Εγγραφές 2020-2021

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι οι νέες εγγραφές για το νηπιαγωγείο θα γίνουν  15 – 30 Μαΐου 2020.

Οι εγγραφές από φέτος θα πραγματοποιούνται μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην σελίδα:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Οδηγίες χρήσης για κηδεμόνες εδώ: Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής για Κηδεμόνες V2 (1)   

και βάσει του χάρτη Σχολικών Περιφερειών ΠΕ Χανίων

http://dipechan.blogspot.com/2020/05/2020-21.html

Οι εγγραφές θα γίνονται μέσω των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ που πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς στο σχολείο είναι:

  • Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Αιτήσεις πέραν της προθεσμίας υποβολής δεν θα γίνονται δεκτές και θα πρέπει ο γονέας να απευθυνθεί στον Προϊστάμενο εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα εγγραφής έχουν τα παιδιά των οποίων τα αδέρφια ήδη φοιτούν στο σχολείο ή στο συστεγαζόμενο Δημοτικό.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εγγραφών, θα αποφασίσει ο Διευθυντής της  ΠΕ Χανίων,  ποια παιδιά θα φοιτήσουν σε όμορα νηπιαγωγεία.

 

Η εγγραφή των προνηπίων (2019-2020), στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.