Ενημέρωση σχετικά με τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από 10-5-2021
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 11:07
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Γυμνάσιο Καπανδριτίου

Παρασκευή 7-5-2021

Ενημέρωση σχετικά με τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από 10-5-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου(self test).

2. Ο έλεγχος διενεργείται δύο (2) φορές, πριν τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων και συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

3. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), της αστυνομικής ταυτότητας, του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)

4. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων με την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων.

5. Για το αποτέλεσμα του test α) Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

6. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

7. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές πρέπει να γίνει επαναληπτικός έλεγχος. Οι μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ.

8. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του αποτελέσματος, οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα τη δήλωση που επισυνάπτεται.

9. Οι μαθητές θα επιδεικνύουν (δεν θα παραδίδουν) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό.

10. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δε γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία, παραμένει στον ειδικό χώρο του σχολείου και επιστρέφει στο σπίτι του με τη συνοδεία των γονέων.

Σχολική κάρτα:

https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

Πώς γίνεται το self-test;

Είναι πολύ εύκολο! Δείτε το βίντεο: Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης:

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE…

Με εκτίμηση,

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καπανδριτίου



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση