ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

εικόνα Viber 2024 05 27 18 25 02 734

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης οργάνωσε τελετή μνήμης για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής προς τον Ποντιακό Ελληνισμό, προς όλους αυτούς τους ήρωες-μάρτυρες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ιερά χώματα της πατρίδας τους και για να υπενθυμίσει στους νεότερους-μαθητές την βαριά κληρονομιά και τη υποχρέωσή τους να μην ξεχάσουν θυμίζοντας τους στίχους του Παλαμά ‘Στους ξέγνοιαστους αλλοίμονο! τους πρέπει να είναι δούλοι…’

Το χρονικό του ηρωικού αγώνα παρουσίασαν οι μαθήτριες της Α τάξης Αλεξιάδου Παρθένα και της Γ τάξης Αθανασιάδου Ελπίδα φορώντας περήφανα την εθνική ποντιακή φορεσιά, κληρονομιά των ηρωίδων γιαγιάδων τους.
Ο μαθητής της Γ Γυμνασίου Κοασίδης Γεώργιος με την λύρα του συνόδευσε τη χορωδία στην οποία συμμετείχαν οι μαθήτριες της Α Γυμνασίου Καραγιώργου Ασπασία, Βλισίδου Βασιλική, Αλεξιάδου Παρθένα, Οικονομίδου Μαρία, Νικολάου Δήμητρα, Γεωργίου Ραφαηλία, οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου Τζελέπη Αγγελική και Μίτκο Μελίνα και η μαθήτρια της Γ Γυμνασίου Αθανασιάδου Ελπίδα με το τραγούδι-θρήνο ‘ Την πατρίδαμ έχασα ’ σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ο Εθνικός Ύμνος-φόρος τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Ποντιακού Ελληνισμού.
Την παρουσίαση της εορτής επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου Αγγελακοπούλου Χρυσούλα.

 

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

2 σχόλια σχετικά με το “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ”

  1. ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΊΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛίΑΣ…..ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ….ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΜΑΣ… ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΑΥΤΟ….ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΆ….

  2. ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΊΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛίΑΣ…..ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ….ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΜΑΣ… ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ….ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΆ….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.