Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2022

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 3137/19-07-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 83871/Δ2/12-07- 2021 Υ.Α. με θέμα: «Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου». Επισημαίνεται ότι για την Γ΄ τάξη των Λυκείων ΕΑΕ ισχύουν τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω Υ.Α.

Επισυνάπτεται το ανωτέρω: ΦΕΚ Β 3137_ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2022

Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Aπό την Δευτέρα 19-7-2021 μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες(όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password) και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 21/7 και την Τετάρτη 28/7 για την υποστήριξη των υποψηφίων 8:30-14:00.

Επισυνάπτονται αναλυτικότερα οι οδηγίες:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΔ ΚΑΙ ΠΜΔ 2021

Ενημερωτικό υλικό σχολών & τμημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σε συνέχεια της Διημερίδας Πληροφόρησης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄ Αθήνας για Εκπαιδευτικούς με Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στις 12 και 13 Μαΐου 2021, και ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, σας επισυνάπτουμε τον υπερσύνδεσμο στον οποίο έχει αναρτηθεί το Ενημερωτικό Υλικό της παρουσίασης των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:

https://stadiodromia.uniwa.gr/pliroforiako-yliko-gia-tis-scholes-kai-ta-tmimata-toy-panepistimioy-dytikis-attikis/

Καλό καλοκαίρι!

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της, το κέφι, το μεράκι και η αποφασιστικότητα όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας τη μετέτρεψε σε μια γόνιμη και αποδοτική χρονιά. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι & καλή ξεκούραση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!!! Με το καλό να ανταμώσουμε στο σχολείο τον Σεπτέμβριο δυνατοί, ανανεωμένοι & να αντισταθούμε σε ό,τι μας απογοητεύει και μας πληγώνει, με περισσότερο σεβασμό, αγάπη, υπευθυνότητα, έμπνευση και δημιουργικότητα!!!

Γνωστοποιούμε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα από τις 8:30 έως τις 14:00.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Virtual Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Virtual Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης  | 07 Ιουλίου 2021, με ώρα έναρξης 11.00

·         Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης;

·         Mηχανικός Ορυκτών Πόρων;

·         Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών;

·         Xημικός Μηχανικός; Mηχανικός Περιβάλλοντος;

·         Αρχιτέκτονας Μηχανικός;

Aνακάλυψε τις ειδικότητες του Πολυτεχνείου Κρήτης, γνώρισε τη φοιτητική ζωή,  ρίξε μία ματιά στην Πολυτεχνειούπολη από ψηλά και εικονικά και γνώρισε τους Μηχανικούς μέσα από ζωντανές συνδέσεις με τις Σχολές και τα Εργαστήρια. Αυτά και άλλα πολλά, στην Virtual Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας, μία ημέρα αφιερωμένη ειδικά στους Μαθητές Λυκείου και όχι μόνο!
Η Virtual Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom, την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021, με ώρα έναρξης στις 11:00. -ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Όσοι μαθητές και άλλοι επισκέπτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν με ενεργή συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη, θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής (εδώ)
https://tuc-gr.zoom.us/meeting/register/tJIkceGurDorHtxTUegJitjYXHbCKg2vMqg7   -ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:
Η  Virtual Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας, επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας Facebook του Ιδρύματος https://www.facebook.com/TUC.Chania

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και αναλυτικό πρόγραμμα:

 Ανακοίνωση Virtual Aνοικτής Ημέρας Γνωριμίας: Σύνδεσμος εδώ

Επίδοση απολυτηρίων

Καλούνται οι τελειόφοιτοι μαθητές / μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ζωγράφου να παραλάβουν τα απολυτήρια τους την Τετάρτη 30/6/2021 στις 11:00 πμ, στον χώρο έξω από τα γραφεία.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή / και για την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ πρέπει να δημιουργήσουν κωδικό, προσερχόμενοι οι ίδιοι / ίδιες στο σχολείο μέχρι και τις 30/6/2021. Σε περίπτωση αδυναμίας τους, ο κωδικός μπορεί να δημιουργηθεί από άλλο πρόσωπο με νόμιμη εξουσιοδότηση.
Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα (και όσες άλλες τυχόν ημέρες αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας για την υποστήριξη των μηχανογραφικών δελτίων).

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικού δελτίου

Σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα λήξουν πριν τα τέλη του Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειο από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειο, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Παρασκευή 25 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Σε περίπτωση αδυναμίας του ίδιου του υποψηφίου / της ίδιας της υποψήφιας,  μπορεί να δημιουργήσει τον κωδικό άλλο πρόσωπο με νόμιμη εξουσιοδότηση. Aναλυτικότερες πληροφορίες επισυνάπτονται:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΔ ΚΑΙ ΠΜΔ

Γνωστοποίηση εξεταστέας διδακτέας ύλης Λατινικών Γ΄ Γενικού Λυκείου

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 29/03-06-2021) και το με αρ. πρωτ. 98/ΕΟΕ/11-06-2021 έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων σας επισυνάπτουμε την εξεταστέα-διδακτέα ύλη του μαθήματος των Λατινικών της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών για το σχολικό έτος 2021-2022 η οποία
έχει ως εξής:

Γνωστοποίηση Εξεταστέας_Διδακτέας Υλης Λατινικών Γ τάξης Γενικού Λυκείου

Επίδοση ελέγχων Β΄ τετραμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων Β΄τετραμήνου θα γίνει στους ίδιους τους μαθητές / τις μαθήτριες την Τετάρτη 23/6/2021 και ώρες 11:00- 12:00 (στις αίθουσες των τμημάτων). Την ίδια ημέρα, θα αποσταλούν οι βαθμοί ηλεκτρονικά στους κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ και της Β΄τάξης. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στους ελέγχους, όπως ο αριθμός μητρώου του μαθητή / της μαθήτριας, είναι απαραίτητα για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Α΄ και Β΄τάξης, όταν ενεργοποιηθούν οι e-εγγραφές.

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγ-γραφής 2021 – 2022

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/τριες, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-εγγραφές, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους, συνεπώς θα πρέπει να έχουν γινει τυχόν διορθώσεις στη διεύθυνση κατοικίας στο σχολείο που φοιτά τώρα ο μαθητής / η μαθήτρια πριν την ηλεκτρονική εγγραφή. Επισυνάπτεται η σχετική εγκύκλιος:

Εγκύκλιος Ηλεκτρονικών Εγγραφών ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΠΕΠΑΛ 2021-22

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ειδικά μαθήματα 2021

Σας επισυνάπτουμε το αριθμ. Φ.251/72574/Α5 έγγραφο σχετικά με την εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ειδικά μαθήματα έτους 2021:

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2021

Ηλεκτρονικό Υλικό παρουσίασης των Τμημάτων του Δ.Π.Θ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής διαδικασίας των μαθητών/τριών των Λυκείων της χώρας σχετικά με τις επιλογές και τις δυνατότητες που έχουν μετά την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισυνάπτουμε το ηλεκτρονικό υλικό παρουσίασης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας  (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Ηλεκτρονική παρουσίαση των Τμημάτων του Δ.Π.Θ

 

Ορισμός εξεταστικών κέντρων ειδικών μαθημάτων και κατανομή υποψηφίων έτους 2021

Σας επισυνάπτουμε το με αριθμό πρωτ. 70714/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων και κατανομή υποψηφίων έτους 2021».

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων και κατανομή υποψηφίων έτους 2021

Εξεταστικά Κέντρα ειδικών μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 29 Ιουνίου μέχρι και 9 Ιουλίου, στα εξεταστικά κέντρα τα οποία επισυνάπτονται παρακάτω και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Ορισμός εξεταστικών κέντρων μουσικών μαθημάτων

Σας επισυνάπτουμε το με αριθμό πρωτ. 71084/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με θέμα «Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και  Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και κατανομή υποψηφίων, έτους 2021.»:

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»

 

Τρόπος διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021

Σας επισυνάπτουμε το με αριθμό πρωτ. 70302/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων έτους 2021»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

Προκήρυξη εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 20212022. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 11-6-2021. Όλοι οι υποψήφιοι από την 11-6-2021 πρέπει να  υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ(Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους,προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 12-7-2021 ημέρα Δευτέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που  αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη:

Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων τμημάτων Φυσικής Αγωγής

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων τμημάτων Φυσικής Αγωγής και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων τμημάτων  επιστήμης  ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ΕΤΟΥΣ 2021.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΦΑΑ ΕΤΟΥΣ 2021

Συμβουλές για τη μέρα των εξετάσεων

Πριν την εξέταση

 • Ξυπνήστε νωρίτερα προκειμένου να πάρετε ένα καλό πρωινό. Θα σας δώσει ενέργεια!
 • Πριν φύγετε από το σπίτι, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε ότι έχετε φτάσει στην τελική ευθεία, σε λίγες μέρες θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε.
 • Φροντίστε να είστε εγκαίρως στο σχολείο και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα.
 • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας την προσπάθεια και την προετοιμασία που έχετε κάνει όλον αυτό τον καιρό.
 • Κάντε θετικές – ρεαλιστικές σκέψεις και καθησυχάστε τον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά. Μπορείτε να πείτε: «Έχω κάνει σημαντική προσπάθεια, θα τα καταφέρω».

Κατά την ώρα της εξέτασης

 • Εστιάστε στο γραπτό σας. Διαβάστε με ηρεμία τις ερωτήσεις μέχρι να βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε τα ζητούμενα – μπορείτε να υπογραμμίσετε λέξεις- κλειδιά.
 • Ξεκινήστε με τις ερωτήσεις που γνωρίζετε καλύτερα.
 • Αν κολλήσετε κάπου, συνεχίστε στην παρακάτω ερώτηση και επιστρέψτε μετά (μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι, για να το θυμηθείτε).
 • Αν νιώσετε έντονο άγχος, πάρτε βαθιές εισπνοές. Σκεφτείτε ότι είναι αδύνατο το στρες να ακυρώσει όλες σας τις γνώσεις.
 • Ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι για την απάντησή σας, προσπαθήστε να μην αφήσετε αναπάντητες ερωτήσεις. Αν κάποιο θέμα δε σας θυμίζει κάτι δεν πρέπει να απογοητευτείτε, μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να το κατανοήσετε καλύτερα.
 • Αν έχετε αρνητικές σκέψεις, με κλειστά μάτια κάντε μια προσπάθεια να τις απομακρύνετε από το μυαλό σας και πάρτε βαθιές ανάσες. Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο να νιώσετε καλύτερα.
 • Ρίξτε στο γραπτό σας μια τελευταία ματιά πριν το δώσετε. Εκμεταλλευτείτε όλο το χρόνο.

Μετά την εξέταση

 • Σε περίπτωση που νομίζετε ότι δεν τα πήγατε και τόσο καλά μην απογοητεύεστε. Έχετε και άλλα μαθήματα ακόμα που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.
 • Σκεφτείτε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία ευκαιρία για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας· σίγουρα, όμως, δεν είναι η μόνη.
 • Μην ακούτε τις απαντήσεις από μη έγκυρες πηγές. Μπορεί να σας αναστατώσουν περισσότερο χωρίς λόγο.

Τέλος, σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε στη ζωή μας για έναν σκοπό. Στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στον σκοπό μας είναι αναμενόμενο να αγχωθούμε, να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε αν άξιζε όλος ο κόπος και οι θυσίες μας. Αυτό είναι κάτι που δεν αποτελεί αδυναμία. Ακριβώς το αντίθετο. Δείχνει ότι είμαστε αγωνιστές. Μάλιστα, πολλές φορές προσπαθώντας να πετύχουμε το στόχο μας χρειάζεται να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα  σχεδιάζουμε,  είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάντα θα υπάρχει ένα δεύτερο πλάνο καθώς η αποτυχία και η επιτυχία είναι μέσα στη ζωή και δεν καθορίζουν σε καμία περίπτωση την αξία μας. Οι δικοί μας άνθρωποι μας αγαπούν και είναι περήφανοι για μας, για την προσπάθεια που έχουμε κάνει, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εξετάσεων!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία τόσο στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και στην εκπλήρωση των προσωπικών σας στόχων!

Τσώνη Σέβη, Ψυχολόγος

Διαγνωστικός ελέγχος νόσησης από τον COVID -19 για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Κάθε ημέρα εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, από την οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 γραπτών ή προφορικών και εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού/ Αριθμ. Φ.251/64572/Α5

Ψηφιακό υλικό επαγγελματικού προσανατολισμού

Σας επισυνάπτουμε το ψηφιακό υλικό επαγγελματικού προσανατολισμού που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας με τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Δημοκρίτειο, Ιόνιο, Α.Ε.Ν. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Οικονομικό Αθηνών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό και Δυτικής Μακεδονίας.

Πίνακας_Δεκαήμερης_παρουσίασης_Ιδρυμάτων_Τριτοβάθμιας_Εκπαίδευσης

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Επισυνάπτονται πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους:

Επεξηγηματικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα

Ψηφιακή Μέριμνα- (εικαστικό)

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ζωγράφου

Σας ενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου, συνεχίζει τη λειτουργία του και για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’,Β’ & Γ’ Λυκείου) που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς  για τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών Β’ Λυκείου στα θερινά τμήματα προετοιμασίας Γ΄ Λυκείου που θα λειτουργήσουν από 05 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών στα χειμερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2021 για Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου.
Επίσης προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας με την παροχή εθελοντικής διδασκαλίας να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ανάγκη από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 14/06/2021 – 26/06/2021
ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α’, Β’ & Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ 18/6/2021 – 31/7/2021
Απαραίτητη κατά την εγγραφή είναι η παρουσία του μαθητή και του κηδεμόνα, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
Φωτοαντίγραφο Ενδεικτικού Ελέγχου (γραπτή & προφορική βαθμολογία).
Φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος.
Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και των δύο Γονέων.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας ή Λογ/σμός Δ.Ε.Κ.Ο.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα τηλέφωνα 210 – 7789652 & 210 – 7486267 καθημερινά 10:00-15:00.  Διεύθυνση: Χ.Μούσκου 18,Πλατεία Κύπρου Ιλίσια

Εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας 2021-22

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου εκάστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε εφεξής, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων (δηλ. το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος- στις Στρατιωτικές Σχολές

Ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021». Η διαδικτυακή επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω του YouTube την: Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρες 18:30 – 21:00

Επισυνάπτονται το Πρόγραμμα της εκδήλωσης και η Πρόσκληση για την ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση της ΠΔΕ Αττικής.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές – ανανεώσεις εγγραφών – μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.
Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Μέτρα προστασίας και self-test για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων

To υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα μέτρα που περιγράφονται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι τα εξής:   Μέτρα προστασίας και self-test

Δελτίο εξεταζομένου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Καλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων (μαθητές και απόφοιτοι) να προσέρχονται από την Πέμπτη 3/6/2021 (από τις 8:00 έως τις 14:00) στο γραφείο του Λυκείου για να παραλάβουν το «Δελτίο εξεταζομένου» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου υποψηφίων ατόμων με αναπηρία και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες

Ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι του 1ου ΓΕΛ Ζωγράφου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξεταστούν στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο: 8ο ΓΕΛ Αθηνών, οδός Νικοπόλεως 33, Κάτω Πατήσια, Αθήνα, τηλ. 210-8674196.

Πρόγραμμα Σπουδών Στατιστικής

Το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Πτυχές του  Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος  Στατιστικής » που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  4 Ιουνίου 2021 και ώρα 14:30-15:30, με ομιλητή τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Καρλή, μέσω του link:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ai6_PRl90Hs-yshtR25nItcMBH8YSsrgsGXoMdUhhzuk1%40thread.tacv2/1622491617980?context=%7b%22Tid%22%3a%22ad5ba4a2-7857-4ea1-895e-b3d5207a174f%22%2c%22Oid%22%3a%224bd415dc-a47f-47d6-a812-367d6b6d01a8%22%7d

Η σχετική πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Στατιστικής (https://www.dept.aueb.gr/stat)

Πρόγραμμα Ειδικών & Μουσικών Μαθημάτων & Δ.Τ. για την υγειονομική εξέταση & πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Σας επισυνάπτουμε: 1.Την με αριθμ. Φ.253.2/60008/Α5/27-5-2021 Υπουργική Απόφαση με την οποία:

Α) καθορίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021 για τα Ειδικά Μαθήματα και τα Μουσικά Μαθήματα, για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους και

Β) ορίζεται η προθεσμία υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και

2. Το Δελτίο Τύπου, όπου αναφέρονται οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων και Δελτίου Τύπου για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΦΑΑ 2021

Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 2145/24-05-2021 δημοσιεύτηκε η με αριθμ. πρωτ. 57891/ΓΔ4/24- 05-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-04-2021 απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων “Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021”(Β΄1767)».

Επισημαίνεται ότι για τη Γ΄ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Επισυνάπτεται το ανωτέρω ΦΕΚ:

ΦΕΚ 2145 – ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ & στις στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές

Επισυνάπτονται ενημερωτικά έγγραφα για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ., μέσω πανελλαδικών εξετάσεων με βάση τον Ν.4777/2021(Α΄ 25).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Ν_4777_202

ΦΕΚ 774_Β_ΥΑ_ΕΥΡΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΕΒΕ

ΦΕΚ_1930_ΕΒΕ

Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο για τις ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 11:00-12.30Η εκδήλωση αφορά στους μαθητές και Λυκείου όλων των τάξεων, τους γονείς τους, εκπαιδευτικούς, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικότερα τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι σπουδές στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι προοπτικές των αποφοίτων στην αυριανή αγορά εργασίας αλλά και έξυπνες εξειδικεύσεις της επόμενης δεκαετίας.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:
11:00 – 12:00 Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά: Ανάλυση των τμημάτων, της φύσης των σπουδών τους και των προοπτικών τους, Ανδρόνικος Καλίρης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας
12:00-12:20 Σπουδές με Μέλλον από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και έξυπνες εξειδικεύσεις, Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: careeroffice@unipi.gr

Συμμετοχή υποψηφίων στις εξετάσεις των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σας επισυναπτουμε τα ενημερωτικά έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2021-2022».

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Προκήρυξη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ 2021

Eκδήλωση “University Insights: Οι φοιτητές μιλούν για τις σχολές τους.”

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης “University Insights: Οι φοιτητές μιλούν για τις σχολές τους.”, όπως και τους απαραίτητους συνδέσμους για να συνδεθούν οι μαθητές σας στην εκδήλωση. Πιο αναλυτικά, η εκδήλωση “University Insights: Οι φοιτητές μιλούν για τις σχολές τους” θα ξεκινήσει το Σάββατο 22 Μαΐου στις 12:00, με την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης όπου θα διαρκέσει περίπου 15’. Στην συνέχεια οι μαθητές θα χωριστούν σε Workshops (μπορείτε να τα δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία) ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Η δομή των Workshops χωρίζεται σε 2 μέρη, το πρώτο είναι η παρουσίαση των τμημάτων του Workshop με εκτιμώμενη διάρκεια 20’ (με εξαίρεση το Workshop 4: Τομέας Νομικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ψυχολογίας, που αναμένεται να χρειαστεί 30’). Στην συνέχεια, θα δοθεί στους μαθητές αρκετός χρόνος, τουλάχιστον 30’, να καταθέσουν ό,τι απορίες έχουν στους ομιλητές.

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά και τους απαραίτητους συνδέσμους πατήστε εδώ.

Για να δείτε τους ομιλητές της εκδήλωσης πατήστε εδώ

Παρουσίαση τμημάτων Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση των Τμημάτων την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00-20.00.

Η εκδήλωση αφορά στους μαθητές Λυκείου και ιδιαιτέρως τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο γονέα, εκπαιδευτικό, σύμβουλο εκπαίδευσης ή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στόχος της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Τα links για την παρακολούθηση της εκδήλωσης:

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87978935046?pwd=ZVFoUFNJMGJNQlB5N1hnSGRMcWRkUT09

Youtube: https://youtu.be/EL0T9FEVLsE

Συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 02-06-2021.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας και στα τηλέφωνα 2131520327, 2131520169.
Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Αστυνομικές Σχολές  με την Αίτηση – Δήλωση, την οποία είχαν αποστείλει / καταθέσει στο Λύκειο τους

Επισυνάπτονται πληροφορίες:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΛΑΣ 2021

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

Έντυπο για εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-19

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 24/06-05-2021 του Δ.Σ) σας επισυνάπτουμε το παρακάτω έντυπο για εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-19 με τίτλο «Επιλέγω τις διαδρομές μου γιατί… Υπάρχει λόγος», που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό τη Διεύθυνση της Καθηγήτριας Σχολικής Ψυχολογίας κας Χρυσής Χατζηχρήστου.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΦΗΒΩΝ COVID_19_Εργ_Σχολ_Ψυχολογίας_ΕΚΠΑ

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησηςαπό τον κορωνοϊό COVID – 19

Επισυνάπτονται ενημερωτικά έγγραφα για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19.

– ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_self test

– Πρωτόκολλο σχολείων

– ΦΕΚ-2200

Δελτίο εξεταζομένου για τις Πανελλαδικές 2021

Καλούνται οι απόφοιτοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (και δεν έχουν προσκομίσει φωτογραφία στο σχολείο μας) να προσκομίσουν μία φωτογραφία για το δελτίο εξεταζόμενου στην πίσω όψη της (παρακαλούνται να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους). Για την παράδοση των δελτίων εξεταζομένων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Εισαγωγή καταρτιζομένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίο

Σας ενημερώνουμε ότι με τον ν.4777/2021 (Α΄ 25) «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» και, ειδικότερα με το άρθρο 4 του ανωτέρω νόμου, προβλέπεται για πρώτη φορά, ταυτόχρονα με το τυπικό μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η καθιέρωση παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή και φοίτηση ενδιαφερομένων υποψηφίων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της χώρας. Επισυνάπτονται αναλυτικές πληροφορίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2021

Σας επισυνάπτουμε την Υπουργική Απόφαση με αρ. πρωτ. Φ253.2/52618/Α5/12-5-2021 (ΑΔΑ:Ρ4Ε046ΜΤΛΗ-Θ6Ξ), που αφορά στον καθορισμό του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021 υποψηφίων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων:

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών δημιούργησε τη δράση «Βρες τι θα σπουδάσεις», η οποία απευθύνεται στους υποψήφιους φοιτητές.

Η δράση αφορά την πλήρη ενημέρωση των μαθητών και υποψήφιων φοιτητών όλης της χώρας για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την πρακτική τους άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα προγράμματα σπουδών που τους ενδιαφέρουν, να γνωρίσουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε κλάδο. Σας επισυνάπτουμε αναλυτικές πληροφορίες:

Γνωρίζω το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Διαδικτυακή Εσπερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαδικτυακή Εσπερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού οργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕΣΥ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στης 19/05/2021. Σας επισυνάπτουμε την Πρόσκληση αφίσα και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Διαβιβαστικό Εσπερίδας

Αφίσα και πρόγραμμα Εσπερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού 19_05_2021

Συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. & Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος : www.hcg.gr η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τις ημερομηνίες υποβολής τους και τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 13/05/2021 ημέρα Πέμπτη, έως και 28/05/2021 ημέρα Παρασκευή. Μετά την 28/05/2021 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Επισυνάπτονται ενημερωτικά έγγραφα:

– ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ_2021_ΑΔΑ 659Α4653ΠΩ-ΒΦΟ

– ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ_2021_ΑΔΑ 9ΔΥΑ46ΜΤΛΗ-ΘΝΨ

Διαδικτυακές παρουσιάσεις των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υποστηρίζει τη δράση που πρόκειται να διοργανώσει με τη μορφή διαδικτυακών παρουσιάσεων με τίτλο «ZoomintoIonio», στις 15-16 Μαΐου και 22-23 Μαΐου 2021. Η δράση «ZoomIntoIonio» απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες του Λυκείου, ιδίως της Γ΄ Λυκείου, πανελλαδικώς, με στόχο να τους/τις ενημερώσει για τις σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, στις 15-16 Μαΐου 2021, οι Πρόεδροι και Καθηγητές των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν τα οικεία προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με εστίαση –μεταξύ άλλων– στο αντικείμενο των σπουδών, στην ακαδημαϊκή ζωή, καθώς και στις προοπτικές σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων. Eπισυνάπτονται οι σύνδεσμοι πρόσβασης στα εικονικά δωμάτια των παρουσιάσεων και οι αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος.

1. Διαδικτυακές παρουσιάσεις Ακαδημαϊκών Τμημάτων Ιονίου Πανεπιστημίου

2 Πρόγραμμα Zoom into Ionio I

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID–19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων των ημερήσιων Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε ότι οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 10.05.2021, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Θα τηρηθούν επακριβώς όσα ίσχυαν και πριν τη διακοπή για το Πάσχα.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη οι μαθητές/τριες θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ στον καθηγητή της πρώτης διδακτικής ώρας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις:

1. ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

2. Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από τον κορωνοϊό

 

Διαδικτυακή παρουσίαση του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. για μαθητές Λυκείων

Το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας στη διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Σπουδές στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.».
Στόχος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις σπουδές, την πρακτική άσκηση των φοιτητών στα πανεπιστημιακά δάση, την έρευνα και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματός μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00 με 17.30 μέσω της πλατφόρμας zoom.  Συνημμένα ακολουθεί η πρόσκληση:

Αναστολή λειτουργίας τμήματος Α1

Λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α1 από την Παρασκευή 23/4/2021. Ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος Covid-19 του ΕΟΔΥ. Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας οι μαθητές του τμήματος πρέπει να παρακολουθούν την υγεία τους και σε περίπτωση παρουσίασης συμπτωμάτων όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, να απευθυνθούν στον ιατρό και να πραγματοποιήσουν τεστ στο Κέντρο Υγείας  Ζωγράφου.
Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά επισημαίνεται η ανάγκη να εφαρμόζονται σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών κλπ.)

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID–19

Από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας επανερχόμαστε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 12/4, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις:

1. Εγκύκλιος για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19

2. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – selftest

3. ΚΑΡΤΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥ-Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19

4. ΚΑΡΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥ-Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19