Ενημερωτική Δράση “Ασφαλές Διαδίκτυο”

Την Τρίτη 17/01/2023 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας , κατά τη διάρκεια της 5ης και 6ης διδακτικής ώρας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με το « Ασφαλές Διαδίκτυο» .
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της ενημέρωσης κα Καραΐσκου και κο Μπαρμπαλιό.

«Ώρα για πραγματικό παιχνίδι» – «Κλίκ προστάτεψέ το»

Παιχνίδι λέξεων οργάνωσαν σε κάθε τάξη του σχολείου μας τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις με τίτλο «Ώρα για πραγματικό παιχνίδι», στα πλαίσια της εβδομάδας επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Έτσι την τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου για το 2022 κλείσαμε δίνοντας βιωματικά στους μαθητές μας το μήνυμα : «Παίζω με τους συμμαθητές μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου» … γιατί θέλω να επικοινωνώ πραγματικά και να χαίρομαι!

Από την υπεύθυνη των δράσεων

Δουβλετή Θάλεια – Πληροφορικό

Δράσεις της χορωδίας του σχολείου μας

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερο ηθικό και συναισθηματικό αντίκρισμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23/12/2022  η πρωτοβουλία των παιδιών της χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών να τραγουδήσουν τα κάλαντα «για καλό σκοπό». Η μέρα ήταν γεμάτη. Το πρωί «καλάντισαν» στο 1ο Γυμνάσιο, και στη συνέχεια τραγούδησαν στον πεζόδρομο, ενώ στις 13:00 ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή του πεζοδρόμου προς έκπληξη και ευχαρίστηση των διερχομένων. Η ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή ήταν περισσότερο από συγκινητική και έτσι συγκεντρώθηκε ένα ικανό χρηματικό ποσό για το Ίδρυμα προστασίας παιδιών Παναγία η Οδηγήτρια. (Ας σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά είχαν συνδυάσει την προσπάθειά τους αυτή με διάφορες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ανοίγματος προς την κοινότητα, όπως την επίσκεψή τους στα ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών ή τη συμμετοχή τους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α’ ΚΑΠΗ Γιαννιτσών). Στη συνέχεια τα παιδιά της χορωδίας επισκέφτηκαν εμπορικά καταστήματα της πόλης μας όπου με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό αγόρασαν δώρα για τα παιδιά του Ιδρύματος. Για το φινάλε, αντιπροσωπεία της χορωδίας επισκέφτηκε το ίδρυμα. Έδωσαν τα δώρα στα παιδιά, κάθισαν μαζί, έπαιξαν, συζητήσαν…Εκεί η θερμή υποδοχή, η διάθεση και το κέφι των παιδιών συναντήθηκαν με τη χαρά και την πληρότητα που προσφέρει το μοίρασμα, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη. Μετά το τέλος εκείνης της ημέρας φύγαμε όλοι κατά έναν τρόπο πλουσιότεροι…

Βίντεο από τα κάλαντα στον πεζόδρομο: