Ευχαριστήριο Μήνυμα

Η διεύθυνση του 1ου Γυμνάσιο Γιαννιτσών ευχαριστεί ολόθερμα τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς- κηδεμόνες τους, το σύλλογο διδασκόντων και όλο το προσωπικό του σχολείου μας για την ενεργή συμμετοχή και τη σημαντική συνεισφορά τους στη χριστουγεννιάτικη δράση «Κάθε Αστέρι Ευχής κρύβει αγάπη και… ΕΥΧΕΣ» του make a wish Ελλάδας. Σκοπός είναι η εκπλήρωση των ευχών παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε τα δικά μας Αστέρια της Ευχής για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που μάχονται για τη ζωή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Μέσα από την εκπλήρωση της ευχής τους θα χαρίσουμε στα παιδιά και τις οικογένειες τους μερικές μαγικές στιγμές, βοηθώντας έτσι να ξεφύγουν έστω και για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητά τους και γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας η υποστήριξή μας.

IMG 20211215 140346

IMG 20211215 140602

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και αγάπη.

1

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Επίσκεψη των τμημάτων Γαλλικών της Α΄,Β΄ και Γ΄ τάξης σε διαδικτυακή έκθεση

Τα τμήματα Γαλλικών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά στη Διαδικτυακή Έκθεση «Από αγάπη για την Ελλάδα (La Grèce, par amour)» που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BnF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα RetroNews, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Μέσα από περισσότερα από 100 οπτικά τεκμήρια, μέρος των οποίων παρέμενε αδημοσίευτο μέχρι σήμερα, προερχόμενα από τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BnF), του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας, της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, του Μουσείου του Λούβρου, η έκθεση – η σημαντικότερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ για το εν λόγω θέμα – αποκαλύπτει την κινητήρια δύναμη και τις διαστάσεις του φιλελληνικού κινήματος.
Οι μαθητές/τριες μας, προβληματίστηκαν σχετικά με τις διαδρομές και τα δίκτυα της πληροφόρησης στην Ευρώπη του 19ου αιώνα.
Επίσης, εντόπισαν στο γαλλικό τύπο της εποχής, την είδηση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, της σφαγής στη Χίο, την έξοδο του Μεσολογγίου, ονόματα των ηρώων του 1821, αλλά και πολλά ελληνικά τοπωνύμια. Μέσα από τις γαλλικές λέξεις που αναγνώρισαν στις εφημερίδες της εποχής, αντιλήφθηκαν το μεγάλο φιλελληνικό κίνημα που τάχθηκε στο πλευρό των εξεγερμένων Ελλήνων.
Τέλος, μέσα από οπτικά τεκμήρια, ήρθαν σε επαφή με έναν κατάλογο ελληνικών εφημερίδων και περιοδικών που χρονολογούνται από το 1811- 1863.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ζωή Παπαδοπούλου

Grece par amour 1200

2

Ευχαριστήριο μήνυμα

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά τους γονείς και κηδεμόνες , τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας για την μαζική και συγκινητική συμμετοχή τους στη χριστουγεννιάτικη δράση για την ενίσχυση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του σχολείου συσκευάστηκαν και θα αποσταλούν στις δομές του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ, ώστε να γίνουν αυτές οι γιορτές λίγο πιο ζεστές και όμορφες για όλα τα παιδιά .
Ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλές γιορτές με Υγεία, Αγάπη και Αλληλεγγύη.
23157

IMG 20211213 112343