ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

εικόνα Viber 2023 11 24 15 20 21 907

IMG 20231124 100943

Στις 16-11-2023 ημέρα Πέμπτη και στο πλαίσιο των καλών πρακτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ μαθητών και μαθητριών, μετά από πρόταση των μελών του ΑΞΟΝΑ ΔΡΑΣΗΣ-3: Μαραγκόζη Ειρήνης και Γιάντσιου Ιωάννη, τα τμήματα Γ3 και Β1 επισκέφθηκαν τα Μουσεία Κινηματογράφου και Φωτογραφίας, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο Μουσείο Κινηματογράφου τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ!!!“ , ένα πρόγραμμα κατά της βίας. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παραγάγουν το δικό τους υλικό, μια μικρή κινηματογραφική ταινία 2 περίπου λεπτών.

Στο Μουσείο Φωτογραφίας ξεναγήθηκαν στην έκθεση της PHOTOBIENNALE με τίτλο: “Λαϊκισμός – Το φάντασμα του Λαού” (τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας).

Συνοδοί: Γιάντσιος Ιωάννης, Δήμητσα Εύα, Τσιάρα Στυλιανή

 

 

Στις 24-11-2023, ημέρα Παρασκευή, μετά από πρόταση των εκπαιδευτικών Μαραγκόζη Ειρήνης ΠΕ02 και Γιάντσιου Ιωάννη ΠΕ02, που διδάσκουν Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα τμήματα Α6 και Γ1 αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των παραπάνω τμημάτων στα Μουσεία Κινηματογράφου και Φωτογραφίας, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο Μουσείο Κινηματογράφου τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο προγράμματα: το Γ1 στο πρόγραμμα «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!» και το Α6 στο πρόγραμμα: «ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΩΣ!».

Στο Μουσείο Φωτογραφίας ξεναγήθηκαν στην έκθεση της PHOTOBIENNALΕ: “Λαϊκισμός – Το φάντασμα του λαού” (τα παραπάνω προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας).

Συνοδοί : Μαραγκόζη Ειρήνη, Γιάντσιος Ιωάννης, Δήμητσα Εύα