Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης – Ομήρου, Ιλιάδα

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές /τριες των τμημάτων Β1 και Β6 παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ομήρου Ιλιάδα» από την ομάδα Μικρός Βορράς στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο, όχι μόνο επειδή διδάσκονται την Ιλιάδα στο σχολείο, αλλά κυρίως λόγω του μοναδικού τρόπου παρουσίασής του από τη συγκεκριμένη θεατρική ομάδα. Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση που παρουσιάζει το γνωστό ομηρικό έπος μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά. Τέσσερις ηθοποιοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, υποδύονται 30 ρόλους, ηρώων και θεών, αναπαριστώντας σημαντικές σκηνές από τις 24 ραψωδίες του έργου.

Οι μαθητές/τριες  εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα σκηνοθετικά ευρήματα όσο και από  ερμηνεία των ηθοποιών. Μετά το τέλος της παράστασης, ο κ. Τάσος Ράτζος, σκηνοθέτης και ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Μικρός Βορράς,  μίλησε μαζί τους για το έργο και τους έθεσε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το μήνυμά του, τη χρήση των αντικειμένων, τους ήρωες.


Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Ζωή Τακαβάκογλου, Μάρθα Μερτσανίδου,  Ελένη Δήλλιου

Θεατρική παράσταση 1Θεατρική παράσταση 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *