ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Οι δράσεις έγιναν στα πλαίσια της Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας, του άξονα: Ηγεσία- Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικής Μονάδας με τη συμβολή, καθοδήγηση και εποπτεία των συμμετεχόντων καθηγητών.
1) Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του τμήματος Α3 α) εξοικειώθηκαν με τον χώρο που παρομοιάζει με οικιακή κουζίνα, ήρθαν σε επαφή με τον εξοπλισμό του και τους προτάθηκε να φέρουν επιπλέον εξοπλισμό από αυτόν που δεν χρειάζονται στο σπίτι τους. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις μαγειρικές τους δεξιότητες, τις διατροφικές τους συνήθειες και την αντίστοιχη κουλτούρα τους, την διαπολιτισμική «κουζίνα» και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
2) Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, μαθητές του τμήματος Α3 συμμετείχαν στην προετοιμασία και παρασκευή γεύματος: «φαρφάλες με 4 τυριά και μπέικον», που κατανάλωσαν μετά. Έτσι, οι μαθητές μέσα από ευχάριστη συνεργασία αποκτούν βασικές δεξιότητες ζωής, όπως:
• Βασικές δεξιότητες για τις δραστηριότητες στην κουζίνα
• Γενικές γνώσεις για τα τρόφιμα και τη διατροφή
• Γνώση βασικών εννοιών (υλικά, βάρος, μέγεθος)
• Καθαριότητα και υγιεινή στην κουζίνα, κανόνες ασφαλείας
• Γνώση και χρήση των σκευών, εργαλείων και συσκευών της κουζίνας
• Παρασκευή φαγητών, γλυκών, ροφημάτων, εδεσμάτων ατομικής και μαζικής εστίασης
• H ανάπτυξη δημιουργικότητας, ομαδικότητας και λήψης πρωτοβουλιών των μαθητών
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των δράσεων: Μανδατζής Φ., Μητώσης Δ., Πετρίδης Α. και Χατζηπαναγιώτου Β.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *