μπορείτε τον Μυστικό Δείπνο.
3) Ο Χριστός με τους μαθητές του πηγαίνουν στο κήπο της Γεσθημανής για να προσευχηθεί. Εκεί, αφού τον προδίδει ένας μαθητής του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, τον συλλαμβάνουν κάποιοι άνθρωποι που δεν τον αγαπούσαν. Κάντε τη ζωγραφιά σας .
4) Τον βασανίζουν, τον κοροϊδεύουν, του φοράνε ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι και την Μεγάλη Πέμπτη οι άνθρωποι αυτοί που δεν αγαπούσαν το Χριστό τον σταυρώνουν, στο λόφο του Γολγοθά. Κοντά του είναι η Παναγία μας και ο Αγαπημένος του μαθητής ο Ιωάννης. Ζωγραφίστε την Σταύρωση.
Πάνω στο σταυρό μπορείτε να σχηματίσετε ένα μικρό ορθογώνιο (θυμηθείτε τα σχήματα) και να γράψετε τα πρώτα γραμματάκια από τις λέξεις ΙΗΣΟΥΣ – ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΑΣ – ΙΟΥΔΑΙΩΝ, όπως έγραψαν οι Εβραίοι στο σταυρό του Χριστού.
5) Ο Χριστός πεθαίνει στο σταυρό και το Σώμα του  το τοποθετούν σε μία σπηλιά, αφού το μυρώνουν και το τυλίγουν σε σεντόνι. Αυτό λέγεται Αποκαθήλωση. Την ημέρα εκείνη  όλη η φύση ήταν στεναχωρημένη. Ζωγραφίζουμε τη Αποκαθήλωση.
Η στεναχώρια και τα δάκρυα τελειώνουν εδώ.
6) Το Μεγάλο Σάββατο πηγαίνοντας η Μαρία η Μαγδαληνή στη σπηλιά, τη βρίσκει άδεια και ένας άγγελος της λέει ότι ο Χριστός Αναστήθηκε!!!!! Το μήνυμα της Ανάστασης διαδόθηκε παντού!! Ο ίδιος ο Χριστός εμφανίζεται στους μαθητές του.
Την Κυριακή του Πάσχα,τη Λαμπρή γιορτάζουν όλοι οι χριστιανοί
 
Νίκησε ο Χριστός ,Νίκησε η Αγάπη, Νίκησε η Χαρά!!!!!! Τελειώνουμε το βιβλίο μας ζωγραφίζοντας την Ανάσταση του Χριστού.
Παιδιά μου δημιουργήστε και το εξώφυλλό σας και συρράψτε το. Γράψτε ένα δικό σας τίτλο. Μπορείτε να το αφηγηθείτε στους γονείς σας και να σας γράψουν λίγα λόγια στο τέλος της κάθε σελίδας.
Μπράβο σας!!!!!
Τώρα αριθμήστε τις σελίδες σας. Στο τέλος δεξιά κάθε σελίδας γράψτε τους αριθμούς.
Όταν με το καλό συναντηθούμε θα τα διαβάσουμε όλοι μαζί στο σχολείο,αλλά αν θέλετε στείλτε μας το εξώφυλλο.
Aγαπητοί γονείς, επειδή το Πάσχα είναι ίσως η μοναδική θρησκευτική γιορτή που μας βγάζει τόσα συναισθήματα, πόνο, αγωνία, θλίψη αλλά και χαρά, αγαλλίαση, ελπίδα…Παροτρύνουμε τα παιδιά να μας πούνε τα συναισθήματά τους και σε κάθε σελίδα με ένα προσωπάκι να το αποδώσουν.
Αν κάποια παιδάκια θέλουν να πάρουν ιδέες για τις ζωγραφιές τους μπορούν να δουν τις ακόλουθες.
 Επίσης σ αυτή την σελίδα μπορούν τα παιδιά να κάνουν τη χρονική ακολουθία του Πάσχα