Την Δευτέρα 10-3-2025, τα τμήματα Α3 και Α6 του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και στην Ροτόντα, ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και την Καμάρα. Στη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά, αφού περιηγήθηκαν στα μνημεία της πόλης, πέρασαν χρόνο με τους συμμαθητές τους και τις συνοδούς καθηγήτριες, κ. Παρανού Μαρία, Λιθαρή Αριστέα και Μερτσανίδου Μάρθα. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδευε τους μαθητές και η κ. Δήμητρα Παύλου, η σχολική μας νοσηλεύτρια.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη των 2 τμημάτων πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τα επιβραβεύσουμε για την άριστη συμπεριφορά των μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος Σ.Σ. ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ. (Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών). Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας, έχει ως σκοπό να παρακινήσει τους μαθητές να συμπεριφέρονται με τον επιθυμητό τρόπο προσφέροντάς τους κίνητρα και αποσκοπεί να βοηθήσει τα πρωτάκια μας να έχουν μια ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο. Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα έχουν 3 ηθικές αξίες: ο Σεβασμός, η Ευγένεια και η Υπευθυνότητα. Οι μαθητές στην αρχή του προγράμματος εμπλέκονται σε δομημένες συζητήσεις σχετικά με την σημασία των αξιών αυτών και συνδέουν την σωστή συμπεριφορά στο σχολείο με αυτές. Στο κύριο μέρος του προγράμματος γίνεται συστηματική καταγραφή της συμπεριφοράς των μαθητών και οι καθηγητές του σχολείου βαθμολογούν τα τμήματα με 1 εώς 3 αστεράκια- πόντους επιβράβευσης, οι οποίοι καταμετρώνται για να αναδειχθούν τα 2 τμήματα νικητές. Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχε πραγματοποιηθεί μία εκπαιδευτική επίσκεψη- επιβράβευση στα πλαίσια του ΠΡΟ. ΘΕ. ΣΥ., αλλά φέτος οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν το πρόγραμμα, Χρήστου Ζωή, Λιθαρή Αριστέα και Παρανού Μαρία, αποφάσισαν να γίνει και δεύτερη επίσκεψη για να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.
Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές του σχολείου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το πρόγραμμα και ανυπομονούμε να συνοδεύσουμε τα τμήματα που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα αστεράκια στην εκπαιδευτική επίσκεψη που θα γίνει τον Μάιο!